MENÜ

TFF Fair Play/Adil Oyun 2022-2023 sezonu ödüllerini kazananlar açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Fair Play ruhunun her şeyden üstün tutulması, rakibe saygıdan taviz verilmemesi ve yeşil sahalardaki kardeşlik ortamının herkese örnek olması amacıyla geçtiğimiz yıl verilmeye başlayan TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri’nin 2022-2023 sezonu sahiplerini buldu.

TFF Fair Play/Adil Oyun 2022-2023 sezonu ödüllerini kazananlar açıklandı

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, sezonun son TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri sahiplerini belirlerken; takım, futbolcu, teknik direktör, başkan/yönetici ve taraftar olmak üzere 5 kategoride yapılan değerlendirmeye Süper Lig'in yanı sıra 1’inci Lig'i de ekledi. TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu üyeleri, kulüp yetkilileri ve ödül kazanan isimler katıldı.

Haberin Devamı

'FAIR-PLAY RUHUNUN ÖN PLANDA OLDUĞU BİR FUTBOL EKOSİSTEMİ OLUŞTURMA HEDEFİNDEYİZ'

Ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’de futbolun marka değerini yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren futbolumuzun marka değerini yükseltmek için birçok proje gerçekleştirdik. Hepimizin içerisinde olan saygı ve hoşgörüyü, futbol sahalarında da görmeye ihtiyacımız var. Futbol tarihimizin Fair-Play ruhunu taşıyan birçok örneği var. Lefter, Süleyman Seba, Can Bartu, Özkan Sümer bunlardan sadece bazıları. Bu isimler, Türk futboluna adını altın harflerle yazdırdı. Hepsinin ortak noktası, Fair-Play ruhuna sahip olması. Biz de bu örneklerin topluma hızlıca yayılması için geçtiğimiz yıl, Fair-Play komitesi kurduk. 6 Şubat depreminden dolayı ödül törenlerimizi gerçekleştiremedik. Artık ödüllerimizi sadece 1’inci Lig’de de vermek istiyoruz. Bugün ilk defa vereceğimiz, en iyi sosyal sorumluluk ödülü de sahibini bulacak. Ana gayemiz, Türk futbolunun marka değerini yükseltilmek. Fair-Play ruhunun ön planda olduğu bir futbol ekosistemi oluşturma hedefindeyiz. Küfür, kötü tezahürat ve kaos yaratacak açıklamalar duymak istemiyoruz. Bugün Ahmet Nur Çebi başkanımız da aynı konudan şikayet etti. Önce herkes şapkasını önüne koyup düşünecek. Bütün yöneticilerimiz, futbolcularımız hepsi çok değerli. Küfür ile hiçbir yere varamayız. Birbirimize saygı duymamız gerekiyor. Ben tüm paydaşlarımızdan bizi destekleyen bir davranış içerisinde olmalarını istiyorum. Bu böyle gelmiş, böyle gider mantığını kabul etmiyoruz. Herkesin bir çaba içerisinde olması gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALİ ERTEN: FUTBOL İKLİMİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN BİR KATKIMIZ OLDUYSA NE MUTLU BİZE

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Ali Erten ise konuşmasında “Bu ödülleri belirlerken, ölçülebilir değerler var elimizde ama bunun dışında tamamını ölçmek mümkün olmadığı için Fair-Play’in genel ilkeleri üzerinde titizlikle çalışarak kararlarımızı oluşturduk. Umarım doğru kararlar vermişizdir çünkü Fair-Play’in temelinde saygı var. Zorlu mücadele ortamında ve kazanma baskısı altında dahi karakterini değiştirmeyen, zorluklara direnen kişiler, takımlar örnek davranış sergilemiş oluyorlar. Onları onurlandırmak, iyiyi ve doğruyu çoğaltmak bizim gayemiz. Futbol ikliminin iyileştirilmesi için bir katkımız olduysa ne mutlu bize” ifadelerine yer verdi. 
2022-2023 sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri’nin Süper Lig kazananları şu şekilde;
En Centilmen Takım: Konyaspor
En Centilmen Teknik Direktör: Volkan Demirel (Hatayspor)
En Centilmen Taraftar: Alanyaspor Taraftarları
En Centilmen Futbolcu: Ferhat Kaplan (Giresunspor)
2022-2023 sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri’nin 1’inci Lig kazananları ise şu isimler oldu;
En Centilmen Takım: Pendikspor
En Centilmen Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu (Samsunspor)
En Centilmen Yönetici: Cumhur Genç (Sakaryaspor Yöneticisi)
En Centilmen Futbolcu: Marco Paixao (Altay)
FAİR-PLAY VE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ BEŞİKTAŞ’IN OLDU
2022-2023 sezonu Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü’nü ise Beşiktaş kazandı. Siyah-beyazlı ekip, ‘Bu oyuncak sana arkadaşım’ projesi ile ödüle layık görüldü.
2022-2023 Sezonu TFF Özel Ödülleri’ni kazanan takım, kurum ve kişiler ise şu şekilde;
Altınordu Kulübü, Kulüpler Birliği Vakfı, Volkan Demirel, Gökhan Zan, Atiba Hutchinson

Haberin Devamı

GÖKHAN ZAN: KEŞKE MEMLEKETİME BİR ŞEY OLMASAYDI DA BU ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMESEYDİM

Haberin Devamı

TFF Özel Ödülü’nü kazanan isimlerden biri olan Gökhan Zan, yaptığı açıklamada, “Keşke memleketime bir şey olmasaydı da bu da bu ödüle layık görülmeseydim. Hatay ve Hatayspor özelinde başkanımız ve yönetim kuruluna yaptıkları için çok teşekkürler. Volkan hocama da yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Volkan kardeşim” dedi.
TFF Özel Ödülü kazanan isimlerden biri olan eski Beşiktaş futbolcusu Atiba Hutchinson ise “Bana bu ödülü layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim. Türkiye’de oynamak benim için her zaman çok güzeldi. Saha içerisinde her zaman iyi bir insan olmaya ve rakiplerime saygı göstermeye çalıştım. Bu ödül için hepinize minnettarım” şeklinde konuştu.
Ödül töreni, toplu olarak yapılan fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haberin Devamı

TFF Fair Play/Adil Oyun 2022-2023 sezonu ödüllerini kazananlar açıklandı

YORUM YAZ