MENÜ

Süper Lig'in 26. haftasına vuran hakem performansı: Bence gol temizdi! Kırmızı kart daha doğru olurdu

Trendyol Süper Lig'de 26. haftanın karşılaşmaları dün oynanan Başakşehir FK - Kayserispor ve Beşiktaş - Konyaspor karşılaşmaları ile tamamlandı. Haftanın maçlarında görev yapan isimler, yazarımız Deniz Çoban değerlendirdi.

Süper Lig'in 26. haftasına vuran hakem performansı: Bence gol temizdi! Kırmızı kart daha doğru olurdu

Devre arasından itibaren kadroya yedi yeni hakem eklendi. Bu yedi isim de tecrübesiz olmalarının yanında bana göre çok üstün meziyetlere de sahip değiller.

Haberin Devamı

Bu yedi yeni isim terfi ederken, yenilere göre çok daha tecrübeli beş isim ise kadrodan çıkartıldı. Kadroyu güçlendirmek adına yapılan bu icraat bana göre kadroyu daha da zayıflattı.

Ligin sıkıştığı haftalarda sahaya sürülen bu yeni isimler hem tecrübesizliklerinin kurbanı olurken hem de sertleşen ve puan kaybınına tahammülün olmadığı ligde daha fazla hedef tahtası oluyorlar.

MHK kalan haftalarda bu yeni isimlerden faydalanmak zorunda. Ligde kolay maç yok. MHK’nın gelecekteki en zayıf karnı, kadroya yeni eklenen hakemler olacak gibi duruyor.

Haftanın hakemi: Bahattin Şimşek
Haftanın hayal kırıklığı: Oğuzhan Çakır

*MKE Ankaragücü-Galatasaray: Ali Şansalan

Maç boyu bazı faul ve kart hatalarından bahsedecek olsam da standardı ortalamanın üzerindeydi.

Haberin Devamı

38’de Galatasaray lehine doğru bir penaltı düdüğü çaldı. Penaltı pozisyonu öncesi Mertens Efkan’dan topu faul yaparak kazanıyor. Ancak top penaltı öncesi Ankaragücü takımına geçtiği için, VAR bu pozisyona müdahale edemedi.

66’da Icardi’nin golü Köhn’ün Kitsiou’ya faul yaptığı gerekçesiyle iptal edildi. Bence gol temizdi. Köhn elini rakibin beline koyuyor ama bence rakibini çekmiyordu.

Kitsiou’nun Icardi’ye hiç bir teması yokken, Icardi kendini abartılı şekilde yere atınca hakem yanılarak Kitsiou’ya hatalı bir sarı kart gösterdi.

Süper Ligin 26. haftasına vuran hakem performansı: Bence gol temizdi Kırmızı kart daha doğru olurdu

*Çaykur Rizespor-Fenerbahçe: Arda Kardeşler

Maç çok ağır hava ve saha koşullarında oynandı. İkili mücadelelerin fazla olduğu maçta, bu mücadeleleri süzmek ve değerlendirmek hakem için oldukça zordu.

Hakem saha koşullarının da etkisiyle, maça faul ve kart değerlendirmelerinde hatalar yaparak başladı. 13.dakikada, Muammer Szymanski mücadelesinde, Muammer’e sarı kart çıktı. Bu pozisyon sınırları zorluyordu. Muammer, top Szmanski’nin ayağından çıktıktan, neredeyse 3 metre uzaklaştıktan sonra Fenerbahçeli oyuncunun ayağına şiddeti azımsanamayacak şekilde basıyor. Kırmızı kart için gerekli koşulların oluştuğu bu pozisyonda hakem kırmızı kart verse çok daha doğru bulurdum.

Maçta oluşan penaltı beklentilerinde hakemin devam kararları doğruydu.

Haberin Devamı

Son dakikalarda yaşanan gerginlikte iki oyuncuya sarı kart, kulübeden bir kişiye de kırmızı kart çıktı. Sahada sarı kartı hak eden başka oyuncular da olduğu gibi kulübeden kırmızı kart görmesi gereken başkaları da vardı.

*Beşiktaş-Konyaspor: Tugay Kaan Numanoğlu

Haftanın başarılı performanslarından birini sergiledi. Rahat geçen maçta, herhangi bir kritik pozisyonla karşılaşmadı. Faul standardı oldukça yüksekti.

*Pendikspor-Trabzonspor: Halil Umut Meler

Halil Umut Meler bence çok tutuk ve vasatın altında bir maç yönetti. Faul ve kart hataları vardı. 26’da Maunier’in topu elle oynadığı gerekçesiyle penaltı düdüğü çaldı. Pozisyonda penaltı yoktu. VAR’ın yerinde müdahalesi ile penaltı doğru şekilde iptal edildi.

İlk yarının uzatma dakikalarında Nuno ceza sahasına girecekken, Bardhi’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Pozisyon sınırları zorluyordu. Hakem kırmızı çıkartsa eleştirilmeyeceği bu pozisyonda faul çalmadı.

Süper Ligin 26. haftasına vuran hakem performansı: Bence gol temizdi Kırmızı kart daha doğru olurdu

*Kasımpaşa-Fatih Karagümrük: Kadir Sağlam

Kadir Sağlam maç boyunca kart ve faul kararlarında bir türlü standardı tutturamadı. Açık faulleri atladı, olmayan faulleri çaldı. Siyahla beyaz gibi net sarı kartları göstermedi.

Haberin Devamı

11’de Kasımpaşa’nın ilk golü kullanılan kornerden geldi. Topun kornere gittiği pozisyonda yardımcı hakem Suat Güz açık bir ofsaytı atladı. O kullanılan kornerden gol geldi.

76’da Porozo’nun yere düşen Emre’nin kavalına bastığı pozisyonda ikinci sarı karttan oyundan atılması gerekirdi.

79’da Winck’in golünün VAR müdahalesiyle iptali doğruydu. Öncesinde Aytaç topu eliyle oynamıştı.

TALISCA GERİ DÖNÜYOR

*Antalyaspor-İstanbulspor: Mehmet Türkmen

Süper Lig’de ilk kez düdük çalan Mehmet Türkmen’in tecrübe eksiği maç boyunca göze çarptı.

Maçın uzatma dakikalarında İstanbulspor lehine doğru bir penaltı düdüğü çaldı ancak penaltı öncesi Antalyaspor’un atması gereken tacı İstanbulspor’a vererek hata yaptı. Ayrıca İstanbulsporlu oyuncu tacı yaklaşık 10-11 metre uzaktan kullandı, buna da sesini çıkartmadı.

*Hatayspor-Sivasspor: Ümit Öztürk

16’da Bertuğ’un şutunda top, Hataylı Massanga’nın vücuduna kapalı olan sağ kolundan döndü. Hakem yanılarak, direk serbest vuruş kararı verdi. Bu serbest vuruştan Sivasspor golü buldu.

Haberin Devamı

80’de Halil Dervişoğlu’nun yerde kaldığı pozisyonda hakemin verdiği hatalı penaltı, VAR’ın yerinde müdahalesiyle iptal edildi.

Süper Ligin 26. haftasına vuran hakem performansı: Bence gol temizdi Kırmızı kart daha doğru olurdu

*Alanyaspor-Adana Demirspor: Bahattin Şimşek

Bir iki faul ve sarı kart hatası dışında başarılı maç yönettiği kanaatindeyim. 64’de Richard’ın topa elle temasını görmek çok güçtü. VAR’ın müdahalesiyle Adana Demirspor lehine doğru bir penaltı verildi. 74’de Efecan’ın yerde kaldığı pozisyon da açık bir penaltıydı, hakem yanılmadı.

*Gaziantep FK-Samsunspor: Zorbay Küçük

Genel yönetimini başarılı buldum. Haftanın zor maçlarından birini başarıyla tamamladı diyebilirim. Maç bitimi Ali ile Djilobodji gerginliğini arkası dönük olduğu için fark edemedi. Maç bitimi VAR monitöründen izledikten sonra Djilobodji’ye kırmızı kart gösterdi.

*Başakşehir-Kayserispor: Oğuzhan Çakır

Süper Lig’in yeri İsimlerinden Oğuzhan Çakır için oldukça zor bir maç oldu. Tecrübe eksiği olduğu maçın her dakikasında belli oldu. Hatalı faul ve kart değerlendirmeleri oldu. Oyun kontrolünde zorlandı.

88’de Başakşehir’in ikinci golünde faul beklentileri vardı ama bence gol temizdi.

Maç tam bitmek üzereyken Kayserispor ceza sahasında penaltı olduğu gerekçesiyle VAR devreye girdi.

Pozisyonda top Kayserili Bourabia’nın koluna temas ediyor olsa bile bu temas bilerek mi yoksa Dubois’in şarjı nedeniyle mi oluyor anlaşılamıyor. Gereksiz bir VAr müdahalesiyle pozisyonda penaltı kararı çıkıyor.

Kullanılan penaltının kesinlikle tekrarı gerekirdi. Kaleciden dönen topu tamamlamaya çalışan Deniz’e müdahale etmeye çalışan Kayserili oyuncu ceza sahasına erken girmişti. Penaltının VAR müdahalesiyle tekrarı gerekirken, VAR oralı olmadı.

Süper Ligin 26. haftasına vuran hakem performansı: Bence gol temizdi Kırmızı kart daha doğru olurdu

YORUM YAZ