MENÜ

Süper Lig'de yabancı kuralı değişiyor mu? Olay gelişme...

Türk futbolunun değişmeyen polemiği yine günyüzüne çıktı... Süper Lig'de 8+3 olarak devam eden yabancı kuralıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. O kulübün başkanının yaptığı açıklama sonrasında da, 'Yabancı kuralı değişiyor mu?' sorularını akıllara getirdi. İşte detaylar...

Süper Lig'de yabancı kuralı değişiyor mu? Olay gelişme...

Türk futbolunda neredeyse her sezon tartışılan yabancı kuralı yeniden gündemde... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) son olarak 2021'de yeniden düzenlediği yabancı kuralında ciddi bir değişime gitmişti. TFF'nin aldığı söz konusu karar gereği, 2021-2022 sezonundan itibaren Süper Lig kulüpleri kadrolarında en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurabiliyor. Takımlar, sahada ise aynı anda en fazla 8 yabancı futbolcuya yer verebiliyor. Böylece takımların sahada en az 3 Türk futbolcu bulundurma zorunluluğu bulunuyor.

Haberin Devamı

Kural katılaşacaktı ama...

TFF, 2021'de yeniden düzenlendiği yabancı kuralında 2022-2023 sezonunda en fazla 12, 2023-2024'te ise en fazla 10 yabancı futbolcuyu kadrosuna katabileceğini açıklamıştı. 2022-2023 sezonunda en fazla 7, 2023-2024'te ise en fazla 6 yabancı futbolcuyu aynı anda sahaya sürülebileceği belirtilmişti. Ancak bu kurallar hayata geçmedi ve 2021'deki gibi 14 yabancı futbolcuya lisans çıkarılarak sahada en fazla 8 yabancı futbolcunun yer alma gerekliliği devam ediyor.

'OYNAYACAK DURUMA GELDİLER'

Sezon başında da gündeme geldi

Geçen sezonun sona ermesiyle yabancı kuralındaki revizyon ihtimali yine günyüzüne çıkmıştı. Süper Lig'de yabancı kuralının 2023-2024 sezonundan itibaren yeniden düzenlenmesi bekleniyordu. Yani bu sezondan itibaren 8+3 kuralının kaldırılacağı iddia ediliyordu.

Haberin Devamı

Süper Ligde yabancı kuralı değişiyor mu Olay gelişme...

Ocak ayında görüşülecek

Fakat TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mayıs ayında yaptığı açıklamayla bu yıl da 8+3 kuralının devam edeceğini net bir dille açıklamıştı. Ancak Ajansspor'un haberine göre; kulüpler bu kuraldan memnun değil. Bu doğrultuda Kulüpler Birliği Vakfı, Ocak ayında yabancı kuralı konusunu tekrardan masaya yatıracak ve gözden geçirecek. Toplantıdan çıkacak sonuca göre de TFF'yle bir görüşme yapılması planlanıyor.

Süper Ligde yabancı kuralı değişiyor mu Olay gelişme...

'5 yıllık planlama yapılacak'

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca da konuyla ilgili olarak Ajansspor'a konuştu. Sarı-Lacivertliler'in patronu, "TFF ve Kulüpler Birliği olarak Ocak ayında çalıştay yapacağız. Çalıştay'da 5 yıllık planlama yapılacak, yabancı kuralı konusunda da kararımızı vereceğiz" dedi.



Süper Ligde yabancı kuralı değişiyor mu Olay gelişme...

YORUM YAZ