MENÜ

Son dakika | Mehmet Büyükekşi 4 yıl için yeniden TFF Başkanı seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık seçimine tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi yeniden 4 yıllığına başkan seçildi. Mehmet Büyükekşi 191 oyun 169'unu aldı. Bu arada, Türkiye Futbol Federasyonu, 2023/2024 sezonunda uygulanacak olan yabancı oyuncu kuralıyla ilgili detayları resmen açıkladı.

Son dakika | Mehmet Büyükekşi 4 yıl için yeniden TFF Başkanı seçildi

TTürkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 2023/2024 sezonunda uygulanacak olan hususları açıkladı.

Haberin Devamı

Buna göre, takımlar 14 yabancı oyuncu transfer edebilecek 14 futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilecek.

Örneğin Galatasaray'da forma giyen Yusuf Demir, yerli oyuncu statüsünden yararlanabilecek.

Son dakika | Mehmet Büyükekşi 4 yıl için yeniden TFF Başkanı seçildi

BÜYÜKEKŞİ YENİDEN SEÇİLDİ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden başkan olarak seçildi. Mehmet Büyükekşi 191 oyun 169'unu aldı.

Haberin Devamı

Büyükekşi: Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Allah’a şükür verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik. Hatta bunlara ilave birçok alanda önemli kararlar aldık. Futbolumuzun gelişimi için çözüm odaklı ve tüm paydaşları merkeze alan bir yönetim anlayışını benimsedik. Söz söylemek için önce dinlemek gerekir diyerek çıktığımız yolda, sizlerle sürekli istişare halinde olduk. Türk futboluna ortak aklı hakim kıldık" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu Ankara'da bir otelde gerçekleştiriliyor. Seçime tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, güven, adalet, şeffaflık, eşitlik prensiplerini benimsemiş ulaşılabilir bir yönetim anlayışı taahhüt ettiğini dile getirerek, "Değerli yönetim kurulu üyelerimle birlikte hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projeleri de sizlerle paylaşmıştım. Allah’a şükür, verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik. Hatta bunlara ilave birçok alanda önemli kararlar aldık. Futbolumuzun gelişimi için çözüm odaklı ve tüm paydaşları merkeze alan bir yönetim anlayışını benimsedik. Söz söylemek için önce dinlemek gerekir diyerek çıktığımız yolda, sizlerle sürekli istişare halinde olduk. Türk futboluna ortak aklı hakim kıldık. Türk futbolu için doğru ve yararlı olanı adil, şeffaf ve tarafsız bir yönetim anlayışı ile hayata geçirdik. Hiçbir kişiye veya gruba ayrıcalık vermedik, vermeyiz. Tüm kulüplerimiz, futbol ailemizin tüm kurumları ve bireyleri bizim başımızın tacı dedik. Saygıda ve sevgide kusur etmedik. 1 yıllık sürede sizlerle birlikte gelecek 5 yılı planlayarak, futbolumuzu ileriye taşıyacak birçok projeyi başlattık. Önümüzdeki 4 yıllık dönemde sizlerle birlikte bunları başarıyla tamamlamak istiyoruz. Yeni dönemde üzerinde hassasiyetle duracağımız konuların başında strateji planı geliyor. Biliyorsunuz ocak ayında ‘the game plan’ açılış törenimizi sizlerle birlikte gerçekleştirdik. Türk futbolunun geleceğini birlikte yazacağız dedik. Camiamızın tüm paydaşları ile çıktığımız bu yolda, tam 30 aktif katılımlı toplantı gerçekleştirdik. 11 stratejik amaç altında tam 22 stratejik hedef belirledik. Bu hedefler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Genel kurulumuz sonrasında planladığımız final çalıştaylarla stratejik hedefleri sizlerle birlikte son haline getireceğiz. Yılsonunda gerçekleştireceğimiz ‘Büyük Futbol Çalıştayı’ ile Türk futbolunun kısa, orta ve uzun vadeli stratejileri ve yol haritasını hep birlikte kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Son dakika | Mehmet Büyükekşi 4 yıl için yeniden TFF Başkanı seçildi

Haberin Devamı

"DİJİTAL HAKEM ATAMA SİSTEMİNE GEÇTİK"

Futbol Akademileri projelerini hayata geçirdiklerini ve bu proje ile alt yapılarda Türk futbol modelini oluşturduklarını kaydeden Büyükekşi, “Bu anlamda Avrupa’daki ve Türkiye’deki birçok kulübün akademilerini ziyaret ettik. Dünyaca ünlü double pass şirketiyle anlaştık. Bunlara ilave olarak yaptığımız çalışmalarla kulüplerimize stopaj iadelerini altyapı için kullanma imkanı getirdik. Bu projenin önemli çıktılarından biri milli takımlarımızın önümüzdeki 10 yıl içerisinde kendi havuzundan yıldız oyuncu üretmesi. Bir diğeri ise kulüplerimizin kendi akademilerinden yetiştirdiği oyuncular sayesinde dışardan transfer gereksinimlerini en alt seviyeye indirebilmesi olacak. Önümüzdeki yıllarda daha zengin ve nitelikli hakem havuzu yaratabilmek adına da hakem akademisini kurduk. Hakemlerimiz kariyerlerine ilk başladıkları andan itibaren onları geliştiren, destekleyen, gelişim süreçlerini takip eden bir sistemde eğitim almaya başladılar. Bu sayede hakemlerimizin profesyonel liglere geldiklerinde minimum hata, maksimum performans göstermelerini hedefliyoruz. Türk futbolunun marka değerini artırmak adına önemli bir projeyi daha hayata geçirdik. Dijital hakem atama sistemine geçtik. Gözlemci raporlarını dijital hale getirdik. 4 yıllık maliyeti 8 milyon Euro olan yarı otomatik ofsayt teknolojisini yeni sezonda Türk futboluna kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzdeki sezondan itibaren tüm liglerimizde profesyonel futbolcu lisans işlemlerini dijitale taşıdık” dedi.

Haberin Devamı

"HEDEFLERE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ULAŞABİLİRİZ"

Türk futbolunda süreklilik arz eden gelir kaynaklarına kavuşmaları gerektiğini belirten Büyükekşi, “Önümüzdeki 4 yıl boyunca sizlerle birlikte; Türk futbolunu sportif performansta ileri taşımaya, kulüplerimizin gelirlerini iyileştirmeye, yayın gelirlerini artırmaya, milli takım ve kulüplerimizi Avrupa ve dünya sıralamasında yukarı çıkarmaya, futbolun seyirci kitlesini büyütmeye, marka değerini, itibarını, imajını güçlendirmeye, futbol sevgisini artırmaya odaklanacağız. Bizim hedefimiz; sadece EURO 2024’e katılmak değil, başarılı futbolumuzla bu turnuvaya damga vurmak. EURO 2028 ve 2032 turnuvalarında sadece ev sahibi olmak değil, bu güzel ülkenin bugüne kadar gerçekleştirdiği organizasyonlar arasında en güzel, en başarılı ev sahibi olmasını sağlamak. bu hedeflere ancak birlik ve beraberlik içinde ulaşabiliriz” dedi.

Büyükekşi'nin yönetim ve denetleme kurulu üyeleri şu şekilde:

Yönetim Kurulu: İbrahim Burkay, Yusuf Günay, Yalçın Orhan, Alkın Kalkavan, Hamit Altıntop, Müslüm Özmen, Volkan Can, Ali Düşmez, Erman Kalkandelen, Ramazan Üçdan, Agah Ruşen Çetin, Mustafa Eröğüt, Şafak Müderrisgil, Haluk Kalyoncu
Denetleme Kurulu: İsmail Gerçek, İrfan Karakaş, Osman Arslan, Selim doğan, Ali Koray Büyükasar

ANNESİ SAYESİNDE HAYATTA KALDI

İŞTE TFF'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

2023-2024 FUTBOL SEZONU İLAN EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

2023-2024 futbol sezonunda uygulanmak ve Birinci Transfer ve Tescil dönemi başlangıcından itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından görüşülüp karara bağlanan hususlar aşağıda belirtilmiştir:

I- SÜPER LİG FUTBOLCU UYGUNLUĞU

1) Kulüpler A Takım Listesinde Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan en fazla 14 futbolcu bulundurmak kaydıyla, yabancı uyruklu futbolcularla sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirebilirler.

Kulüplerin A Takım Listesine Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 yabancı uyruklu futbolcu yazması halinde bu futbolculardan en az 1’inin 01.01.1999 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunludur.

14’ten fazla sayıda yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşmesi bulunan Süper Lig Kulüpleri, A Takım Listesine yazılmamış yabancı uyruklu futbolcuları A Takım müsabakalarında oynatamazlar.

2) Kulüpler birinci fıkrada öngörülen A Takım Listesine yazılan Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler.

3) Kulüpler, 01.01.2003 ve daha sonra doğmuş Türkiye A Milli Takımında oynama uygunluğu bulunan tescilli profesyonel futbolcularını A Takım Listesine yazma zorunluluğu olmaksızın müsabakalarda oynatabilirler. Bu futbolcuların son 6 ay süreyle kulübüne tescilli olması ve 15 yaşını tamamlamış olmaları kaydı ile profesyonel futbolcu olmaları koşulu aranmaz.

SÜPER LİG YABANCI FUTBOLCU FON BEDELLERİ:

Transfer ve tescil döneminin bitiminde 14’ten fazla sayıda yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşmesi bulunan Süper Lig Kulüplerinin, bu futbolcuların her biri için ilave 600.000-TL alt yapı fon bedelini, transfer ve tescil döneminin bitimini müteakip Federasyon’a ödemeleri zorunludur.

Son dakika | Mehmet Büyükekşi 4 yıl için yeniden TFF Başkanı seçildi

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NDA YÖNETİM LİSTELERİ BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, tek aday olarak girdiği Seçimli Genel Kurul'da listeler de belli oldu.

TFF Yönetim Kurulu Asil Listesi;

İbrahim Burkay
Yusuf Günay
Yalçın Orhan
Alkın Kalkavan
Hamit Altıntop
Müslüm Özmen
Volkan Can
Ali Düşmez
Erman Kalkandelen
Ramazan Üçdan
Agah Ruşen Çetin
Mustafa Eröğüt
Şafak Müderrisgil
Haluk Kalyoncu

Son dakika | Mehmet Büyükekşi 4 yıl için yeniden TFF Başkanı seçildi

Yedek liste;

Talat Papatya
İdil Karademirlidağ Suher
Fuat Guguloğlu
Murat Şahin
Özen Kuzu
Habil Yazıcı
Abdullah Altınkum
Cengiz Erdem
Süleyman Kocasert
Cem Gün
İbrahim Gökhan Kasapoğlu
Şevket Çelik
M. Taha Güvendi
Remzi Ay

 BAKAN BAK'TAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'na katıldı. Genel kurul öncesinde TFF yöneticileri ve kulüp başkanlarıyla görüşen Bak, toplantıya geçilmesinin ardından katılımcılara hitap etti.

"85 MİLYONUN POTANSİYELİNİ ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ"

Futbol ailesinin bir üyesi olduğunu ifade eden Bakan Bak, yeni dönemde TFF yönetimine başarılar dileyerek konuşmasına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Türk futbolu olarak Avrupa'nın en yeni tesislerine kavuştuklarını vurgulayan Bak, "Şu ana kadar 35 tane stadyum tamamlandı, 7 tanesi devam ediyor ve diğer projeler de sürdürülmekte. Biz Türk futbolunun gelilmesi için üretmek zorundayız. Altyapıda üretmek zorundyız, akademilerde üretmek zorundayız. 85 milyonun potansiyelini ortaya koymak zorundayız. Bunun için de başta kulüp yöneticilerine, idarecilere ve antrenörlere büyük görev düşüyor. Biz mutlaka ve mutlaka bu üretimi ve yapısal değişimi gerçekleştirmek zorundayız. Çok yetenekli sporcularımız çıkıyor ama bunun sürdürülebilir olması gerekiyor. Bu gençlerimize daha fazla şans verilmesi gerekiyor. Yetenekli oyuncularımızı görüyoruz, gidiyorlar ama sürdürülebilir olması gerekiyor" dedi.

Son dakika | Mehmet Büyükekşi 4 yıl için yeniden TFF Başkanı seçildi

"GENÇLERİMİZE ŞANS VERMEK ZORUNDAYIZ"

Önceki bakanlığı döneminde stopajlardan kesilen vergilerin altyapılara harcanması için meclisten kanun teklifi çıkardıklarını ama bazı sorunlar teşkil ettiğini ifade eden Bak, "Bunu yeniden güncelledik. Bunların yeniden Türk futbolunda altyapıdaki gençlerimizin kullanımı için tekrar sizlerle birlikte bunları yöneteceğiz. Bu süreç yeniden başlıyor. Burada herkes üretmek zorunda, bunu beraber başarmak zorundayız. Gençlerimize şans vermek zorundayız. Antrenörlerimizin gençlerimize daha fazla şans vermesini istiyoruz. Mill takımlarımızın da gelişmesi için buna ihtiyaç var. Harika işler yapan gençlerimiz var, onların bize avrupada, büyük takımlara gurur yaşatmasını istiyoruz. Birlikte sevinmek istiyoruz, Türk futbolunun marka değerini artırmak istiyoruz. Futbolun içinden gelen, futbolun her derdiyle yakından ilgilenen bir cumhurbaşkanımız var, o da bu süreci çok yakından takip ediyor ve gerekli destekleri veriyor. Sorunlarımızı konuşalım, sorunları her zaman birlikte görüşmeye, değerlendirmeye açığız" diye konuştu. Bakan Bak, 6 şubat depremlerinden olumsuz etkilenen futbol kulüpleri için başlatılan 'Omuz Omuza' kampanyasının devam ettirilmesi çağrısında bulundu.

"SORUNLARI BİRLİKTE GÖRÜŞELİM, BİRLİKTE ÇÖZÜM ARAYALIM"

2022-2023 futbol sezonunda şampiyonluk yaşayan ve üst liglere yükselen takımları kutlayan Bak, sözlerine şöyle devam etti: "Şu süreçte özellikle de antrenörlerimiz başta olmak üzere onların eğitimiyle ilgili büyük reformlar yapmamız lazım. Altyağıdaki antrenörlere büyük destekler vermemiz lazım. Bu süreçleri birlikte yönetelim ve destek olalım. Üretmeden, yeni oyuncuları piyasaya getirmeden, onlara güvenmeden ülkenin sporcu potansiyelini artıramayız. Bizm de artık futbol ihraç etmemiz lazım sporcu ihraç etmemiz lazım, daha büyük başarılara ulaşmamız lazım. 2024 Avrupa Şampiyonası için milli takımımıızn son 2 maçta önemli bir avantaj elde ettiler. Organizasyon kapasitesi dünyada en büyük ülkelerden birisiyiz. Pek çok organizasyona ev sahipliği yapabielcek spor tesislerine sahibiz. Bu süreç hızla artarak devam ediyor. Biz bakanlık olarak gençlerimizin en iyi şekilde eğitilmesi için hep birlikte çalışacağız. Futbol ailesini seviyoruz ailenin içerisindeyiz. Yeni sezonda herkese başarılar diliyoruz. Sorunları birlikte görüşelim, birlikte çözüm arayalım. Hep birlikte bu yüce millete güze zaferler yaşatalım. 2028 ve 2032 yıllarıyla ilgili başvurular var inşallah o başvuruların olumlu yansıyacağına inanıyoruz. Türk futbolu yaptığı organizasyonlarla, ortaya koyduğu performanslarla bunu hak ediyor."

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu ve yönetim kurulu faaliyetlerinden dolayı ibra edildi.

Son dakika | Mehmet Büyükekşi 4 yıl için yeniden TFF Başkanı seçildi

YORUM YAZ