MENÜ

Son dakika | Polonya'dan Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Rusya'ya karşı oynamama kararı!

Son dakika haberi... Ukrayna'ya gerçekleştirilen müdahale sonrası Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off Turu'ndaki rakipleri Rusya ile karşılaşmayı reddettiklerini açıkladı.

Son dakika | Polonya'dan Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Rusya'ya karşı oynamama kararı!

Ukrayna'ya gerçekleştirdiği müdahale sonrası Rusya'ya spor alanındaki yaptırımlar sürüyor. UEFA, Şampiyonlar Ligi Finali'ni St Petersburg'dan alsa da Rus Millî Takımı'nın UEFA organizasyonlarındaki mücadelesine ilişkin bir karar almamıştı. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden Rusya'nın rakibi Polonya'nın Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza konuya ilişkin aldıkları flaş kararı duyurdu.

Haberin Devamı

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Kulesza, "Daha fazla söze gerek yok. Artık harekete geçme zamanı. Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik artan saldırganlığı nedeniyle Polonya Millî Takımı, Rusya'ya karşı Play-Off maçı oynamayı düşünmüyor. Doğru olan karar bu. İsveç ve Çekya federasyınları ile FIFA'ya ortak bir pozisyon sunmak için görüşme halindeyiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Yolu'nda Polonya ile Rusya oynayacak ve kazanan takım finalde İsveç - Çekya maçının galibiyle karşı karşıya gelecekti.

Rusya ile Polonya ve İsveç arasında siyasî gerilim!

Rusya ile Ukrayna arasında müzakerelerin başlama noktasına geldiği fakat yer konusunda anlaşma sağlanamadığı belirtilmişti. Ukrayna'nın Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilmesini talep ettiği görüşme, Kremlin tarafından reddedildi.

Rusya, NATO'ya katılma ihtimalleri bulunan ülkelerden İsveç hakkında da sert bir açıklama yapmıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Finlandiya ve İsveç'in öncelikle bir askeri blok olan NATO'ya katılımı, ülkemizin yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır" ifadesini kullanmıştı.

YORUM YAZ