MENÜ

Sıcak gelişme... Chapecoense faciasında son durum

Chapecoense faciasında son dakika gelişmesi... LAMIA Havayollarına ait Santa Cruz-Medellin seferini yapan yolcu uçağı, bu sabah muhtemel bir elektrik arızası nedeniyle Kolombiya'da düştü. Uçakta, Brezilya 1. Ligi takımlarından Chapecoense teknik ekibi ve futbolcuları da dahil 72 yolcu ile 9 mürettebat bulunuyordu. Son açıklamaya göre kazadan sadece 6 kişi kurtulabildi.

Sıcak gelişme... Chapecoense faciasında son durum

Pazartesi günü Bolivya'nın Santa Cruz Viru Viru Havalimanından , Kolombiya'nın Medellin şehrine gitmek üzere havalanan LAMIA Havayollarına ait British Aerospace 146 RJ85 tipi kısa menzilli charter yolcu uçağı, yerel saatle 22.00 sularında elektrik arızası nedeniyle acil durum bildiriminde bulundu. Uçak, Medellin Uluslararası Havalimanı'na yaklaşırken şehrin dışındaki dağlık bir bölgeye düştü.

İçinde 72 yolcu ve 9 mürettebatı bulunan uçağın düşmesiyle gerçekleşen kazadan, kesin olarak kaç kişinin kurtulduğu henüz belirlenemedi. Kolombiya polisi, enkaz alanından kurtarılan 6 yaralıdan birinin hastanede hayatını kaybettiğini ve kaza bilançosunun 76 ölü, 5 yaralı olduğunu duyurdu. Ancak Türkiye saatiyle 17.00 sıralarında açıklama yapan Kolombiya Sivil Havacılık Dairesi ise, kazadan 6 kişinin kurtulduğunu, 70'den fazla insanın ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Medellin havalimanı yetkileri,uçağın Brezilya 1. Ligi takımlarından Chapecoense'yi taşıdığını doğruladı. Takım, Çarşamba günü Atletico Nacional of Medellin ile 2 maçlık Copa Sudamericana finalinin ilk maçında karşılaşacaktı. Ayrıca uçakta bulunanlardan 21 kişinin de gazeteci olduğu ifade edildi.

Chapecoense takımının uçağı ihmal nedeniyle mi düştü?

ÖLÜ SAYISI SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Kaza sonrası ilk açıklama, Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez'den geldi. Gutierrez, "Bu büyük bir trajedi. Uçak, yerel saatle, gece yarısından kısa bir süre önce, dağlık bir bölgede düştü. Kazanın nedenine ilişkin net bir bilgi yok ancak Kolombiya'da son birkaç saat içinde şiddetli yağışlar ve fırtınalar yaşandı." ifadelerini kullandı. Daha sonrasında ise Sivil Havacılık yetkilisi Alfredo konuştu. Bocanegra yaptığı resmi bilgilendirmede 3'ü futbolcu olmak üzere 6 kişinin hastaneye sevkedildiğini açıkladı.

Sıcak gelişme... Chapecoense faciasında son durum



Öte yandan, bir başka bilgi de Medellin'in dışındaki La Ceja bölgesinin belediye başkanı Elkin Ospina'dan geldi. Ospina, yerel bir radyoya verdiği röportajda "İtfaiye yetkililerinden aldığımız bilgilere göre 25 kişinin cesetlerine ulaşıldı. Yaklaşık 10 kişi ise sağ olarak kurtarıldı. Ancak henüz net bir rakama ulaşabilmiş değiliz" açıklamasında bulundu.

Chapecoense takımının düşen uçağından ilk görüntüler

Bu açıklamayı takiben konuşan Bölge Polis Amiri Jose Gerardo Acevedo, gazetecilere verdiği demeçte, "Kazadan ilk başta 6 kişi sağ olarak kurtuldu, ancak ne yazık ki yaralılardan biri de hayatını kaybetti. Uçağın geri kalan yolcu ve mürettabatının tamamı malesef öldü. Trajik sonuç; 76 ölü, 5 yaralı." dedi.

Konuya ilişkin son açıklama ise Kolombiya Sivil Havacılık Dairesi'nden geldi. Yapılan açıklamada; kazadan 6 kişinin kurtulduğunu, 70'den fazla insanın ise hayatını kaybettiği söylendi. Kurtulanlardan 3'ünün futbolcu, 2'sinin uçuş görevlisi, 1'inin ise gazeteci olduğu belirtildi.


Sıcak gelişme... Chapecoense faciasında son durum



İLK ŞÜPHE: ELEKTRİK ARIZASI

Kazanın nedenine ilişkin açıklama yapan Kolombiya Sivil Havacılık Başkanlığı, kaza soruşturmasının "elektrik arızası" üzerine yoğunlaştığını ancak "yakıt tükenmesi" ihtimalinin de göz ardı edilmediğini söyledi. Müfettişlerin yakıt sorununu ihtimaller arasına dahil etmesinde, kadın bir uçuş görevlisinin bu yönde verdiği ifadenin etkili olduğu belirtildi. Kurtarma komuta merkezinden konuşan Alfredo Bocanegra ise "Bolivya Sivil Havacılık yetkilileri, uçağın elektronik bazı sorunlar yaşadığını söyledi" ifadelerini kullandı.

Spor dünyasını sarsan uçak kazaları



CHAPECOENSE'DEN AÇIKLAMA

Chapecoense Kulübü, Facebook sayfasında yaptığı bir açıklamada "Tanrı, sporcularımızın, yetkililerimizin, gazetecilerin ve heyetimizle birlikte seyahat eden diğer misafirlerin yanında olsun" dedi. Kulüp, kazanın boyutunu tam olarak değerlendirene kadar başka açıklama yapmayacağı söyledi.

Sıcak gelişme... Chapecoense faciasında son durum



Pazartesi günü erken saatlerde Chapecoense Takımı'nın Facebook sayfasından yayınlanan bir video, Sao Paulo'nun Guarulhos uluslararası havaalanında uçuşa hazır olduklarını gösteriyordu.

Chapeco adlı küçük bir şehrin takımı olan Chapecoense, 2014 yılında ilk kez Brezilya 1. Ligi'ne yükseldi ve geçen hafta Arjantin'in efsanevi San Lorenzo takımını yenerek Copa Sudamericana finalinde oynamaya hak kazandı.

Düşen uçaktaki futbolcuların son görüntüleri!

UÇAK, ARJANTİN MİLLİ TAKIMI'NI DA TAŞIMIŞTI

Öte yandan düşen uçağın, geçen ay Arjantin Milli Takımı'nı da taşıdığı öğrenildi. El Grafico'ya bağlı gazeteci Martin Mazur, aynı uçağı ay başında Arjantin'in Brezilya'ya gitmek için kullandığını yazdı.

TÜM FAALİYETLER DONDURULDU

Kaza sonrası açıklama yapan Güney Amerika Futbol Federasyonu, ikinci bir bildirime kadar tüm etkinliklerin dondurulduğunu ifade etti.

Uçağın düştüğü görüntüler ortaya çıktı!

ÜLKEDE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Brezilya hükümeti, Chapecoense takımını taşıyan uçağın düşmesi ve 76 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 3 günlük yas ilan etti.

AP - REUTERS



Chapecoense takımından geriye kalan son görüntüler...


Haberin Devamı
YORUM YAZ