MENÜ

Stefan Kuntz'dan Türk halkına çağrı! 'Sizden bir ricam var'

Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Ermenistan maçı öncesinde Türk halkından bir ricada bulunarak Arda Güler, Orkun kökçü ve Çağlar Söyüncü transferlerine değindi.

Stefan Kuntz'dan Türk halkına çağrı! 'Sizden bir ricam var'

Milli Takım'ın hocası Stefan kuntz, Ermenistan maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Alman hoca, Türk halkından ricada bulunarak oyuncuların adaptasyon sürecine değindi.

Haberin Devamı

İşte Stefan Kuntz'un Ermenistan maçı öncesindeki açıklamaları:

"Sol bekte, forvette eksiklerimiz var. Arda güler sakat. Değişik bir maç olabilir. Farklı bir oyun sistemi olabilir. Yine de iyi bir maç çıkaracağımızdan eminim. U21 ile iletişimimiz çok iyi. Oyuncular hakkında devamlı görüşüyoruz. Kazımcan Karataş ve Bartuğ Elmaz da güzel örnek. Kendinizi geliştiriyorsanız, U21'de oynuyorsanız A Takım'a yükselebilirsiniz. Önceliğimiz U21. Bu tarz oyuncuların A Milli Takıma adapte olması için çalışmalar yapıyorum."

Türkiye'den ricam var, A Milli Takım'a gelen oyuncuları hemen eleştirmeyin. Onları A Milli Takım oyuncusu olarak görmeyin. Adaptasyon süreleri olacak ve bunu yaşayacaklar. Türkiye ve Ermenistan grupta kazanan tarafta. Bütün maçları takip ediyoruz. Yeni hocaları Oleksandr Petrakov ile gelişim kaydediyorlar. İki oyuncuları Almanya'da oynuyor. Çoğu oyuncularına çok ciddi transfer imkanları duyuldu. Saygı duyulacak bir takım ama kendi oyunumuza odaklandık.

"Arda Güler çok inanılmaz bir transfer yaptı. Onun etkisini yaşayamıyoruz, sağlığına kavuşmalı ve Real Madrid'e adapte olmalı. Orkun Kökçü, Benfica'da çok gelişecek. Zaten Alman bir hocaları var. Çağlar Söyüncü, Atletico Madrid transferi için bizimle çok önce görüştü. Bu transferler güzel ama sahaya çıkıp oynamaları da gerekiyor. Oynadıkça Milli Takıma katkıları daha fazla olacak. Türk kulüpleri de Avrupa'da oynayacağı için maç sayıları artacak. Bu oyunculara olumlu yansıyacak. İyi futbolcular milli takım kararlarını çok erkenden veriyor. O yüzden Melissa Vargas'tan kardeşi olduğuna dair telefonu hâlâ bekliyorum."

Haberin Devamı

Stefan Kuntzdan Türk halkına çağrı Sizden bir ricam var

YORUM YAZ