MENÜ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den önemli açıklamalar! EURO 2032, Süper Lig sezonu, hakemler...

Türk futbolunun patronu, yayıncı kuruluşa önemli açıklamalarda bulundu. Herkesin merak ettiği EURO 2032 hakkında ipuçları veren Mehmet Büyükekşi, yarın başlayacak yeni Süper Lig sezonu ve hakemler için getirdikleri yeni uygulamaları paylaştı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den önemli açıklamalar! EURO 2032, Süper Lig sezonu, hakemler...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yayıncı kuruluşa konuştu. Önümüzdeki sezonla ilgili umutlu ifadeler kullanan Türk futbolunun patronu, çok tartışılan hakemler için de getirdikleri yeni uygulamaları duyurdu. Öte yandan tecrübeli futbol adamı futbolseverlere bir de müjde verdi.

Haberin Devamı

İşte Mehmet Büyükekşi'nin sözlerinden öne çıkanlar:

'En kısa sürede hayata geçirdik'

"Göreve geldikten üç gün sonra, aylardır bekleyen sorunları çözdük. Hakemlerle ilgili adaleti ve güveni sağlamak için 'Algoritmayla hakem ataması yapacağız.' dedik. Bunu da en kısa sürede hayata geçirdik."

AZERBAYCAN'DA KRİTİK MÜCADELE!

'Güzelliklerin konuşulduğu...'

"Tribünlerin dolduğu, futbolun güzelliklerinin konuşulduğu ve seyir zevkinin yüksek olduğu bir sezon olmasını diliyorum."

Önümüzdeki sezon, her 2-3 hakemimize bir mentor atayacağız. Hakemler maçı yönettikten sonra, mentorlerle televizyon başına oturup maçı izleyecekler. Mentor, hakemin yanlış hareketleri hakkında uyarıda bulunacak.

'Maç yönetir gibi'

"Hakemlerimiz için Belçika'dan getirdiğimiz performans hocası yeni eğitim başlattı. Hakem uzun mesafe koşuyor. Nabız 130-140. Ekrana gidip pozisyona karar veriyor. Sonra tekrar koşuyor, ekrana gidip başka bir pozisyonda karar veriyor. Maç yönetir gibi."

Haberin Devamı

Premier Lig'de VAR uygulaması var ama Championship'te VAR uygulaması yok. Bizde hem Süper Lig'de hem de 1. Lig'de VAR uygulaması var. Aslında, bazı konularda Avrupa'dan daha önde hareket edebiliyoruz.

Müzik müjdesi

"Süper Lig müziği hazırlıyoruz. Her maç öncesi statlarda çalacak. Kulaklara pelesenk olacak."

'2032'yi alabilirsek...'

"EURO 2032'yi ortak düzenlemek için İtalya'dan bize teklif geldi. İki Akdeniz ülkesi olarak aday olduk. Turnuva için 5 şehir İtalya, 5 şehir de Türkiye'den seçilecek. EURO 2028 adaylığımız da devam ediyor. Eğer 2032'yi alabilirsek 2028 adaylığından vazgeçeceğiz."

YORUM YAZ