MENÜ

SON DAKİKA: Süper Lig'deki teknoloji artık Premier Lig'de!

İngiltere Premier Lig yönetimi, Trendyol Süper Lig'de uygulanan yarı otomatik ofsayt sisteminin önümüzdeki sezondan Premier Lig'de de kullanılacağını duyurdu. İşte detaylar...

SON DAKİKA: Süper Lig'deki teknoloji artık Premier Lig'de!

İngiltere Premier Lig yönetimi, Trendyol Süper Lig'de uygulanan yarı otomatik ofsayt sisteminin önümüzdeki sezondan Premier Lig'de de kullanılacağını duyurdu. Kararın oy birliği ile alındığı vurgulanırken, teknolojinin sonbaharda kullanıma hazır olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

PREMIER LİG’DEN AÇIKLAMA

Premier Lig'in resmî internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün yapılan Premier Lig Hissedarlar toplantısında kulüpler oy birliğiyle Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisinin kullanılmasını kabul etti. Yeni sistem önümüzdeki sezon Premier Lig'de ilk kez kullanılacak ve teknolojinin sonbaharda verilecek uluslararası aradan sonra kullanıma hazır olması bekleniyor. Teknoloji, optik oyuncu takibine dayalı olarak sanal ofsayt çizgisinin daha hızlı ve tutarlı bir şekilde yerleştirilmesini sağlayacak ve taraftarlar için gelişmiş bir stadyum içi ve yayın deneyimi sağlamak üzere yüksek kaliteli yayın grafikleri üretecek."

SON DAKİKA: Süper Ligdeki teknoloji artık Premier Ligde

HANGİ TURNUVALARDA KULLANILIYOR?

Yarı otomatik ofsayt sistemi FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve İtalya Serie A'da kullanılıyor. Söz konusu sistem, bu sezon Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısında da kullanılmaya başlandı. TFF'den ocak ayında yapılan duyuruda, "FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey turnuvalarda ve Serie A'da kullanılan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanacak. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi böylece Avrupa liglerinde İtalya'dan sonra ilk kez Türkiye'de kullanılmış olacak" ifadeleri yer almıştı.

YORUM YAZ