MENÜ

Taraftarlar istemedi! MHK o hakemleri devre dışı bıraktı

Merkez Hakem Kurulu yaptığı son dakika açıklamasıyla sezonun geri kalanında görev yapacak Süper Lig hakemlerini yeniden belirledi. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek gibi isimler listede yer almadı. Bu karar futbol kamuoyunda deprem etkisi yaratırken, bu yönde alınan karardaki en önemli etkenin kadro dışı kalan hakemlere olan güvensizlik olduğu ortaya çıktı. FANATİK'in bu sezon içerisinde gerçekleştirdiği anket de bunu doğrular nitelikte.

Taraftarlar istemedi! MHK o hakemleri devre dışı bıraktı

Süper Lig ve 1. Lig Hakem ve Gözlemci Klasmanları yeniden belirlendi. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek gibi isimler sezonun kalanında görev almayacak.

Haberin Devamı

Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Merkez Hakem Kurulu, göreve geldiğinden bu yana, büyük bir titizlikle yürüttüğü Türk hakemliğinin yeniden yapılanma çalışmalarının 1. etabını tamamlayarak, sezonun geri kalan bölümünde Süper Lig ve 1. Lig’de görev yapacak kadrolarını belirlemiştir. Yeni kadroların Türk futbolu ve Türk hakemliği için hayırlı olmasını diler, kamuoyunun bilgilerine sunarız" denildi.

Yapılan açıklamanın ardından bu sezonun geri kalanında maç yönetemeyecek isimler ise şöyle sıralandı:

Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek, Abdulkadir Bitigen, Bahattin Şimşek, Suat Arslanboğa, Burak Şeker, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya.

Haberin Devamı

Güvensizlik problemi

Bu karar futbol kamuoyunda deprem etkisi yaratırken, bu yönde alınan karardaki en önemli etkenin kadro dışı kalan hakemlere olan güvensizlik olduğu ortaya çıktı.

Yakın bir süre önce fanatik.com.tr olarak gerçekleştirdiğimiz "Hangi hakem düdüğünü asmalı?" anketinin ilk sıralarında yer alan ve istenmeyen hakemler arasında yer alan önemli isimlerin MHK tarafından kadro dışı bırakılması dikkatlerden kaçmadı.

2021-2022 sezonunda Süper Lig'de en çok tartışılan konu yine hakemler olmuş ve Fanatik.com.tr "Hangi hakem düdüğünü asmalı?" anketi düzenlemişti. 62 bin 544 oyun kullanıldığı dev ankette ilk sırayı 11 bin 215 oyla Ali Palabıyık aldı. 7 bin 431 oyla onu 2. sırada takip eden Cüneyt Çakır, 3. sırada 6 bin 718 oy alan Ali Şansalan, 4. sırada 5 bin 594 oyla Yaşar Kemal Uğurlu ve 5. sırada Hüseyin Göçek 4 bin 629 oyla takip etti.

Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık ve Hüseyin Göçek en fazla oy alan isimlerin başında gelerek dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Düzenlediğimiz ankette ilk 5'te olmasa da ilk 10 içerisinde yer alan Fırat Aydınus ve Halis Özkahya da bulunuyor.

https://www.instagram.com/p/Ca2BVdrI4PK/
YORUM YAZ