MENÜ

EURO 2024 Belçika-İsveç maçı tatil edildi! Brüksel'de silahlı saldırıda flaş gelişme

Brüksel'deki terör saldırısı nedeniyle EURO 2024 Elemeleri F Grubu'nda oynanan Belçika-İsveç maçı durduruldu. Kral Baudouin Stadyumu'nda bulunan taraftarlara dışarı çıkmamaları duyuruldu. Avrupa futbolunun patronu UEFA da karşılaşmayı tatil etti. Bugün yaşanan terör eylemiyle alakalı flaş bir gelişme yaşandı.

EURO 2024 Belçika-İsveç maçı tatil edildi! Brüksel'de silahlı saldırıda flaş gelişme

EURO 2024 Elemeleri F Grubu'nda Belçika sahasında İsveç'i konuk etti. Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona ererken İsveçli oyuncular, başkent Brüksel'de meydana gelen silahlı saldırı nedeniyle ikinci yarıya çıkmak istemedi.

Haberin Devamı

SALDIRI SONRASI TARAFTARLAR STAT DIŞINA ÇIKARILMADI

Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda ölen kişilerin maça gelen İsveçli taraftarlar olduğu tahmin ediliyor. Saldırganın yakalanması için çalışma başlatılırken ülkede terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi. Öte yandan karşılaşmayı takip etmek için stadyumda yer alan taraftarlar da güvenlik nedeniyle stat dışına çıkartılmadı. 

EURO 2024 Belçika-İsveç maçı tatil edildi Brükselde silahlı saldırıda flaş gelişme

SALDIRGAN OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Sosyal medyadaki bir videoda bir kişinin saldırganın kendisi olduğunu iddia etmesi üzerine Belçika terör alarmını en üst seviyeye çıkardı. Belçika Başbakanı Alexander de Croo, daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'te hayatını kaybedenlerin İsveçli olduğunu ancak sayılarının belli olmadığını doğruladı. Kendini Abdesalem Al Guilani ve Allah için savaşçı olarak adlandıran saldırgan ise ölü sayısını iki değil üç olarak söyledi. 

Haberin Devamı

Brüksel'deki silahlı saldırının faili aranıyor. Maça gelen taraftarlara güvenlik gerekçesiyle statta kalmaları söylendi.

EURO 2024 Belçika-İsveç maçı tatil edildi Brükselde silahlı saldırıda flaş gelişme

UEFA MAÇI TATİL ETTİ

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), olaylar sonrası bir bildiri yayımladı ve maçın iptal edildiğini duyurdu. Açıklamada, "Brüksel'de meydana gelen şüpheli terör saldırısının ardından, iki takım ve yerel polis yetkilileriyle yapılan istişareler sonrasında, Belçika ile İsveç arasında oynanan Euro 2024 eleme karşılaşmasının iptal edilmesine karar verildi" denildi. 

BELÇİKA ULUSAL KRİZ MERKEZİ VE BAŞBAKAN DE CROO'DAN AÇIKLAMA

Belçika Ulusal Kriz Merkezi ve Belçika Başbakanı Alexander De Croo'dan yaşanan saldırı ile ilgili açıklamalar geldi. Ulusal Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada "Bu gece Brüksel'de bir silahlı saldırı meydana geldi. Kayıplar var. Saygı göstererek bu olayla ilgili hiçbir görüntü veya videonun paylaşılmamasını rica ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

EURO 2024 Belçika-İsveç maçı tatil edildi Brükselde silahlı saldırıda flaş gelişme

TERÖR SALDIRISI OLARAK NİTELENDİRDİ

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ise "Bu akşam Brüksel'de İsveç vatandaşlarına yönelik olarak gerçekleştirilen üzücü saldırının ardından İsveç Başbakanına en içten taziyelerimi ilettim" açıklamasını yaptı. Başbakan De Croo, olayı terör saldırısı olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

EN YÜKSEK GÜVENLİK SEVİYESİ

Yetkililer, Brüksel-Başkent bölgesi için tehdit seviyesini en yüksek seviye olan 4'e çıkardıklarını ifade ederek halkı, dikkatli olması ve gereksiz seyahatlerden kaçınması konusunda uyardı. Öte yandan başbakan, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanın da durumu izlemek için Ulusal Kriz Merkezi'nde bulunduğu belirtildi.

POLİS: SALDIRGAN OLABİLECEK BİR KİŞİ VURULDU

Brüksel polisi, dün akşam iki İsveç vatandaşını öldüren silahlı saldırganın yakalanması için başlatılan geniş çaplı insan avı sırasında bir kişiyi vurdu.

Yerel medyanın bildirdiğine göre adam Schaerbeek mahallesindeki bir kafede vuruldu. Belçikalı savcılar olayı doğruladı ancak adamın saldırgan olup olmadığını henüz teyit edemediklerini söyledi.

EURO 2024 Belçika-İsveç maçı tatil edildi Brükselde silahlı saldırıda flaş gelişme

 

YORUM YAZ