MENÜ

Tango ateşi! 1-0

Kupanın en renkli hocası Maradona'nın takımı Arjantin, B Grubu'nda Nijerya'yı Heinze'nin golüyle devirdi. Tangocular'da Messi, oynadığı futbolla izleyenleri büyüledi.

Tango ateşi! 1-0

2010 Dünya Kupası’nda herkesin merakla beklediği maçta B Grubu’nda Arjantin, Nijerya’yı tek golle devirdi: 1-0. Mücadeleye hızlı başlayan Tangocular, 6. dakikada Veron’un sağdan kullandığı köşe vuruşuna uçarak kafayla vuran Heinze’nin golüyle 1-0 öne geçti. Golü bulduktan sonra baskısını daha da artıran Arjantin, özellikle Messi, Tevez ve Higuain’in yakaladığı pozisyonlarla skoru artırma şansını yakaladı ancak Nijerya’nın file bekçisi Enyeama, kalesinde gole izin vermedi.

Haberin Devamı

Cevabını sahada verdi
Maçın ikinci bölümünde savunmasında önemli açıklar veren Diego Maradona’nın öğrencileri, 48’de Veron’un sağdan pasında topla buluşan Messi’nin vuruşunda golü bulamadı. 81’de de sahanın en iyilerinden biri olan Messi, ‘Milli Takım’da, Barcelona’daki gibi oynamıyor’ eleştirilerine en güzel yanıtı sahada verdi. İkinci golü ararken kalesinde de tehlikeler yaşayan Arjantin, 1-0’lık galibiyetle kupaya 3 puanla başladı.

Maçlarda eşofmanla görmeye alıştığımız Maradona, bu kez takım elbisesiyle Arjantin’i yönetti. Efsane isim karşılaşma boyunca yerinde duramadı.

60 bin kişinin izlediği maçta Arjantin’in bayan taraftarları, güzellikleriyle herkesi büyüledi.


Stat: Ellis Park
Hakemler: Wolfgang Stark (Almanya), Jan Salver (Almanya), Mike Pickel (Almanya)
Arjantin: Sergio Romero - Martin Demichelis, Walter Samuel, Gabriel Heinze, Jonas Gutierrez - Javier Mascherano, Juan Sebastian Veron (Dk.74 Maxi Rodriguez), Angel Di Maria (Dk.85 Nicolas Burdisso) - Lionel Messi, Carlos Tevez, Gonzalo Higuain (Dk.79 Diego Milito)
Nijerya: Vincent Enyeama - Chidi Odiah, Danny Shittu, Joseph Yobo, Taye Taiwo (Dk.75 Kalu Uche) - Chinedu Obasi (Dk.60 Peter Odemwingie), Dickson Etuhu, Haruna Lukman, Sani Kaita - Yakubu Aiyegbeni, Victor Obinna (Dk.52 Obafemi Martins)
Gol: Dk.6 Heinze (Arjantin)
Sarı kartlar: Dk.41 Gutierrez (Arjantin), Dk.77 Lukman (Nijerya)

Haberin Devamı

Hakan Can & Kaan Bora / Fanatik Güney Afrika'da

YORUM YAZ