MENÜ

Son dakika | Sivasspor ve Başakşehir'in Konferans Ligi'nde rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Son 16 kuraları çekildi. Ülkemizi temsil eden Sivasspor ve Başakşehir'in rakipleri belli oldu. Sivasspor Fiorentina ile Başakşehir ise Gent ile eşleşti. UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu maçları 9 ve 16 Mart’ta oynanacak.

Son dakika | Sivasspor ve Başakşehir'in Konferans Ligi'nde rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda kuralar çekildi. Sivasspor'un UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda rakibi İtalya'nın Fiorentina ekibi oldu. Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Belçika ekibi Gent ile eşleşti.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu maçları 9 ve 16 Mart’ta oynanacak.

UEFA KONFERANS LİGİ EŞLEŞMELERİ

AEK Larnaca - West Ham

Fiorentina - Sivasspor

Lazio - Az Alkmaar

Basel - Slovan Bratislava

Sheerif - Nice

Anderlecht - Villarreal

Gent - Başakşehir

Son dakika | Sivasspor ve Başakşehirin Konferans Liginde rakipleri belli oldu


UEFA Avrupa Konferans Ligi finali ne zaman ve nerede?

Son olarak Almanya ekibi Eintracht Frankfurt'un müzesine götürdüğü Avrupa Ligi'nin finali, 31 Mayıs 2023'te Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puskas Arena'da oynanacak. Geçen sezon ilk kez düzenlenen ve İtalya temsilcisi Roma'nın kazandığı Avrupa Konferans Ligi'nin final maçı ise 7 Haziran 2023'te Çekya'nın başkenti Prag'da bulunan Eden Arena'da yapılacak.

SİVASSPOR - BAŞAKŞEHİR'İN AVRUPA MACERASI

Haberin Devamı

Sivasspor, 1 yenilgiyle lider

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda Malmö'ye 3-1 ve 2-0 kaybeden Sivasspor, yoluna Konferans Ligi'nde devam etti. G Grubu'nu 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamlayan Rıza Çalımbay'lı Sivasspor, 11 puanla lider çıkarak doğrudan son 16 turuna yükseldi.

Son dakika | Sivasspor ve Başakşehirin Konferans Liginde rakipleri belli oldu

Başakşehir, İtalyan devi Fiorentina'yı solladı

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 6. ve son maçında sahasında Hearts'ı 3-1 mağlup eden Medipol Başakşehir, grubu lider tamamlayarak doğrudan son 16 turuna yükseldi. Bu kulvardaki maçlarında 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 13 puan toplayan Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, aynı puana sahip Fiorentina'ya ikili averajda üstünlük sağlayıp, grubu lider tamamladı. Turuncu Lacivertliler, Play-Off oynamadan doğrudan son 16 turuna yükselme hakkı elde etti.

 

 

Gruplarda ülke puanına büyük kaktı

Sıralamayı geçtiğimiz sezon 20. sırada tamamlayan Türkiye, 2022-2023 sezonu itibari ile Fenerbahçe, Başakşehir, Trabzonspor ve Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde aldıkları puanlar neticesinde 12. sıraya yükseldi. Elde edilen başarılı sonuçlar bu sezon toplam 10 bin 800 puan kazandırdı. Böylece 2012-2013 sezonundaki 10 bin 200'lük puan rekoru da kırılmış oldu.

Avrupa Ligi'nde 1, Konferans Ligi'nde 3 takım çıktı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde grup lideri olarak doğrudan son 16 turuna yükselirken, Başakşehir ve Sivasspor da UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplarını zirvede tamamlayarak son 16'ya adlarını yazdırdılar. Trabzonspor ise Avrupa Ligi'nde grup üçüncüsü olarak yoluna Konferans Ligi son 16 play-off turundan devam etme şansı yakaladı ancak Basel engelini aşamadı.

YORUM YAZ