MENÜ

Süper Lig'de hoca kıyımı! Dikkat çeken rakam...

Dillere pelesenk olan 'teknik direktör kıyımı', Trendyol Süper Lig'in 2023-24 sezonunda da devam ediyor. İşte 14 haftanın ardından hoca değişikliğine giden kulüpler ve detaylar...

Süper Lig'de hoca kıyımı! Dikkat çeken rakam...

Trendyol Süper Lig'in en büyük problemlerinden biri olan 'teknik direktör istikrarsızlığı' 2023-24 sezonunda da kendisini gösterdi.

Haberin Devamı

14. haftası tamamlanan ligde 13 farklı kulüp, sezona başladığı teknik direktörü ile yollarını ayırdı. Toplamda ise 14 teknik direktör görevini bıraktı. Sezona Adana Demirspor'un başında başlayan Patrick Kluivert, görevden ayrılan son hoca oldu.

Beşiktaş, Kayserispor, Adana Demirspor, Trabzonspor, Kasımpaşa, Ankaragücü, Gaziantep FK, Konyaspor, Pendikspor, Başakşehir, Samsunspor, Alanyaspor ve İstanbulspor, hoca değişikliğine giden kulüpler oldu.

Fenerbahçe, Galatasaray, Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Hatayspor, Fatih Karagümrük ve Sivasspor'da ise 14 hafta itibariyle teknik direktör değişikliği yaşanmadı.

Süper Ligde hoca kıyımı Dikkat çeken rakam...

İlk giden Emre Belözoğlu

2023-24 sezonunu ilk istifası Başakşehir'den geldi. Sezona Başakşehir'le başlayan Emre Belözoğlu, kötü gidişatın ardından 3 Eylül'de görevi bıraktı. Daha sonra ise göreve, Kayserispor'dan istifa eden Çağdaş Atan getirildi.

Haberin Devamı

Son ayrılan Patrick Kluivert

Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında evinde Samsunspor'a 3-2 mağlup olduktan sonra teknik direktör değişikliğine gitti ve Patrick Kluivert ile yollarını ayırdı.

Mavi Şimşekler'in resmî internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Teknik Direktörümüz sayın Patrick Kluivert ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Sayın Kluivert ve ekibine kulübümüze katkılarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."

Beşiktaş'ta iki değişiklik

Sezona Şenol Güneş ile başlayan Beşiktaş, 6 Ekim'de tecrübeli teknik direktör ile yollarını ayırdı ve koltuğa 'teknik sorumlu' olarak Burak Yılmaz oturdu. 10 Ekim'de göreve başlayan Yılmaz, alınan olumsuz sonuçların ardından 10 Kasım'da istifa etti ve ardından göreve Rıza Çalımbay getirildi.

Süper Ligde hoca kıyımı Dikkat çeken rakam...

Çarpıcı rakam

14 hafta sonunda 20 takımlı Süper Lig'de 13 takım hoca değiştirdi. Bu da ligdeki kulüplerin yüzde 65'inin hoca değişikliğine gittiği anlamına geliyor. Süper Lig'de devre arasına girmeden önce hoca değişikliği furyasının devam etmesi kuvvetle muhtemel.

YORUM YAZ