MENÜ

Serkan Akcan'dan, Fenerbahçe için çarpıcı yorum! 'Fatura ona kesilir!'

Süper Lig'de artık telafisi olmayan haftalara girilirken Kanarya ezeli rakibi Galatasaray'ın 5 puan gerisine düştü. Son haftalarda kümede kalma savaşı veren İstanbulspor ve Giresunspor'a puanlar kaybeden Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışındaki durumunu yazarımız Serkan Akcan değerlendirdi. Akcan olası bir senaryoda yaşanabilecekleri yazdı.

Serkan Akcan'dan, Fenerbahçe için çarpıcı yorum! 'Fatura ona kesilir!'

Sarı-Lacivertliler son üç haftanın ikisinde ligin alt sıralarına yer alan İstanbulspor ile Giresunspor'a toplamda 4 puan kaybetti. Kümede kalma savaşı veren iki takımla da berabere kalan ve şampiyonluk yolunda ağır yara alan Fenerbahçe, Beşiktaş'ın lider Galatasaray'ı devirmesini kendi lehine kullanamadı. Bitime artık haftalar kala yarışta 5 puan geriye düşen Kanarya'nın ligdeki şampiyonluk yarışını yazarımız Serkan Akcan'a sorduk.

Haberin Devamı

İşte Akcan'ın yorumları...

Serkan Akcandan, Fenerbahçe için çarpıcı yorum Fatura ona kesilir

'Kulübün büyüklüğüyle ters orantılı açıklamalar'

"Fenerbahçe bu sezon şampiyonluğu kaçırırsa, - ki şu an artık tamamıyla ipler Galatasaray’ın elinde- bu iş büyük oranda teknik direktöre yazar. Birinin Jesus’a, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu Giresun deplasmanında değil derbilerde kaybettiğini anlatmasında fayda olabilir. Zira hoca hâlâ kulübün büyüklüğüyle ters orantılı açıklamalarına devam ediyor ve başarısızlıkta payına düşeni almaktan imtina ediyor. Fenerbahçe Yönetimi’nin yeni sezon planı içinde Jesus olacaksa kesinlikle Trabzon ve Galatasaray derbilerinin beklenmesi, buna rağmen hâlâ kontrat vereceklerse başarı kriterlerini sözleşmeye eklenmesi gerek."

Forma bir derbi kazanırdı

Haberin Devamı

"Chelsea, Graham Potter’ı gönderip yerine yeniden Lampard’ı getirdiğinde takımın performansında en ufak bir değişiklik olmadı. 4 Premier Lig, Real Madrid’le oynanan iki Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçının tamamını kaybettiler. İngiltere’de bile; Chelsea forması en azından bir maç kazanır yorumları yapılmaya başlanmıştı. Nitekim Chelsea forması, Bournemoth maçını bu hafta deplasmanda 3-1 kazanmayı başardı ve matematiksel olarak ligde kalma garantilendi. Fenerbahçe formasının da bu sezon en azından bir tane derbi kazanması ya da evindeki iki derbiyi kaybetmemesi gerekirdi."

Serkan Akcandan, Fenerbahçe için çarpıcı yorum Fatura ona kesilir

Rakipleri coşturdu

"Fakat Jesus’un derbilere özel 3’lü savunma planı rakipleri coştururken Fenerbahçe’yi Kadıköy’de sessizliğe gömdü. Sadece Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını Kadıköy’de berabere bitirmek bile Fenerbahçe’yi şampiyonluk yarışında çok daha iddialı hale getirebilirdi. O yüzden bu sezon şampiyonluk kaçarsa, -ki yineliyorum; artık tek oyun kurucu Galatasaray- Jesus bu faturayı ödemek zorunda."

'FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ...'

Kontrat sorunu

"Jesus’un ligin ve Fenerbahçe’nin dinamiklerine adapte olmakta zorlandığı bu kadar aşikarken yönetimin Portekizli hoca ile uzun vadeli bir anlaşma yapmak istemesini taraftar kabul etmekte zorlanabilir. Elbette Jesus’a göre Türkiye Kupası’nda yarı finalde olmak ve bahar aylarında şampiyonluk yarışında kalmak bir başarı olarak görülebilir. Bunu basın toplantılarında dile getiriyor oluşu boşuna değil. Buna inanıyor. Ama birinin Jesus’a hatırlatması gerek; Fenerbahçe’nin forması her yıl ligde ve kupada şampiyonluğa oynar. Tıpkı Galatasaray ve Beşiktaş’ın olduğu gibi. O yüzden Jesus kendini başarılı görüyorsa fena halde yanılıyor. Yönetim, İsmail Kartal’ın harika sezon bitirişine rağmen Jesus’u getirdiğinde taraftarından kabul görmüştü. Taraftar Kartal’ın yerine Jesus’u getirmeyi bir vizyon göstergesi olarak algılamıştı. Ne var ki Jesus’la devam etmek artık taraftarı tatmin etmeyebilir."

Haberin Devamı

Serkan Akcandan, Fenerbahçe için çarpıcı yorum Fatura ona kesilir

YORUM YAZ