MENÜ

Serdar Tatlı'dan 8. hafta hakem analizi

Serdar Tatlı, Süper Lig'de 8. haftada oynanan maçları yöneten hakemleri değerlendirdi.

Serdar Tatlı'dan 8. hafta hakem analizi

Trabzonspor - Gaziantepspor Tolga Özkalfa
Gaziantep’in Olcan ile kazandığı golü yardımcısının bayrağına uyarak ofsayt diye iptal kararı doğruydu. Kaleci Mahmut’un Gökhan Ünal’ın yüzüne gelen kontrolsüz el hareketlerine penaltı vermesi gerekirken pozisyonu devam ettirdi. Daha sonra bu pozisyonun etkisinde kalarak Egemen-Tolga mücadelesine penaltı çaldı.

Beşiktaş - Denizlispor Fırat Aydınus
Zor atmosferde oynanan bir maçtı. Beşiktaş taraftarı kendi takımına zarar vermek için elinden gelen herşeyi yaptı. Bu kadar ağır protestolar altında başarılı bir maç yönetti; otoritesi, faullerdeki doğru kararları ve özellikle de avantaj oynatma düşünceleri yerindeydi. Ancak devre arasında Fahri’ye gösterdiği kartı bir daha düşünmeli.

Diyarbakır - İstanbul B.B. Bülent Yıldırım
Erhan’ın tekmeliksiz oynadığını fark edince, oyun alanı dışına çıkartıp tekmeliklerini taktırması doğru. Belediye’den Metin’in rakibini itmesine verdiği penaltı kararı çok kritikti. Ancak Sylla’nın yakın mesafeden koluna çarpan topa devam kararı yerindeydi. Pozisyon penaltı değildi.

Manisaspor - Bursaspor Aytekin Durmaz
Turgay, Manisa ceza alanında topla öne doğru hamle yapmak isterken, rakip arkadan elleriyle pozisyonunu bozuyor. Net bir penaltıyı atlamış. Sonucun Bursaspor lehine olması şansı, ama daha dikkatli olmalı.

Ankaragücü - Galatasaray Koray Gencerler
Elyasa önce sol ayağıyla Nonda’nın sağ dizine bir darbe yaparak dengesini bozuyor. Devamında da Nonda’nın sağ bileğini vücudunun altına alıyor. Pozisyon net bir penaltıydı, ama hakem ‘devam’ dedi. Baros’un hem topu yumrukla önüne almasına hem de Aydın’a tehlikeli olabilecek faulüne seyirci kaldı.

Sivasspor - Antalyaspor Bünyamin Gezer
Pozisyona yakın olacağım diye Sivas ceza alanına girdiği anda, Antalyasporlu futbolcunun koşu yolunu tıkayıp çarpacaktı. Oraya kadar girmesinin bir anlamı olmadığını bilmeli. Ali Zitouni ile İbrahim’in itişmelerinde verdiği kartlar ise doğruydu.

Eskişehirspor - Kayserispor Selçuk Dereli
Gökhan Emreciksin’in Doğa’ya vücudunu kullanarak yaptığı faulün karşılığı net bir penaltıydı, çalmayıp skora etki etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe - Gençlerbirliği Kuddusi Müftüoğlu
Maçın genelinde iyiydi; çok koşup pozisyonlara yakın oldu, faulleri iyi tespit edip avantajları iyi oynattı. Ancak Lugano’nun Tozo’nun dizine yaptığı sert harekete sarı yerine kırmızı, daha önceden sarısı olan İlhan’ın Güiza’yı arkadan tutup çekmesine 2. sarı, Tozo’nun Cristian’a arkadan vurduğu tekmeye de sarı yerine kırmızı çıkarmalıydı.

YORUM YAZ