MENÜ

Stefan Kuntz'la yollar ayrılıyor iddiası! Neden Riva'da? Abdullah Avcı-Milli Takım gerçekleri...

A Milli Futbol Takımı EURO 2024 Elemeleri D Grubu 5. maçında Ermenistan'la 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrasında Alman teknik adam Stefan Kuntz eleştirilerin hedefinde olan isimdi. Stefan Kuntz'la yolları ayırma kararı alınıp Abdullah Avcı'nın göreve geleceği iddia edilirken son olarak Trabzonspor'u çalıştıran tecrübeli hocanın Riva'ya gitme sebebi ortaya çıktı.

Stefan Kuntz'la yollar ayrılıyor iddiası! Neden Riva'da? Abdullah Avcı-Milli Takım gerçekleri...

EURO 2024 Elemeleri D Grubu 5. maçında A Milli Takımımız Ermenistan'la 1-1 berabere kalarak önemli iki puan kaybetti. Karşılaşma sonrasında Alman teknik adam Stefan Kuntz eleştirilerin hedefinde olan isimdi.

Haberin Devamı

Son dakika haberine göre Stefan Kuntz'la yollar ayrılıyor. Yerine gelecek teknik adam da belli oldu. İşte haberin detayları...

İSTİFA AÇIKLAMASI!

EURO 2024 Elemeleri’nde Ermenistan’ı konuk eden ve 1-1 berabere kalan A Milli Takım’da teknik direktör Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Sizin için eleştiriler var ve istifaya davet ediliyorsunuz. Düşünceleriniz nedir?" sorusuna "Neyi eleştiriyorlar? Yaklaşık 8-10 pozisyona girdik, onları gole çeviremedik. Onlar mı mesela?" yanıtını verdi.

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ'DEN KUNTZ AÇIKLAMASI

Stefan Kuntz hakkında yapılan eleştiriler sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, ‘’Bugün için konu Stefan Kuntz değil. Kaybettiysek tüm teknik ekip, futbolcularımız beraber kaybettik. Kaybettik derken maçı değil 2 puan kaybettik. Şuan takımımızda çok güzel bir arkadaşlık söz konusu. Bütün yönetim kurulumuz hepsi burada. Herkes destek veriyor. Eskişehir halkına da çok teşekkür ederiz. Türk milli takımını çok güzel bir şekilde desteklediler. İnşallah bunları da atlayacağız. Daha iyi ve güzel günlere geleceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İSTEDİĞİMİZ GALİBİYETİ ALAMADIK

Deplasmanda mağlup ettiğimiz Ermeniler’i bir kez daha yenmemiz halinde, hem zirvedeki yerimizi sağlamlaştırıp hem de rakiplerimizle puan farkını daha da açma şansı bulacaktık ancak istediğimiz galibiyeti alamadık. Gruptaki diğer maçta Hırvatistan, Letonya'yı 5-0'la geçti. Bu sonuçların ardından A Milliler, 5. maçında 10 puanını aldı ve liderliğini sürdürdü. Grupta kalan üç maçımızı sırasıyla; Hırvatistan (d), Letonya ve Galler (d) ile oynayacağız.

Türkiye kaçıncı sırada? Türkiye EURO 2024 Elemeleri D Grubu puan durumu

1- Türkiye / 10 puan (5 maç)

2- Hırvatistan / 7 puan (3 maç)

3- Ermenistan / 7 puan (4 maç)

4- Galler / 4 puan (4 maç)

5- Letonya / 0 puan (4 maç)

A Milli Takım kalan maçlar (Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu fikstür)

Gruptaki ilk müsabakasında 25 Mart 2023 tarihinde Ermenistan ile deplasmanda karşılaşan Milliler, 2. maçında Hırvatistan'ı ağırladı. Milli Takımımız, 16 Haziran'da Letonya, 19 Haziran'da Galler ile iç sahada oynadığı karşılaşmanın ardından Eylül ayında eleme grubundaki tek maçını Ermenistan ile kendi sahasında oynadı. Ekim ayında, Hırvatistan ile deplasmanda ve Letonya ile kendi sahasında karşılaşacak olan Ay-Yıldızlılar, 21 Kasım'da deplasmanda oynayacağı Galler maçı ile elemeleri tamamlayacak.

Haberin Devamı

Türkiye EURO 2024 Elemeleri D Grubu fikstürü

25.03.2023 / Ermenistan 1-2 Türkiye
28.03.2023 / Türkiye 0-2 Hırvatistan
16.06.2023 / Letonya 2-3 Türkiye
19.06.2023 / Türkiye 2-0 Galler
08.09.2023 / Türkiye 1-1 Ermenistan
12.10.2023 / Saat 21.45 / Hırvatistan-Türkiye
15.10.2023 / Saat 21.45 / Türkiye-Letonya
21.11.2023 / Saat 22.45 / Galler-Türkiye

KUNTZ GİDİYOR AVCI GELİYOR!

Gelişmeler sonrasında TFF Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz'la yolları ayırma kararı aldı. Stefan Kuntz'un yerine Abdullah Avcı'nın, Milli Takım'ın başına geçeceği kaydedildi. TFF'nin Japonya ile oynanacak hazırlık maçı öncesi böyle bir karar alıp almayacağı merak konusu...

Haberin Devamı

Stefan Kuntzla yollar ayrılıyor iddiası Neden Rivada Abdullah Avcı-Milli Takım gerçekleri...

ABDULLAH AVCI NEDEN RİVA'YA GİTTİ!

Abdullah Avcı'nın dışında gündemdeki diğer adayların ise Sergen Yalçın, Rıza Çalımbay ve Fatih Terim olduğu öğrenilirken, Avcı'nın artık imza atmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Öyle ki Abdullah Avcı'nın şu anda (9 Eylül 19.00) Riva'da olduğu da iddialar arasında bulunurken son olarak Trabzonspor'u çalıştıran tecrübeli hocanın Riva'ya gitme sebebi ortaya çıktı.

20 GÜN PLANLANAN SEMİNER

Abdullah Avcı'nın 20 gün önce planlanan Hakem Semineri'nde konuşmacı olarak Riva'ya gittiği ifade edildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de A Milli Takım'la beraber Eskişehir'de olduğu aktarıldı.

İŞTE SEMİNERDEN GÖRÜNTÜ 👇

Stefan Kuntzla yollar ayrılıyor iddiası Neden Rivada Abdullah Avcı-Milli Takım gerçekleri...

Stefan Kuntzla yollar ayrılıyor iddiası Neden Rivada Abdullah Avcı-Milli Takım gerçekleri...

YORUM YAZ