MENÜ

SON DAKİKA! Hull City'de ayrılık: Resmen açıklandı!

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, son haftada deplasmanda Plymouth'a mağlup olmuştu. 70 puan toplayan play-off sınırında kalan İngiliz ekibinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Kaplanlar, Teknik Direktör Liam Rosenior ile yollarını ayırdı. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Hull City'de ayrılık: Resmen açıklandı!

Türk iş insanı Acun Ilıcalı tarafından 2022 yılında satın alınan, İngiltere Championship ekibi Hull City, bu sezon en azından play-offlara kalmayı hedefliyordu. Sezona iyi başlamasa da ilerleyen haftalarda aldığı galibiyetlerle play-off potasına kadar gelen Hull City bu şansını son haftaya kadar sürdürdü.

Haberin Devamı

PLYMOUTH HAYALLERİ SUYA DÜŞÜRDÜ

Son hafta maçında Hull City deplasmanda Plymouth'a konuk olurken, play-off yolundaki rakip West Bromwich Albion ise sahasında Preston ile karşılaştı. Hull City deplasmanda Plymouth'a mağlup olunca otomatik olarak play-off trenini kaçırdı.

SON DAKİKA Hull Cityde ayrılık: Resmen açıklandı

GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

Ply-off'a kalma başarısı gösteremeyen Hull City'de Teknik Direktör Liam Rosenior'nun görevine son verildiği iddia edildi.

İNGİLİZLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

Haberi ilk olarak İngiliz yayın kuruluşu Sky Sports, son dakika bandıyla duyurdu. Haberde ise şu ifadelere yer verildi; "Sky Sports News, Hull City'nin Championship'te sezonun teknik direktörü ödülüne aday gösterilmesine rağmen baş antrenör Liam Rosenior'u bugün görevden aldığını duyurdu."

Haberin Devamı

SEZONUN TEKNİK DİREKTÖRÜ ÜNVANINA ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

Bir önceki sezonu 58 puanla 15. sırada tamamlayan Hull City, Liam Rosenior'nun göreve gelişiyle bu sezonu 70 puanla yedinci sırada noktaladı.

SON DAKİKA Hull Cityde ayrılık: Resmen açıklandı

RESMÎ AÇIKLAMA GELDİ

İngiliz basınında yer alan haberlerden yaklaşık 1 saat sonra Hull City, Liam Rosenior ile yolların ayrıldığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Hull City, Baş Antrenör Liam Rosenior ile yollarımızı derhal geçerli olmak üzere ayırdığımızı teyit edebilir" ifadeleri yer aldı.

ACUN ILICALI'DAN AÇIKLAMA

Kulübün resmî açıklamasında, Acun Ilıcalı'nın sözlerine de yer verildi. Ilıcalı konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu harika futbol kulübünün başkanı olarak vermek zorunda kaldığım en zor karar bu oldu. Koşullar ne kadar zor olursa olsun, kişisel duygularımı bu anlardan uzak tutmalı ve kulübün uzun vadeli vizyonunun düşüncelerimin merkezinde yer almasını sağlamalıyım.

Liam'ın gelişinden bu yana açık bir çalışma ilişkisine sahip olduk ve görev süresi boyunca şüphesiz ilerleme kaydedildi. Kendisi her zaman bu ailenin bir parçası olacak ve tüm çalışmaları için kendisine teşekkür ediyorum.

Ancak, geleceğe yönelik vizyonlarımızın örtüşmediği ortaya çıktı ve artık bir değişiklik yapma zamanının geldiğini hissediyorum. Felsefemiz açık, bu kulübü ileriye götürmeye devam edeceğiz ve bunu yaparken taraftarlarımıza karşı açık ve şeffaf olmaya devam edeceğim.

Haberin Devamı

Bu futbol kulübünün neleri başarabileceğini biliyorum ve bunun peşinde koşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Son iki yılda kadromuzu geliştirmek için çok çalıştık. Şu anda elimizde çok yetenekli oyuncular var ve bu kulübe ve taraftarlarına hak ettikleri başarıyı kazandırmak için yatırım yapmaya ve oyuncu kadromuzu geliştirmeye devam edeceğiz."

 

Acun Ilıcalı: Yarın getirin yabancı hakemi tansiyon yükselecek mi? Yüzde 80’ini yok ederiz

SON DAKİKA Hull Cityde ayrılık: Resmen açıklandı

YORUM YAZ