MENÜ

Son dakika | FIFA'dan Ukrayna açıklaması! Futbolcular ve antrenörler için flaş karar

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi devam ederken FIFA, Ukrayna'da görev yapan teknik direktör ve futbolcuların, kulüplerindeki sözleşmelerinin 30 Haziran 2022'ye kadar askıya alındığını, Rusya'da oynayan yabancı futbolcular ve antrenörler için ise kulüpleri ile karşılıklı anlaşma olmazsa tek taraflı fesih hakkı tanındığını duyurdu.

Son dakika | FIFA'dan Ukrayna açıklaması! Futbolcular ve antrenörler için flaş karar

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi devam ederken FIFA'dan Rusya ve Ukrayna kulüplerinde oynayan futbolcuları yakından ilgilendiren kararlar açıklandı.

Haberin Devamı

FIFA'dan yapılan açıklamada UEFA ile koordineli olarak, oyunculara ve antrenörlere çalışma ve maaş alma fırsatı sağlamak ve Ukrayna kulüplerini korumak için Ukrayna'da görev yapan teknik direktör ve futbolcuların, kulüplerindeki sözleşmelerinin 30 Haziran 2022'ye kadar askıya alındığını duyurdu.

Transfer olabilecekler

Buna göre, teknik direktör ve futbolcular, bu tarihe kadar Ukrayna ve Rusya dışındaki takımlar ile anlaşabilecek.

Açıklamada ayrıca Rusya'da oynayan yabancı futbolcular ve antrenörler için ise Rusya'dan çıkışlarını kolaylaştırmak için Rus kulüpleri ile aralarında 10 Mart'a kadar karşılıklı anlaşma olmazsa, yabancı oyuncular ve antrenörlerin kulüpleriyle olan sözleşmelerini sezon sonuna kadar (30 Haziran 2022) tek taraflı olarak askıya alma hakkına sahip olacakları belirtildi.

Haberin Devamı

YORUM YAZ