MENÜ

Süper Kupa'yı yakından takip eden muhabirlerimiz olayları değerlendirdi: Şanlıurfa bunu hak etmedi!

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa'yı yerinde takip eden muhabirlerimiz Murat Akbaş ve Yusuf Dursun, yaşanan olayları değerlendirdi. Maç öncesi dostluk havası hakim olsa da yaşananları Şanlıurfa taraftarının hak etmediği görüşü paylaşıldı.

Süper Kupa'yı yakından takip eden muhabirlerimiz olayları değerlendirdi: Şanlıurfa bunu hak etmedi!

Süper Lig’de kıyasıya şampiyonluk yarışı veren Galatasaray ile Fenerbahçe... Yıldızlarla dolu iki tane süper kadro... Şanlıurfa’da herkes müthiş bir final izlemeyi bekliyordu ancak dün gece çok kısa sürdü.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, daha önce açıkladığı gibi U19 takımıyla sahaya çıktı, henüz 50. saniyede İcardi golü attı. Sonrasında kenardan gelen talimatla Sarı-Lacivertli genç oyuncular soyunma odasına gitti, hakem maçı tatil etti.

Süper Kupayı yakından takip eden muhabirlerimiz olayları değerlendirdi: Şanlıurfa bunu hak etmedi

Süper Kupa'yı yakından takip eden Murat Akbaş ve Yusuf Dursun, olayları değerlendirdi:

MURAT AKBAŞ: DOSTLUK HAVASI HAKİMDİ AMA...

"Süper Kupa’nın peşinden önce Riyad ardından da Urfa’ geldim. Riyad başlı başına bir faciaydi. Son haftalarda iki kulüp arasındaki gerginlik sonucu Fenerbahce, Urfa’ya U19 takımıyla geleceğini açıklayınca ortalık daha da gerildi. Son haftalarda Galatasaray camiası yönetim ve teknik ekip tansiyonu düşürmek adına açıklamalar yapsa da Fenerbahçe kararından dönmedi.

Haberin Devamı
İZLE | Fenerbahçe - Galatasaray maçı tatil edildi! İşte o anlar... (VİDEO)

Urfa’ya geldiğimizde taksicisinden, öğretmenine, öğrencisine, esnafına memuruna kadar bize bir gün önce, “Ağabey Fenerbahce” gelecek mi sorusunu sorup, durdu. Fenerbahce’nin U19 takımı ile geleceğini öğrenen kimi taraftar yıkıldı, kimisi federasyonu, kimisi de Fenerbahce Yönetimi’ni suçladı, kimi de maçın ertelenmesini istemeyen Galatasaray ve federasyonu suçladı."

Süper Kupayı yakından takip eden muhabirlerimiz olayları değerlendirdi: Şanlıurfa bunu hak etmedi

'Karar kesinleşince vazgeçtiler'

"Fenerbahçe’nin A takımdan yoksun geleceği kesinleşince de çoğu Fenerbahçe taraftarı maça gelmekten vazgeçti. Maç öncesi ve maç günü şehrin önemli yerlerinde Anadolu’da sıklıkla gördüğümüz dostluk hakimdi. İki takım taraftarı el ele kolkola şehri geziyordu."

YUSUF DURSUN: URFA BUNU HAK ETMEDİ!

"Haftalardır şehir bu maçın heyecanı ile yattı kalktı. Tüm hazırlıklar ülkenin en prestijli kupası için yapıldı. Aileler çocuklarının özlemle beklediği bu görsel şölen için her türlü fedakarlığı yapıp, her iki kulübün de lisanlı ürünlerini aldı. Urfa sokakları gün boyunca bu çocukların güler yüzü ile neşe buldu.

Fenerbahçe’nin olumsuz açıklamaları bile hiç kimsenin umudu kırmaya yetmedi. Balıklı gölün çevresinde sabah saatlerinden itibaren büyük hareketlilik yaşandı. Hatta birbirlerine son dönemde tahammül edemeyen iki takım taraftarları, tüm olumsuz havaya rağmen bir araya gelip, dostluk gösterileri sergiledi. Esnaf ise güzel yüzü ile Urfalılar ve Urfa’nın dışından gelen futbolseverlerin gönlünü hoş tutup, şehrin en güzel tatlarını onlara sunmaktan geri durmadı."

Haberin Devamı

Süper Kupayı yakından takip eden muhabirlerimiz olayları değerlendirdi: Şanlıurfa bunu hak etmedi

'Büyük hüsran...'

"Bu güzellikler, sahaya yansımadı. 11 Nisan Stadı’nın tribünlerini dolduran onbinler, büyük hüsran yaşadı. Futbolun sadece futbol almadığı bir kez daha ortaya çıktı. Fenerbahçe daha önce aldığı karar doğrultusunda sahaya U-19 takımı ile çıktı. Belki Fenerbahçe kendi açısından haklıydı, ancak Urfa Halkı bu davranışı hak etmedi..."

YORUM YAZ