MENÜ

Stefan Kuntz'tan şaşırtan cevap! 'Demek ki o kadar kötü değilim'

A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve genç futbolcu İsmail Yüksek, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Alman teknik patron, sorulan soruya şaşırtıcı bir cevap verdi.

Stefan Kuntz'tan şaşırtan cevap! 'Demek ki o kadar kötü değilim'

A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve milli futbolcu İsmail Yüksek, Japonya ile yapacağı özel maç öncesinde Belçika’nın Genk şehrindeki Cegeka Arena'da basın toplantısı düzendi.

Haberin Devamı

STEFAN KUNTZ: DEMEK Kİ O KADAR KÖTÜ BİR HOCA DEĞİLİM

"Geçen sene haziran ayında 4 maç kazandık. 12 tane gol attık, gol yemedik. Ondan sonra da insanlar yeni bir hocaya ihtiyacımız var dedi. Bazı insanlar bunu her durumda dile getiriyor. Eğer argüman varsa, ben her türlü konuya açığım. Ama böyle arka planda uydurmaca beni kesinlikle ilgilendirmiyor. Bu normalde yapılmayacak bir durum. Ben hala burada hocayım, ne yaptığımızı biliyorum ve önümüzdeki kupaya da katılacağımızı biliyorum."

"Tabii oyuncularımızın üzüntülü olmalarını anlayabiliyorum. Kesinlikle büyük bir adım atabilirdik ama ufak bir adım atmış olduk. Şu andaki Türkiye'deki karamsarlığı anlamış değilim. Gruptaki durumumuz hala çok iyi. Kendi elimizde kupaya katılmak ve kupaya katılacağız."

Haberin Devamı

Kuntz, 'Almanya Milli Takımı ile adınız geçiyor' sorusuna yanıt verdi: Demek ki o kadar kötü bir hoca değilim.

Stefan Kuntztan şaşırtan cevap Demek ki o kadar kötü değilim

"Ben Japonya'ya gittiğimde, Tokyo'da onların misafirperverliğini yaşamıştım. Aynı zamanda Alman vatandaşı olarak son maçın sonucu bizi üzse de Japonya'nın aldığı skor ve oyun ne kadar kaliteli ve saygın bir takım olduklarını göstermiş oldu."

"Bizim de aslında düşüncemiz, bu maçta şu ana kadar süre veremediğimiz oyuncuları oynatmak. Dolayısıyla onların kararının etkisi olmayacaktır."

"Göreve başladığımızda hem Hamit Bey'le hem de o zamanki yönetimle hedeflediğimiz ilk konu, Dünya Kupası elemelerini elde etmek ve Uluslar Ligi'nde bir tur yukarıya çıkmaktı. Portekiz'de ne yazık ki imkanımızı kaçırdık. Uluslar Ligi'nde çok rahat bir şekilde B kategorisine çıktık. Bizim göreve geldiğimiz süreçte bir çok oyuncuya milli takım şansı verdik. Bu süreç içerisinde çoğu büyük takımlara transfer yaptı. Görevimiz sürecinde Burak gibi çok önemli bir forvet kariyerine son verdi. Bunun da üstünden gelmemiz gerekti. 19 maçlık serüvende aslında gol atma sorumluluğunu birçok oyuncuya devretmek zorunda kaldık, bunu da başardığımızı düşünüyorum. Genel olarak düşündüklerimizi uyguladığımızı söyleyebilirim."

"Herhalde dün İtalya, Makedonya'ya karşı 1-1 berabere kaldı. Bana buraya başladığımda Milli Takım'ın mental yapısı zayıf olduğundan dolayı bu tür maçları çeviremiyor dediler. Letonya'ya karşı iki tane galibiyet aldık 97 sene içinde gibi bir sürede. Faroe Adaları'na kaybettiğimiz maçta gidişatımız fazlasıyla belli olmuştu. Eğer iyi yaptıklarımızı da, dengeli ve eşit bir şekilde değerlendirirsek pozitif olan unsurlar negatif olanlardan daha üstün olacaktır"

Haberin Devamı

"Japonya Milli Takımı çok teknik, çok özellikli bir takım. Çok koşan bir takım, seri oyunculara sahipler. Taktiğe sadıklar. Bizim de disiplinli olmamız gerekiyor. Bizim için de önemli olan, onlara vereceğimiz karşılık ve onların bizi zorladığı kadar bizim onları zorlamamız olacaktır. Bizim de elimizden geleni yapacağımız konular bunlar olacaktır."

Stefan Kuntztan şaşırtan cevap Demek ki o kadar kötü değilim

İSMAİL YÜKSEK: YARIN ZOR BİR MAÇ OLACAK

"Yarın çok özel bir maç olacak. Japonya çok değerli bir takım. Birkaç istisnai oyuncu hariç çoğu oyuncu Avrupa'da oynuyor. Disiplinli bir takım. 1998'den beri tüm Dünya Kupası'na katıldılar. Son Dünya Kupası'ndan gruptan lider çıktılar. Son 16'da da Hırvatistan'a penaltılarda elendiler. Yarın bizim için değerli bir maç olacak. Böyle rakiplerle oynamak olmuyor her zaman. Kendimizi tartmak amacıyla, farklı bir ekolle karşılaşmak ilginç ve faydalı olacaktır. Umarım güzel bir maç olur. İki takıma da başarılar diliyorum."

Haberin Devamı

"Ermenistan maçı hiç istemediğimiz sonuç oldu. Gerekli analizlerimizi yaptık. Yarın zor bir maç olacak. Biz yarına kadar hazır olacağız. Yarın güzel bir oyun ve mücadele göstereceğimizi düşünüyorum."

"Biz kesinlikle Ermenistan maçında kötü oynadığımızı düşünmüyoruz. Özellikle ilk yarıda değerlendiremediğimiz fırsatlar vardı. İkinci yarıda bazı bölümlerde konsantrasyon eksikliği yaşadık. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Analizlerimi yaptık. O eksikleri azaltmaya çalışacağız. Umarım Avrupa Şampiyonası katılacağız. Grupta avantajlıyız. Ermenistan maçını kazansak daha da avantajlı olabilirdik ama kaybedilmiş bir şey yok."

Stefan Kuntztan şaşırtan cevap Demek ki o kadar kötü değilim

YORUM YAZ