MENÜ

Son dakika | Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ertelenen maçlar ve Hatayspor'un durumuna ilişkin açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında bu hafta ertelenen karşılaşmalar ve deprem felaketi nedeniyle çok zor bir süreç yaşayan Hatayspor ile Gaziantep FK hakkında da açıklamalarda bulundu.

Son dakika | Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ertelenen maçlar ve Hatayspor'un durumuna ilişkin açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantı sona erdi. Toplantı sonrası TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'Faydalı ve iyi bir toplantı oldu'

Kulüpler Birliği Vakfı ile birlikte deprem bölgelerine 1000 konteynerlik bir mahalle kurmak için harekete geçtiklerini ifade eden Mehmet Büyükekşi, “Pazartesi günü sabah 4 civarında meydana gelen depremden dolayı acımız çok büyük. Özellikle milletimizin başı sağ olsun. Bu zamana kadar enkaz altında kalan, enkazdan çıkartılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ülkemiz 100 yılın afetini yaşıyor. Bugün Kulüpler Birliği bizi misafir etti. Başkanlarımızla birlikte neler yapabiliriz diye konuştuk. Çok faydalı ve iyi bir toplantı oldu. Bundan önce TFF olarak kampanya başlatmıştık. 20 milyon TL AFAD’a bağışta bulunmuştuk" dedi.

Haberin Devamı

'Konteynerlerle mahalle kurmak istiyoruz'

Türk futbolunun patronu, "Kulüplerimiz bize çok güzel bir öneriyle geldiler. Kulüpler Birliği Vakfı, bütün takımlarımız yaklaşık 1000 konteynerlik, içinde 2 oda olan bir mahalle kurmak konusunda TFF ile birlikte iş birliği yapıp, devletimizin ihtiyaç duyduğu, depremden zarar görmüş şehirlerimizin bir ya da iki tanesine bir mahalle kurmak istiyoruz. Altyapısını hazırlayıp, bu konteynerleri en kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Özellikle yine depremzedelere yardım etme konusunda bir takım fikir alışverişlerinde bulunduk. Önümüzde Avrupa’da Trabzonspor - Basel maçı var. Bu maçın Trabzon’da oynanan kısmının gelirini, depremzedelere bağışlama konusunda başkan Ahmet Ağaoğlu öneride bulundu. İnşallah bu da depremzedelerimize önemli bir kaynak olacak” diye konuştu.

Son dakika | Türkiye Futbol Federasyonundan ertelenen maçlar ve Hataysporun durumuna ilişkin açıklama

'İnşallah, Atsu çıkarılan kişiler arasındadır'

Hatayspor'un yıldızı Christian Atsu ile Sportif Direktörü Taner Savut'tan hâlâ haber alınamazken, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi için umutlarımızı yeşerten bir ifade kullandı. Türk futbolunun patronu, "Christian Atsu ile ilgili Hatayspor başkanımız ile görüştük. Siyahi bir kişinin enkaz altından kurtulduğunu ancak Christian Atsu mu değil mi bilmediğini söyledi. Tam bir netlik yok. İnşallah çıkarılan kişiler arasındadır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükekşi, bu hafta ertelenen mücadelelerin ise 3-4 Mart tarihlerinde oynanacağını ifade etti.

Yaptığı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, "Bu hafta oynanacak maçlarımızı önümüzdeki haftaya ertelemiştik. Acımız çok büyük. Onun için bugün itibarıyla maçlarımızı 3-4 Mart tarihinden itibaren başlatma kararı aldık.Yarın 1’inci Lig Kulüpler Birliği, Salı günü 2 ve 3’üncü Lig Kulüpler Birliği ile bir araya geleceğiz. Futbolun paydaşlarının her zaman beraber hareket etme konusunda arzularını, önerilerini TFF olarak dinleyeceğiz. Ona göre ortak kararlarımızı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Hatayspor'dan çekilme kararı

Mehmet Büyükekşi, deprem felaketi sonucunda çok zor bir dönemden geçen Hatayspor ve Gaziantep FK için de açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, "Hatayspor Kulübü bugün yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynamayacağını bize bildirdi. Gaziantep FK da ligden çekilmek isterse bu iki kulübümüzün hakları baki kalmak kaydıyla 17 takımla yola devam etmeyi planlıyoruz. Bu konuda konuşuldu. 2 metot var. Ya ilk devre oynadıkları maçlardaki puanları da sileceğiz ya da oynanmış maçları kabul edeceğiz, ikinci devre oynanacak maçlara 3 puan vereceğiz. Bunların çalışmasını yapacağız. Ligin kaderini ne kadar etkiliyor, ne kadar etkilemiyor ona göre karar vereceğiz. Bu konuda bir netlik var. Şu anda 19 takımla mücadele ediyoruz. 4 takım düşüp, 3 takım gelecekti. Gelecek yıl 18 takımla devam edecektik. İki takımın çekilmesi halinde, 2 takım düşecek. Aşağıdan 3 takım geleceği için Süper Lig 20 takımla devam edecek. Diğer ligleri de onlarla toplantı yaptıktan sonra netleştireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Malatya'nın durumu belirsiz

Ligden çekilmesi gündemde olan 1’inci Lig ekibi Yeni Malatyaspor’dan henüz resmi bir talep gelmediğini belirten Başkan Büyükekşi, “Malatayaspor’dan Yılmaz hoca beni aradı. Bir rahatsızlıklar var. Kalecileri vefat etti. Ona da rahmet diliyorum. Ailesine, özellikle eşine sabırlar diliyorum. Onlar da biz kötüyüz diyorlar. Şu anda resmi bir şey yok. Sadece telefon görüşmeleri var. Yarın toplantımız var” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

 

Son dakika | Türkiye Futbol Federasyonundan ertelenen maçlar ve Hataysporun durumuna ilişkin açıklama

Ali Koç: Tüm mali yükü biz sırtlayacağız

Hatayspor ve Gaziantep FK'nın durumuna ilişkin Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç da açıklamalarda bulunurken, "Hatayspor ile Gaziantep FK'nın hakları baki. Önümüzdeki sezon 20 takımla oynanması söz konusu. Hatayspor ve Gaziantep FK'nın tüm mali yükünü biz sırtlayacağız" dedi.

'31 Mayıs'ta sözleşmeler bitiyor'

Hafta içi maçlarının fikstüre eklenebileceğini kaydeden Ali Koç, "11 Haziran'a kadar her şeyin bitmiş olması gerekiyor. Çünkü Şampiyonlar Ligi finali var. Belki 2-3 tane hafta içi maçı eklenmek durumunda. Oyuncu sözleşmelerinin çoğu 31 Mayıs'ta bitiyor" açıklamasını yaptı.

Yayıncı kuruluşa çağrı

Son olarak yayıncı kuruluşa da mesaj yollayan Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı, "Yayıncı kuruluşa çok iş düşüyor. Belki bu aradan sonra ligin ilk 2-3 haftasını, en azından ilk 1 haftayı, tüm halkımızın izleyeceği şekilde şifresiz yayınlanması fikrini kendilerine sunacağız" yorumunu yaptı.

 

YORUM YAZ