MENÜ

TFF'den depremzedelere dev destek! 20 milyon TL...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ülkemizi binlerce kişinin ölümüyle yasa boğan deprem için harekete geçti. TFF depremzedelere yardımda bulunmak adına AFAD'a 20 milyon TL'lik bağışta bulundu ve diğer kulüplerin de nakdi olarak desteklerini beklediklerini belirtti.

TFF'den depremzedelere dev destek! 20 milyon TL...

Gece 04.17 sıralarında Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin sadece 7 kilometre yakınında gerçekleşen deprem Kahramanmaraş başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da hissedildi.

Haberin Devamı

Bin 762 yurttaş hayatını kaybetti
Bu deprem tüm hissedilen bu şehirlere çok büyük bir zarar verirken 13.24'te bu kez merkezi Kahramanmaraş Elbistan olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Son açıklanan rakamlara göre bin 762 yurttaşımız hayatını kaybetti, 12 bin 68 vatadaşımız da yaralandı. 5 bin 606 binanın yıkıldığı 10 bölge için de Türkiye'nin dört bi yanından ve dünyadan yardımlar yola çıktı.

Milli yas ilan edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

20 milyon TL'lik bağış

Ülkemizin içinde bulunduğu bu duruma destek kampanyaları dört bir koldan devam ederken Türkiye Futbol Federasyonu da kulüpler adına ilk adımı attı. TFF'den, 'Futbol Camiamıza Çağrı' başlığıyla yayımlanan açıklamada, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'na (AFAD) 20 milyon TL'lik bağış yapıldığı belirtildi ve diğer kulüplere çağrıda bulunuldu. 

İşte TFF'den yapılan o açıklama:

TFFden depremzedelere dev destek 20 milyon TL...

"Futbol Camiamıza çağrı


Milletimiz acı bir gün yaşıyor. Kurtuluş Savaşımızda şerefle kanını döken, kahramanlık destanları yazan ve bayrağımıza rengini veren şehitler diyarı illerimizde bugün yaşanan depremler tüm milletimizi yasa boğdu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremler sonucu ne yazık ki büyük can kayıpları yaşadık. Hala enkaz altında kurtarılmayı bekleyen birçok vatandaşımız mevcut. 
Sadece bu illerdeki vatandaşlarımız değil, tüm ülke ağlıyor. Hepimizin kalbi, şu an enkazdan çıkarılan ve çıkarılmayı bekleyen kardeşlerimiz ile birlikte atıyor. Bütün Türkiye'nin duşünceleri, 1999 depreminin acı hatıraları eşliğinde bugun acı çeken kardeşlerinde. 


20 Milyon TL ile Yardım Kampanyamızı Başlatıyoruz 
Türkiye Futbol Federasyonu olarak ülkemizin son zamanlarda karşılaştığı en büyük felaketlerden biri olan bu depremin yaralarını birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde hep birlikte saracağımıza inanıyoruz. Federasyon olarak, milli yas ilan edilerek dalgalanan şanlı bayrağımızın yarıya çekildiği bu zor dönemde, 'Gün tek yürek olma günüdür' diyerek yardım kampanyası başlatma karar aldık. AFAD Başkanlığınca koordine edilen aşağıda belirtilen hesaba TFF olarak 20 milyon TL bağış yaparak yardım kampanyamızı başlatıyoruz. Milli takımlarımızın tüm mensuplarını, kulüp takımlarımızı, kulüp Başkanlarımızı, tüm futbolcularımızı, teknik direktorlerimizi, hakemlerimizi, gözlemcilerimizi, temsilcilerimizi, derneklerimizi, iyi günde ve kötü günde futbol sevgisini cömertçe paylaşan tüm taraftarlarımızı halkımızın bu elim gününde depremzedelerımızın yanında durmaya ve başlattığımız kampanyaya nakdi olarak destek olmaya davet ediyoruz. 
Biz, büyük ve güçlü bır aileyiz. Zorluklarda, felaketlerde birbirine daha da çok kenetlenen bır camiayız. Gelin bugün el ele verelim ve birlikte destek olalım. 

Haberin Devamı


Söz konusu depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acıl şifalar, ailelerimize sabırlar niyaz ediyoruz. Devletimize, arama kurtarma ekiplerine, sağlık personeline, insani yardım çalışanlarına güç kuvvet diliyoruz. 
TC ZİRAAT BANKASI A.Ş. KAMU KURUMSAL ŞUBESİ - AFAD HESABI TR 73 0001 0017 4555 5555 5552 04 hesap numarasına desteklerinizi göndermenizi bekliyoruz "DEPREM" yazarak 1866'ya da SMS göndererek kampanyamıza destek olmanızı istiyoruz. 

Haberin Devamı


TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU "

YORUM YAZ