MENÜ

Sivasspor - Trabzonspor maçını spor yazarları değerlendirdi! Radikal kararlar, işi çok zor

Süper Lig'in 30. haftasında Sivasspor sahasında Trabzonspor'u 4-1'lik skorla yendi. Mücadeleyi değerlendiren spor yazarlarından flaş değerlendirmeler geldi. İşte o yazılar...

Sivasspor - Trabzonspor maçını spor yazarları değerlendirdi! Radikal kararlar, işi çok zor

Trabzonspor, Süper Lig'in 30. haftasında Sivasspor'a konuk oldu. Nenad Bjelica yönetiminde ilk maçına çıkan Fırtına 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 4-1 mağlup ayrıldı. Üstelik Larsen'i de hem kırmızı karta, hem de sakatlığa kurban verdi! Trabzonspor'un galibiyet hasretini 4 maça çıkartan Yiğidolar ise 2 karşılaşma sonra kazandı, nefes aldı.

Haberin Devamı

Mücadelenin ardından yeni teknik direktörü Bjelica ve Trabzonspor'un gösterdiği performans gündemdeydi.

'REAKSİYON GÖSTEREMEDİK'

Mücadeleyi değerlendiren Hırvat teknik adam, "Rakibimizi tebrik ederim. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. 70 dakika 10 kişi oynadık. Sivasspor çok tecrübeli ve iyi oyunculara sahip bir takım. 10 kişi kaldıktan sonra reaksiyon göstermekte zorlandık" açıklamasında bulundu.

FUTBOLCULARA SERT ELEŞTİRİ

ZAMAN İSTEDİ

Zamana ihtiyaç duyduğunu belirten Bjelica, "Konuştuğum herkes kulübün ne kadar büyük olduğundan bahsetti. Kulüp için nelerin yanlış gittiğini, nelerin yapılması gerektiğini konuşacağız. Önemli oyuncularımız var ama takım olarak istediğimiz mücadeleyi gösteremedik. Bunun nedenleri ve çözümü için uğraşacağız. Çalışarak çözeceğiz bunu. Kısa süre içerisinde sorunları çözmek mümkün değil. Zamana ihtiyacımız olacak. Önümüzde oynayacağımız maçlarda önümüzdeki sezonun planları ve ligi 4'üncü sırada tamamlamak adına çaba göstereceğiz. Bize gelecek yıl katkı verecek oyuncuları belirlemek için kalan maçları değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sivasspor - Trabzonspor maçını spor yazarları değerlendirdi Radikal kararlar, işi çok zor

Maçta yaşanan gelişmelerin ardından spor yazarları Sivasspor - Trabzonspor karşılaşmasına dair köşe yazılarında önemli değerlendirmelerde bulundular.

İşte spor yazarlarının yorumları:

RADİKAL HAMLELER ŞART (OLCAY ÇAKIR)

Önemli isimlerini Trabzon’da bırakarak Sivas’a gelen Trabzonspor, öne geçtiği karşılaşmada mağlup olmaktan kurtulamadı. Larsen’in gördüğü kırmızı kartla birlikte verilen penaltı sonrası Sivasspor oyunda psikolojik üstünlüğü de eline geçirdi. İkinci golü bulmaları, saha içinde üstünlük kurmaları yeni teknik adamın saha içinde değişiklikleri mevcut oyuncu grubuyla imkansızı zorlamak anlamı taşıdı. Trabzonspor’da bitirmiş, tükenmiş ve kalibre olarak bir türlü Trabzonspor seviyesine yükselemeyen oyuncuların çokluğu mağlubiyeti de kolaylaştıran diğer faktörlerdi. Şiddetle puana ihtiyacı olan taraf Sivasspor’un, eksik gelen, eksik de kalan Trabzonspor’a karşı farklı kazanması böylece normalleşmiş oldu. Benim anlayamadığım çok şey var ama özellikle birkaç konu var ki izahı gerçekten zor. Trabzonsporlu oyuncuların 10 kişi kaldığında mutlak mağlubiyet geliyor havasına girmeleri. Kafalarda oluşan mağlubiyetin akabinde sahaya da yansıması kolay oluyor Trabzonspor’da.

Haberin Devamı

İHTİYACI OLAN KAZANDI

Yeni teknik adamın kenarda olma isteği gerçekten alkışlık bir özveriydi kariyeri açısından. Onun kenarda olması oyuncuları motive edecek mi diye merak ediyorduk ama bu merakımızı bir hafta daha ertelemiş olduk. İstekli ve ihtiyacı olan kazandı. Savaşamayan, kırılgan olan, uyumsuz olan, becerileri sınırlı olanların böylesi birleşiminden “Teslim olan” bir takımın ortaya çıkması da son derece normal. Yeni hocaya Allah kuvvet versin. Radikal işler yapmazsa onun da işi hayli zor...

Sivasspor - Trabzonspor maçını spor yazarları değerlendirdi Radikal kararlar, işi çok zor

BJELICA'NIN İŞİ ZOR OLACAK (ERMAN ÖZGÜR)

Trabzonspor yeni teknik direktörü ile ilk maçına Sivas deplasmanında çıktı. Maç değerlendirmesinden önce Bjelica'nın doğru işler yapıp yapamayacağını sezonun kalanından çok yeni sezonla beraber yapılması gerektiğini söyleyerek başlayayım. Kısa vadede daha disiplinli, pozisyona girmekte zorlanmayan ve hücum iştahı özellikle de üzerinde herhangi bir baskı olmadığı için Bjelica'dan beklentim. Uzun vadede ise bu takımın kalitesini artıracak, Trabzon şehrine ayak uydurmakta zorlanmayacak transferler, şampiyonluğu isteyen bir takımın güçlü oyunu ve altyapısından gelen, rekabete girebilecek oyuncular için şans vermesi en önemli kriterler. Maça gelince Sivasspor'un ilk düdükle beraber oynadığı savunmada agresif ve müdahaleli oyuna, Markovic'in akıl dolu golüne rağmen direnemedi Trabzonspor. Tempoyu yüksek tutan ve kenarları iyi kullanan Sivasspor, Trabzonspor'un yan top ve takım savunmasındaki tüm zaafları ortaya çıkardı. Uğurcan'ın kurtarışlarına rağmen Larsen'in atıldığı pozisyonda penaltıyı kazanan ve devamında Saiz ile golü bulan Sivasspor, eksik rakibine karşı hücumda daha da iştahlı oynadı. Erdoğan'ın, Gradel ortasında attığı kafa golü ile de ilk yarının sonunda oynadığı oyunun karşılığını geri dönüşle aldı.

Haberin Devamı

SADECE UĞURCAN AYAKTA

Haberin Devamı

2. yarıya Bjelica biraz daha topu ayağında tutmadan maçın bitmeyeceğini anladığı için Hamsik ile geldi ama Hamsik, Bjelica'nın hatırladığı Hamsik olmayınca o'nun kaptırdığı topta maçın yıldızı Saiz bir kez daha cezayı kesti. Oyun konsantrasyonunu hiç bozmayan Sivasspor rakibinin puan ümidini son yarım saate girmeden bitirdi, Caicedo ise son noktayı koydu. Sivasspor'da Saiz dışında Gradel, Charisis, Erdoğan ve Goutas ön plana çıkarken, Trabzonspor'da 4 gol yemesine rağmen sadece Uğrcan ayakta kaldı. Sivasspor maçı ihtiyacı olan bir takım gibi oynadı ve hak ederek kazandı. Trabzonspor tarafında ise Bjelica işinin ne kadar zor olduğunu ilk maçtan gördü. Trabzonspor için sezonun sonunu getirmek kadar transfer döneminde yapılacak hamlelerin çok fazla olduğu gerçeği de bu maçla bir kez daha ortaya çıktı.

Sivasspor - Trabzonspor maçını spor yazarları değerlendirdi Radikal kararlar, işi çok zor

BJELICA PİŞMAN MIDIR? (CEMAL ERSEN - SKORER)

Başkan Ertuğrul Doğan’dan öğreniyoruz. Abdullah Avcı’nın ayrılmasından sonra teknik direktör arayışını sürdüren Trabzonspor kimlere haber göndermemiş ki. Lakin hedefsiz kalan takımın başına geçmek için türlü koşullar sürmüş bazıları. Sanki küme düşme hattında yer alıyor bordo-mavili ekip. Geçen sezonun şampiyonu bu takım kardeşim. Gidin başka yerde nazlanın.

Sonuçta kapris yapmayan bir teknik direktör buldu Trabzonspor. Nenad Bjelica ayağının tozu ile Sivasspor maçında kulübedeki yerini aldı. 24 saat içinde neleri değiştirebilirdi ki Hırvat çalıştırıcı? Hiç uyumasa, son üç maçı izleyebilmiştir belki. Dolayısıyla dün akşamki doksan dakikanın skorunda hiçbir etkisi olamazdı. Sonucun günahı da sevabı da ona ait değil.

Önemli olan bu sezon hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor’a yapacağı katkı kuşkusuz. Elinde sihirli değnek yok, takımı ve oyuncuları tanıyana kadar lig bitecek zaten. Kimse hayal kurmasın.

Maça gelince. Deplasman karnesi kırıklarla dolu olan Trabzonspor erken öne geçtiği mücadelede talihsiz bir pozisyon sonrası hem eksik kaldı hem üstünlüğünü yitirdi. 22. dakikada Uğurcan’ın kritik müdahalesinin hemen ardından Larsen’in altı pas içinde rakibini çekerek düşürmesi tartışmasız penaltı idi. Kartın rengi mi? Bana ağır geldi kırmızı. Sonrası çok zordu bordo-mavili ekip için.

Sivasspor eşitlik sayısından sonra Yatabare ile iki kez yokladı rakip kaleyi. Soldan Gradel, sağdan Erdoğan ile perişan etti Trabzonspor savunmasının kanatlarını. Çok geçmedi, Sivasspor’un üstünlük sayısı Erdoğan’ın bir daha asla gerçekleşmeyecek kafa vuruşundan geldi. Yediği goller gösterdi ki, Bjelica’nın üzerinde en çok çalışması gereken konu, savunma güvenliği. Sonrasında yapacakları 2.5 yıllık kontratına sığar mı bilemiyorum.

On kişi kalmak elbette dezavantaj. Ama takım karakteriniz varsa, kaderinize boyun eğmek zorunda kalmazsınız. Anımsayın üç hafta önceki Fenerbahçe- Beşiktaş maçını. Konuk ekip on kişi tamamlamak zorunda olduğu karşılaşmayı geriden gelip nasıl kazandı? Büyük takım olmakla sıradanlaşmak arasındaki fark bu işte.

İkinci yarıda Bjelica’nın hamlelerini merak ediyordum. Gomez’ı çıkarıp Hamsik’i aldı oyuna. Forvetsiz bir kadroyu tercih etmesi ilginç geldi. Hani koruman gereken bir skor olsa anlarım, ama gole ihtiyacı varken kime, hangi oyuncusuna güvendi anlamadım. Birileri 65 dakika yedek kulübesinde bekleyen Umut’un geçen sezonun gol kralı olduğunu söylememiş mi acaba? Daha fazla yememek için olamazdı bu değişiklik.

Bu kabullenmişlik hali yakışmıyor Trabzonspor’a. Hırvat hocanın öncelikle iyi bir psikiyatrist bulması gerek sanırım. Kimlerin gideceğine karar verdikten sonra kalanların ihtiyacı olacak çünkü.

Dört gol yemiş bir takımın en iyi oyuncusu kalecisi olabilir mi? Dün akşamki maçı izledi iseniz olabilir. Fark 6-7 olmadı ise Uğurcan sayesindedir.

Hakkını yiyemem. Rıza Çalımbay’ın bu koşullarda ligde tutmaya çalıştığı Sivasspor, anasının ak sütü gibi hak etti üç puanı. Geçen hafta “Bu Trabzonspor’u her takım yener” demiştim ama Rıza hocanın öğrencileri galibiyetten fazlasını elde etti. Başkan Mecnun Otyakmaz’ı futbola bakış açısı nedeniyle takdir ederim. En zor günlerinde Çalımbay’ın arkasında durması ve savunması, bu tutarlı duruşun yansımasıdır. Böyle yönetici ve teknik adamlara ihtiyacımız var.

ŞOK YENİLGİ SONRASI

Sivasspor - Trabzonspor maçını spor yazarları değerlendirdi Radikal kararlar, işi çok zor

YORUM YAZ