MENÜ

Son dakika: Burak Yılmaz ayrılığı resmen açıkladı!

Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard'da forma giyen Burak Yılmaz, sezon sonunda kulübünden ayrılacağını resmen açıkladı.

Son dakika: Burak Yılmaz ayrılığı resmen açıkladı!

Hollanda Ligi'nde attığı gollerle adından söz ettiren Burak Yılmaz, geleceği ile ilgili kararını verdi.

Haberin Devamı

35 yaşında Türkiye'den ayrılarak, Avrupa'ya açılan, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'yla birlikte Fransız ekibi Lille ile büyük başarılara imza atan, 2020-21 sezonunda sermaye devi PSG'nin önünde Fransa şampiyonluğu yaşayan Burak Yılmaz sezon başında çok şaşırtıcı bir imza atmıştı. Hollanda ekibi Fortuna Sittard ile anlaşan 37 yaşındaki futbolcu 2 yılı oyuncu, 3 senesi de teknik adam olarak 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Son dakika: Burak Yılmaz ayrılığı resmen açıkladı

'Gol atmak ve kazanmak için buradayım'

Törende konuşan tecrübeli futbolcu, "Çok fazla transfer teklifi vardı. Burada çok sevdiğim insanlar var. Çok büyük bir proje. Beş senelik imza attım. İki sene oyuncu olarak. Şu an sadece iki senelik oyunculuğumu düşünüyorum. Gol atmak ve kazanmak için buradayım. İki yıl sonrasını da düşünmek zorundayım" açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

Son dakika: Burak Yılmaz ayrılığı resmen açıkladı

'3 sene hoca olacağım'

Tercihinin nedenini de duyuran deneyimli golcü, "Beni ve geleceğimi düşünen proje geldiği için Forttuna Sittard'a geldim. Bu projenin içerisinde olmak istiyorum. İki sene futbolcu, sonra üç sene hoca olacağım, sportif direktör olacağım, yönetici olacağım diye bir kaide yok. Fortuna 'Senin tecrübene, kişiliğine güveniyoruz. İki sene oyunculuktan sonra da seninle birlikte olmak istiyoruz. İki sene sonra senin rolüne karar vermedik' dedi. Belki iki sene sonra oynamaya devam da ederim bilmiyorum. Bundan önceki Fortuna ile bundan sonraki Fortuna arasında fark olacaktır. Bu takımı büyüteceğiz. Hedefler var ama dile dökmeden yavaş yavaş yapacağız" demişti.

Son dakika: Burak Yılmaz ayrılığı resmen açıkladı

Önce veda etti sonra geri döndü

37 yaşında olmasına rağmen bu sezon çıktığı 25 lig maçında 9 gol, 5 asitle oynayan yıldız futbolcu son oynanan ve 3-1 kazandıkları Groningen karşılaşmasının ardından veda kararı almıştı. Bu durumu kişisel sosyal medya hesabından paylaşan Burak Yılmaz, "Fortuna Sittard taraftarları, sizin için oynamak büyük bir şerefti. Her şey için teşekkürler, daha güzel ve başarılı yıllara" ifadelerini kullanmıştı. Birkaç gün sonra Futbol direktörü Ivo Pfennings, Hollanda basınına yaptığı açıklamada, mart ayı maaşlarının bugün oyuncuların hesaplarına yatacağını belirterek "Burak Yılmaz ile görüştük. Çarşamba gününden itibaren antrenmana çıkacak" şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

 

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

Ayrılığı açıkladı

Burak Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sezon sonunda ayrılacağını açıkladı. Burak, '  Sosyal medya hesabından açıklama yapan golcü futbolcu, ' Önümüzdeki sezon Fortuna Sittard'da olmayacağım. Kulüpte yaşananları en kısa zamanda anlatacağım. Size başarılar diliyorum' açıklamasında bulundu.

Burak Yılmaz'ın Lille ile Şampiyonluğa Ulaşan Hikayesi

Son dakika: Burak Yılmaz ayrılığı resmen açıkladı

YORUM YAZ