MENÜ

Son dakika | Yeni MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, 14 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşen yönetim kurulu toplantısı neticesinde yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak Ahmet İbanoğlu'nun atandığını duyurdu.

Son dakika | Yeni MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu oldu

Merkez Hakem Kurulu'nda yeni başkan belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu, 14 Temmuz 2023 tarihli yönetim kurulu toplantısı sonucunda MHK başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun atandığını duyurdu.

Haberin Devamı

LALE ORTA DÖNEMİ SONA ERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu'nda 29 Ocak 2023 tarihinde Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Lale Orta getirilmişti.

Son dakika | Yeni MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu oldu

Lale Orta dönemindeki hakem atamaları ve hakem performans değerlendirmelerinin yanı sıra VAR uygulamaları da büyük eleştirilere sahne olmuş özellikle Süper Lig'in devleri çok kez yapılan açıklamalarla değişim talebinde bulunmuştu.

SEÇİM ÖNCESİ YENİDEN GÜNDEME GELMİŞTİ

Lale Orta konusundaki tartışmalar Türkiye Futbol Federasyonu'nun başkanlık seçimi öncesi de gündemdeydi.

Son dakika | Yeni MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu oldu

Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki seçimlerin ardından mevcut MHK Başkanı Lale Orta’nın görevde kalması durumunda federasyona gerekli tavrı göstereceklerini belirten Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, "Lale Hanım geldikten sonra doğru bir yönetim sergilenmedi. Birçok kulüp de şikayetlerini dile getirdi. Biz de yanlışlar, eksikler olduğunu belirttik. Yeni yönetim seçildikten sonra burada geçmişte yapılan yanlışları düzelteceğini düşünüyoruz. Kurulları da yeniden ele alacaklarını düşünüyoruz. Dolayısıyla Lale Orta’nın görevde kalması durumunda TFF’ye gerekli tavrımızı gösteririz" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

BAŞKANLIK İBANOĞLU'NUN

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'nda beklenen değişikliğe gitti. Lale Orta dönemi sona ererken yeni başkan olarak Ahmet İbanoğlu atandı. 

Son dakika | Yeni MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu oldu

İbanoğlu, son olarak Lale Orta'nın başkanlık yaptığı Merkez Hakem Kurulu'nda PMIK Üyesi, 5. Bölge ve 8. Bölge Sorumlusu görevini yürütmüştü. Yine Lale Orta dönemi öncesinde de Ahmet İbanoğlu, Sabri Çelik başkanlığındaki MHK'da PMİK ve 5. Bölge Sorumlusu olarak görev yapmıştı. 

İŞTE YENİ MHK

Merkez Hakem Kurulu'nda başkanlık görevi Ahmet İbanoğlu'nun olurken üyeler de açıklandı. 

MHK'nın yeni kadrosu şu şekilde:

Başkan - Ahmet İbanoğlu

Üyeler - Ünsal Çimen, Tolga Özkalfa, H. Ahmet Erdoğan, Erhan Sönmez, Seçim Demirel, Sefer Altuntaş, İbrahim Çınar, Ziya Çetin

TEMSİLCİLER KURULU DA AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu, Temsilciler Kurulu'ndaki üye atamalarını da duyurdu.

İşte belirlenen Temsilciler Kurulu:

Başkan - Gökhan Özsavaş

Haberin Devamı

Üyeler - Ahmet Hamdi Usta, Ertuğrul Arslan, Timuçin Başar, Burhan Cuci, Özlem Aradağ, Dr. Süleyman Hasan Basa

YORUM YAZ