MENÜ

TFF açıkladı: Seçim neden 18 Temmuz'da?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimli genel kurul kararını 18 Temmuz olarak açıklamıştı. TFF'den yapılan duyuruda seçimin tarihinin nedeni de belirtildi.

TFF açıkladı: Seçim neden 18 Temmuz'da?

Türkiye Futbol Federasyonu seçime gideceğini açıklamıştı. Süper Kupa maçı öncesinde Adıyaman'a ziyarete giden Başkan Mehmet Büyükekşi, "Temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde 2 yılımızı geride bırakmış olacağız. Yönetim Kurulumuzda aldığımız karar ile 18 Temmuz'da yapacağımız Mali Genel Kurulumuzu Seçimli Genel Kurul olarak yapmaya karar verdik" ifadeleriyle aldıkları kararı duyurmuştu.

Haberin Devamı

Kamuoyunda ise bu tarihin geç olduğuna dair eleştiriler vardı. Son olarak da Fenerbahçe yazılı açıklamayla bu tarihe tepki göstermişti. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan duyuruda seçimin tarihinin nedeni de belirtildi.

İşte o açıklama:

Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü'nün 27. maddesinin 1. fıkrası hükmü uyarınca, her yılın 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gereken TFF Olağan Genel Kurul toplantısının; Türkiye A Milli Futbol Takımının EURO 2024 Finallerine katılmaya hak kazanması ve turnuvanın başlangıç ve bitiş tarihi de göz önüne alınarak, 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılmasına karar verilmiştir.

TFF açıkladı: Seçim neden 18 Temmuzda

YORUM YAZ