MENÜ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den önemli açıklamalar! Stefan Kuntz kararı ve yeni teknoloji...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TRT Spor'un konuğu oldu. Türk futbolunun patronu, sezonla ilgili önemli açıklamalar yaptı, merak edilenleri yanıtladı ve herkesin merak ettiği A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'la ilgili aldıkları kararı ve önümüzdeki sezon kullanılacak yeni teknolojiyi açıkladı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den önemli açıklamalar! Stefan Kuntz kararı ve yeni teknoloji...

Süper Lig'de 2022-2023 sezonu şampiyonu Galatasaray oldu. Salı günü MKE Ankaragücü deplasmanında zaferini garantileyen, dün ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ellerinden 3-0 kazanılan Fenerbahçe derbisinin ardından kupasına kavuşan Galatasaray koleksiyonuna 23. şampiyonluğunu ekletti.

Haberin Devamı

Büyükekşi de dün kupayı verdi, bugün TRT Spor'un konuğu oldu. Sezonla ilgili önemli bilgiler verdi, merak edilen soruları yanıtladı ve gelecek yıllara dair ipuçları söyledi. İşte Büyükekşi'nin sözlerinden öne çıkan satırbaşları...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşiden önemli açıklamalar Stefan Kuntz kararı ve yeni teknoloji...

'Vaatlerimizin tamamını gerçekleştirdik'

"Bir yıllık bir dönem için yönetime talip olduk. TFF seçimleri 4 yılda bir yıl yapılıyor. Nihat Özdemir başkanımız 3 yıl yapmıştı. Hedefimiz şuydu; az zamanda çok iş yapmak. Vaatlerimizin tamamını gerçekleştirdik. Yayın ihalesi, harcama limitleri, yabancı sınırı, belli değildi. 3 gün içerisinde yayın ihalesini fiyatını arttırarak imzaladık. Harcama limitlerini bir takım formüller geliştirerek açıkladık. Yabancı sayısı konusunda kulüplerimizin talepleri doğrultusunda açıkladık. Bir hafta içinde bunları yerine getirdik."

Haberin Devamı

'Kısa sürede hayata geçirdik'

"Daha sonra yine önemli konuda, söz verdiğimiz şeyler vardı. Bunlardan bir tanesi hakemlerle ilgiliydi. Gözlemcilerle ilgili sıkıntı vardı. Gözlemci sayısını 2'ye çıkardık. Raporları tamamen dijital hale getirdik. Hakemleri algoritma ile atama konusunda söz verdik. Kısa sürede bunu hayata geçirdik. Hakemlere kriterler belirledik, 41 tane kritik belirledik. Bunlar bir anda olmadı. Kriterler elimizde çoğalınca, algoritma ile atamayı başlattık."

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşiden önemli açıklamalar Stefan Kuntz kararı ve yeni teknoloji...

'VAR kayıtlarında kötü niyet olmadığını açıkladık'

"VAR kayıtlarının açıklanmasında en önemli konu şuydu; her iki kulübün başkanı da kamuoyuna çağrıda bulundu, VAR kayıtları açıklansın dedi. VAR kayıtları daha önce hiç açıklanmamıştı. Öyle bir hava yaratıldı ki, burada gizli bir şey var gibi. İzledim ben VAR kayıtlarını, dinledim aslında herhangi bir kulübün lehine ve aleyhine yapılan bir şey yok. Onun için Sabri Çelik hocamızla görüşüp yayınlama kararı aldık. Kırmızı kart pozisyonu da, VAR hakemi, hakemi çağırıyor, hakem de sarı kart gösteriyor. VAR kayıtları sadece eğitim amaçlı açıklanabiliyor. Biz de bir seferliğine açıkladık. Kötü niyet olmadığını, hakem hatası olduğunu kamuyouna açıkladık."

PERFORMANSIYLA GÖZLER ÜZERİNDEYDİ

'1980'lerden beri uygulanan sistem'

Haberin Devamı

"Bu sene son derece talihsiz, asrın depremini yaşadık. 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Binlerce insanımız ampute durumda, çok büyük bir acımız var. Acımız bu şekilde sürerken, bazı takımlarımız ligden çekildi. Olağanüstü bir durum var. 1980'lerden beri uygulanan bir sistem var. Biz hiçbir şey yapmadık. O takımın yaptığı maçlar tamamen tescil edilmiş. Öyle olması lazım zaten. O maçlar oynanmış, o maçı yenen takım prim almış, kaybeden prim alamamış veya berabere bitmiş, iki takım da almış. Bazı oyuncular sarı kart görmüş, bazı oyuncular kırmızı kart görmüş. Emek harcamışlar, ter dökmüşler. Biz ne yaptık, ligden çekilen takımlar sahaya çıkmadığı için 3-0 hükmen mağlup oluyor. Bu her yerde uygulanan kural."

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşiden önemli açıklamalar Stefan Kuntz kararı ve yeni teknoloji...

'Böyle bir şeyin mantığı yok!'

"Bir takım çıkıyor, 'Diğer takımlar 6 puan almış, ben 1 puan almışım. Bunun hepsini iptal edin' diyor. Böyle bir şey akla zarar, bir mantığı yok. Öyle bir karar alsaydık bile, şampiyon yine başka bir takımdı. Şimdi bununla ilgili bıkmadan, usanmadan, başkanı, başkan yardımcıları, yöneticileri, teknik direktörü her gün bir açıklama yapması ne kadar doğru?"

Haberin Devamı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşiden önemli açıklamalar Stefan Kuntz kararı ve yeni teknoloji...

'Devam ediyoruz'

"A Milli Takım'da hocamızla devam ediyoruz. Bu alınacak sonuçlar tabii ki çok önemli. Bazen bir şey vardır, 'İnsan kendi kaderini kendisi yazar' diye, bu da geçerli olacak. 2 maçın sonucu çok önemli. Biz de arkasından kongreye gideceğiz. Kongreyle ilgili, birçok takımın teveccühüyle karşılaşmış durumdayız. 6-7 tane federasyon başkanı da bize destek veriyorlar. Hakkımızda hayırlısı diyoruz. Hedefimiz Türk futboluna yeni bir bakış açısı getirebilmek, yeni şeyler söylemek."

'Yarı ofsayt teknolojisi...'

Büyükekşi yeni teknolojiyi de duyurdu. Türk Futbolunun patronu, "İnşallah önümüzdeki sezon yarı ofsayt sistemine geçmiş olacağız" dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşiden önemli açıklamalar Stefan Kuntz kararı ve yeni teknoloji...

YORUM YAZ