MENÜ

Tayvan Milli Takımı’nı sırtlayan bir Türk'ün peri masalı

Peri masalı gibi başlayan hikaye, yine aynı şekilde devam ediyor. Çanakkale'de Tayvanlı bir kadınla evlenen Onur Doğan, bir süre sonra Türkiye'den ayrıldı ve Tayvan'ın yolunu tuttu. Ardından Tayvan'a yerleşen Doğan, bir süre sonra Tayvan Milli Takımı'nın formasını giydi ve hikaye tam da burada başladı. İşte, bu peri masalı gibi hikayenin tüm detayları...

Tayvan Milli Takımı’nı sırtlayan bir Türk'ün peri masalı

Çanakkale'de Tayvanlı bir kadınla evlenen Onur Doğan, bir süre sonra Türkiye'den ayrıldı ve Tayvan'ın yolunu tuttu. Ardından Tayvan'a yerleşen Doğan, bir süre sonra Tayvan Milli Takımı'nın formasını giydi ve hikaye tam da burada başladı. Onur Doğan'ın bir garip hayat hikayesi...

Haberin Devamı

Türk futbolu son yıllarda yurt dışına çok sayıda oyuncu gönderirken, bu futbolcular arasında en ilginç hikayelerden birine sahip olan isim hiç şüphesiz Çanakkale Dardanelspor altyapısından yetişen Onur Doğan. 1987 Çanakkale doğumlu Onur Tayvanlı bir kadınla evlenmesinin ardından bu ülkeye yerleşirken, Tayvan vatandaşlığına geçti ve Taylan Milli Takımı’nın formasını giymeye başladı.

Tayvan Milli Takımı’nı sırtlayan bir Türkün peri masalı

Son olarak Taiwan Leopard takımı için oynayan ve bu sezon altı maça üç gol sığdırmayı başaran Onur, hücum hattının her bölgesinde görev yapabiliyor.

Tayvan'da bir Türk yıldız!

2014 yılından bu yana şu ana dek 28 kez giydiği Tayvan Milli Takımı’nın formasıyla dokuz gol atan Onur, Tayvan futbolunun en golcü isimlerinden biri olarak göze çarpıyor. 2010 yılından bu yana bu ülkede top koşturan Onur, kariyerini büyük bir olasılıkla bu ülkede noktalayacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

LİVERPOOL'UN YILDIZI GELİYOR!

Yeni ismini aldı

Tayvan’da “Her zaman mutlu olan” anlamına gelen Chu En-Le ismini alan ve bu ülkenin kültürüne tamamen adapte olmayı başaran Onur, eşiyle Çanakkale’de tanışmıştı. İki çocuk sahibi olan Onur’un aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra yeniden Türkiye’ye dönüp dönmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Tayvan Milli Takımı’nı sırtlayan bir Türkün peri masalı

YORUM YAZ