MENÜ

Sevilla'da yeni teknik direktör açıklandı

Bu sezon Julen Lopetegui sonrası Jorge Sampaoli ile de yollarını ayıran Sevilla, yeni teknik direktörünü resmen açıkladı.

Sevilla'da yeni teknik direktör açıklandı

LaLiga ekiplerinden Sevilla, kötü gidişat sonrası Jorge Sampaoli ile de yollarını ayırdı. Julen Lopetegui'nin yerine göreve gelen Sampaoli'nin de ayrılığı sonrası Sevilla, bu sezon çalışacağı üçüncü teknik direktörünü resmen açıkladı.

Haberin Devamı

LİGDE KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR

Sevilla'da son olarak Getafe deplasmanında 2-0 kaybedilen maç, Jorge Sampaoli döneminin resmen kapanmasına neden oldu. Son 5 lig maçında sadece 1 galibiyet alan Sevilla; 3 mağlubiyet 1 de yenilgi almış durumdaydı.

Sevillada yeni teknik direktör açıklandı

Sampaoli döneminde özellikle dış sahada büyük sıkıntı yaşandı. Mallorca deplasmanındaki galibiyetin ardından oynanan 8 dış saha maçı 2 beraberlik, 6 mağlubiyet ile geçildi.

DÜŞME TEHLİKESİ YAŞIYORLAR

LaLiga'da Sevilla'nın 26 maç sonunda 28 puanı bulunuyor. Şu anda 14. sıradalar fakat düşme hattında yer alan 18. ve 19. sıralardaki Valencia ile Almeria'nın 26'şar puanı bulunuyor. 14 ve 19 sıraları arasındaki tüm takımlar 2 puan fark ile mücadele veriyorlar.

KUPAYA VEDA ETTİLER

Haberin Devamı

İspanya Kral Kupası'na ilk turdan başlayan Sevilla, 4 galibiyet ile çeyrek finale kadar ulaşmıştı. 25 Ocak'ta Sampaoli döneminde oynanan çeyrek final mücadelesinde Sevilla, Osasuna'ya 2-1 mağlup olarak kupaya veda etti.

ELDE KALAN AVRUPA LİGİ

Sevilla, LiLiga'da düşmemek adına mücadele verirken başarı adına sonuç alabileceği tek organizasyon ise UEFA Avrupa Ligi... Sıkıntılı bir sezon geçiren İspanyol ekibi, büyük başarılara imza attığı UEFA Avrupa Ligi'nde iddiasını sürdürüyor.

Sevillada yeni teknik direktör açıklandı

Son 16 Play-Off turunda PSV Eindhoven'ı saf dışı bırakan Sevilla, son 16 turunda ise kupadaki son temsilcimiz Fenerbahçe'yi elemişti. İspanyol ekibinin çeyrek finaldeki rakibi ise Manchester United oldu.

SAMPAOLI İLE YOLLAR AYRILMIŞTI

Sevilla, gündeme gelen gelişmeyi bugün resmi olarak duyurdu. Takımı küme düşmenin eşiğine getiren Getafe mağlubiyeti sonrası Jorge Sampaoli'nin sözleşmesinin feshedildiği açıklandı.

Sevillada yeni teknik direktör açıklandı

Sampaoli'nin ayrılığındaki gerekçe olarak takımı alt sıralardan kurtaramaması ve son maçlarda ortaya çıkan kötü görüntü aktarıldı.

YENİ HOCA GÖREVE BAŞLADI

Sampaoli'nin ayrılık açıklamasında Sevilla, yeni teknik direktörün kısa sürede açıklanacağını ve akşam antrenmanında yer alacağını belirtmişti. İspanyol ekibi, bu doğrultuda takımın başına Jose Luis Mendilibar'ın getirildiğini açıkladı. 

Sevillada yeni teknik direktör açıklandı

Sezon sonuna kadar sözleşme imzalanan Mendilibar, akşam antrenmanında takımın başında yer alacak.

Haberin Devamı

Sevillada yeni teknik direktör açıklandı

Kariyerinde sadece İspanya'da görev yapan 62 yaşındaki çalıştırıcı, son olarak 2021-22 sezonunda Alaves'in başında yer almıştı.

YORUM YAZ