MENÜ

Son dakika | Juventus'a 15 puan silme cezası!

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus, sermaye kazançlarının kullanımına ilişkin dava sonucunda 15 puan silme cezası aldı ve ligde 3. sıradan 11. sıraya geriledi.

Son dakika | Juventus'a 15 puan silme cezası!

2006'da Calciopoli skandalı ile Serie B'ye düşürülen Juventus, yine şok bir kararla karşı karşıya kaldı. Sermaye kazançlarının kullanımına ilişkin dava sonucunda İtalyan devi, 15 puan silme cezası aldı.

Haberin Devamı

Son dakika | Juventusa 15 puan silme cezası

Sky Sport'un haberine göre savcının ilk etapta talep ettiği 9 puan silme cezasından daha ağır bir sonuç ile karar açıklandı. Mahkeme ayrıca dönemin sportif direktörü Paratici'ye 2.5, başkan Agnelli ve Arrivabene'ye 2 yıl, Cherubini'ye 1 yıl 4 ay ve Pavel Nedved'e 8 ay futboldan men cezası verdi.

Son dakika | Juventusa 15 puan silme cezası

11. SIRAYA GERİLEDİ

Ligde 47 puanla Napoli, liderliğini sürdürürken Milan 38, Juventus ve Inter 37 puanla onları takip ediyordu. Verilen ceza sonucunda 22 puana düşen Juventus, 11. sıraya gerilemiş oldu.

2006'DA KÜME DÜŞÜRÜLMÜŞLERDİ

Juventus, 2006'daki Calciopoli skandalından en ağır cezayı alan ekip olmuştu. Şike davası sonucunda İtalyan devi, Serie B'ye düşürülmüş ve 2005 ile 2006'daki şampiyonluklar ellerinden alınmıştı. 2006-07 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkını da kaybeden Juventus, sezona da -9 puanla başlamak durumunda kalmıştı.

Haberin Devamı

FEDERASYON AÇIKLADI

İtalya Futbol Federasyonu, Juventus'a 15 puan silme cezası ve 11 Juventus yöneticisinin cezalarını resmen açıkladı. Davada adı geçen diğer kulüpler Sampdoria, Pro Vercelli, Genoa, Parma, Pisa, Empoli, Novara ve Pescara'nın yöneticileriyle birlikte beraat ettikleri aktarıldı.

UEFA SORUŞTURMASI KAPIDA

İtalya Futbol Federasyonu'nun cezaların UEFA ve FIFA'yı da kapsayacak şekilde genişletilmesi talebi üzerine Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin de (FIFA) siyah-beyazlı kulüp hakkında soruşturma başlatması bekleniyor. Öte yandan Juventus'tan yapılan açıklamada ise kararın gerekçelerinin açıklanmasının beklendiği ve İtalya Olimpiyat Komitesi (CONI) Spor Garanti Kurulu'na itirazda bulunacakları ifade edildi.

YORUM YAZ