MENÜ

Son dakika! FIFA'dan Ukraynalı futbolculara transfer izni

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası 7 Mart tarihinde Ukrayna'da görev yapan teknik direktör ve futbolcuların sözleşmelerinin askıya alındığını açıklayan FIFA, ülkelerindeki takımlarından ayrılan Ukraynalı futbolcuların transfer dönemi kapalı olsa dahi başka bir ülkenin kulübüne transfer olabileceğini duyurdu. Kulüplerin ise bu istisnadan yararlanan en fazla 2 oyuncuyu kadrolarına katabilecekleri belirtildi.

Son dakika! FIFA'dan Ukraynalı futbolculara transfer izni

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası 7 Mart tarihinde Ukrayna'da görev yapan teknik direktör ve futbolcuların sözleşmelerinin askıya alındığını açıklayan FIFA, ülkelerindeki takımlarından ayrılan Ukraynalı futbolcuların transfer dönemi kapalı olsa dahi başka bir ülkenin kulübüne transfer olabileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada FIFA'nın Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından, Ukrayna kulüplerine ve oyuncularına yardımcı olmak için düzenlemelerinde geçici değişiklikler yapmak da dahil olmak üzere durumu yakından takip ettiği belirtilirken, 7 Mart 2022'de verilen oyuncuların Statüsü ve Transferi Yönetmeliğini geçici olarak değiştirme kararı hakkında Ukrayna'daki son gelişmelerin daha fazla açıklama ihtiyacına yol açtığı duyuruldu.

Bu doğrultuda ülkelerindeki takımlarından ayrılan Ukraynalı futbolcuların transfer dönemi kapalı olsa dahi başka bir ülkenin kulübüne transfer olabilme imkanı tanındığı ve kulüplerin ise bu istisnadan yararlanan en fazla 2 oyuncuyu kadrolarına katabilecekleri açıklandı.

Haberin Devamı

Sözleşmeleri askıya alınmıştı

FIFA'dan daha önce 7 Mart tarihinde yapılan açıklamada UEFA ile koordineli olarak, oyunculara ve antrenörlere çalışma ve maaş alma fırsatı sağlamak ve Ukrayna kulüplerini korumak için Ukrayna'da görev yapan teknik direktör ve futbolcuların, kulüplerindeki sözleşmelerinin 30 Haziran 2022'ye kadar askıya alındığı duyurulmuştu.

YORUM YAZ