MENÜ

Süper Lig, Asya'ya bedel!

Çin’deki futbol devrimi, Japonya ve Güney Kore’deki çalışmalar devam ediyor. Katar ile BAE kulüpleri yıldızları renklerine bağlıyor. Ancak Asya kıtasında bu 5 büyük ülkenin toplam kadro değeri bir Süper Lig etmiyor!

Süper Lig, Asya'ya bedel!

Çin’deki futbol devrimiyle birlikte dünya futbolunda gözler Asya’ya çevrildi. KPMG Football Benchmark’ın araştırmasına göre hızla büyüyen ekonomisiyle dikkat çeken Asya’nın gelecekte futbolun süper gücü olacağı konuşuluyor.

Ancak Süper Lig’in ne kadar önemli bir kulvar olduğu gözler önüne seriliyor. Süper Lig’de mücadele eden takımların tahmini değeri 911 milyon 180 bin Euro olarak ortaya çıkıyor. Bir takımın ortalama değeri yaklaşık 50 milyon Euro.

Toplam piyasa değeri 306 milyon Euro olarak gösterilen Çin Ligi’ndeki bir takım ortalama 19.2 milyon Euro değerinde. Japonya’nın J1 Ligi’nin toplamda 228 milyon Euro, takım başına ise ortalama 12.7 milyon Euro’luk bir değeri var.

Güney Kore Ligi’nin 118, Katar Ligi’nin 131, Birleşik Arap Emirlikleri Ligi’nin ise 123 milyon Euro’luk bir değeri var. Asya’nın önde gelen bu beş ligini topladığımızda 906 milyon Euro’luk toplam değerle Süper Lig’in gerisinde kalıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ