SZALAI YIKILDI İSVİÇRE KAZANDI | Macaristan-İsviçre maç sonucu: 1-3

Avrupa Şampiyonası EURO 2024, dün akşam Almanya-İskoçya maçı ile resmen başladı. A grubunda Macaristan, İsviçre ile karşılaştı. Mücadeleyi İsviçre, sahadan 3-1 galip ayrıldı. İsviçre'ye galibiyeti getiren golleri Duah, Aebischer ve Embolo atarken Macaristan'ın tek golünü Varga attı.

 Avrupa Şampiyonası'nın ikinci maçında macaristan ile İsviçre karşılaştı. Mücadeleyi İsviçre 3-1 kazanarak A grubunda Almanya ile birlikte 3 puana ulaştı.

Haberin Devamı

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Macaristan-İsviçre maçı başladı.

GOL | İsviçre, 13. dakikada Duah'ın golüyle 1- öne geçti.

GOL | İsviçre, Aebischer'in 45. dakikada attığı golle 2-0 öne geçti.

İlk yarı 2-0 sona erdi.

SZALAI YIKILDI İSVİÇRE KAZANDI | Macaristan-İsviçre maç sonucu: 1-3


İkinci yarı başladı.

54. dakikada İsviçre, üçüncü gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Vargas'ın dönerek vuruşunu kaleci Gulacsi kurtardı.

58'de Ndoye ceza sahası dışından şansını denedi ama top üstten auta gitti.

Macaristan mücadeledeki en etkili atağını geliştirdi. 63. dakikada sol kanattan yapılan ortaya Varga ceza sahası içinde iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak top direğin hemen yanından auta gitti.

GOL | Hızlı gelişen Macaristan atağında sol kanatta topla buluşan Szoboszlai'nin arka direğe yaptığı ortaya Varga bu kez isabetli bir vuruş yaptı ve mücadelede skoru 2-1'e getirdi.

Haberin Devamı

SZALAI YIKILDI İSVİÇRE KAZANDI | Macaristan-İsviçre maç sonucu: 1-3


GOL | İkinci yarıda oyuna giren Embolo, hızlı atakta Macaristan savunmasının arkasına sarktı ve kaleci Gulacsi üzerinden topu filelere gönderdi: 3-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve İsviçre sahadan 3 puanla ayrılan takım oldu.

İLK 11'LER

Macaristan: Gulacsi; Lang, Orban, Szalai; Fiola, Adam Nagy, Schafer, Kerkez; Sallai, Szoboszlai; Varga

İsviçre: Sommer; Schar, Akanji, Rodriguez; Widmer, Freuler, Xhaka, Ndoye; Duah, Aebischer, Vargas

 İKİ TAKIMIN EURO 2024 SERÜVENİ

EURO 2024 Elemeleri'nde yenilgi yüzü görmeyen Macaristan, G Grubu'nda Sırbistan, Karadağ, Litvanya ve Bulgaristan ile karşılaşmıştı. Yaptığı 8 müsabakada 5 galibiyet, 3 beraberlik alan teknik direktör Marco Rossi'nin öğrencileri, topladığı 18 puanla grubunu lider tamamlamıştı.

İsviçre ise EURO 2024'e elemelerde I Grubu'nu ikinci bitirerek gelmişti. Teknik direktör Murat Yakın'ın öğrencileri, Romanya, İsrail, Belarus, Kosova ve Andorra ile karşılaşmış, 10 müsabakada 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi yaşamıştı. Grupta 17 puan toplayan İsviçre, ikinci olarak adını Avrupa Şampiyonası finallerine yazdırmıştı.

MACARİSTAN-İSVİÇRE MAÇI HANGİ KANALDA?

Almanya'nın Köln kentiyle aynı adı taşıyan statta saat 16.00'da başlayacak müsabakayı Sloven hakem Slavko Vincic yönetiyor. Vincic'in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic yapıyor. Mücadele, TRT 1'den canlı yayınlanıyor.

Haberin Devamı

 

YORUM YAZ