Arama

Popüler aramalar

Sarvan böyle diyorsa!

Haftaya damgasını vuran Egemen'in eline herkes “Penaltı” diyor. MHK Başkanı ise, “Defalarca izledim, hükme varamadım” yorumunu yapıyor. Bu tablo kamuoyundaki güveni iyice sarsıyor.

Sarvan böyle diyorsa!

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, hakemlerin son dönemde aldığı eleştirilerin ardından dün basının karşısına çıktı. Hakem hatalarıyla ilgili değerlendirmeler yapan Sarvan, toplantının son bölümlerinde ise yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı. Beşiktaş-Trabzonspor maçının son dakikalarında Egemen’in eline çarpan top büyük tartışmalara sebep olmuştu. Yorumcuların neredeyse tümü “penaltı” dedi. Ancak dün hakemlerin patronunun sözleri kafaları karıştırdı. “Ben televizyondan defalarca izledim, pozisyon için kesin bir hükme varamadım” diyen Sarvan için artık şu yorumlar yapılmaya başlandı: “MHK Başkanı böyle diyorsa, sahadaki hakem nasıl karar versin!”

Haberin Devamı

‘Tedbirlerimizi aldık’
Hakem hatalarının dünyanın her yerinde yapıldığını kaydeden Sarvan, “36 yıldır hakemliğin içindeyim. Babam da hakemlik yapıyordu. Onun zamanında yaşananlar, hala yaşanıyor. Maç öncesi bir hakem atandıktan sonra, “Biz bu hakemi istemiyoruz” diye beyanat verilir. Amacı o hakem gelmesin ama açıklanmışsa da etki altına alınsın. Ayrıca hakem stada girerken etkileme yöntemi, maç esnasında etkileme davranışları, devre arasında yapılanlar ve son olarak maç sonunda yapılan davranışlar. Bunlar geleneksel yöntemler. MHK olarak bunların farkındayız ve bunlara karşı tedbirlerimizi alıyoruz.”

‘Kamp yapmadığımız yalan’
Hakemleri geçen sezona oranla daha başarılı buluyorum. Geçen seneki kadro bu yıl da görev yapıyor. 12 maç daha fazla yönettiler, eğitimleri de geçen seneye göre daha fazla. Hakemlere eğitim verilmediği iddia ediliyor. Sezon başında 10 günlük kamp dönemi geçirdik. UEFA’nın en üst düzey eğitimcisi 10 kez Türkiye’ye geldi. Gelecek sezon da yardımcı hakemler için yurt dışından eğitimci gelecek.

Haberin Devamı

‘Avrupa’dan aşağı değiliz’
Her karşılaşma için hakemimiz var. Derbi maçlar için planlamamızı yapıyoruz. Performanslarına bakıyoruz ve her maça en azından 1-2 hakem adayımız oluyor. Kulüplerin istemediği hakemlerin olması bizi etkilemez. 36 yıldır bu işin içinde birisi olarak, gönül rahatlığı ile şunu söylüyorum; üst düzey hakemler için yapılan eğitim, en üst düzeydeki Avrupa ülkesinden az değil.

‘Kulüpler yanlış anlıyor!’
Kaybedilen maçtan sonra o atmosferde kulüp başkanı ile MHK Başkanı’nın görüşmesinin kime faydası olabilir. Çok sakin bir konuşma geçtiğini varsayalım. Bir taraf şikayet edecek, MHK teselli edici cümleler kullanacak. Sonra da bu, kulüpler tarafından ‘telafi edilecek’ şeklinde algılanıyor. Eski alışkanlıkların ortadan kalkması gerekir. Bunlar eski dönemlerden kalan alışkanlıklardır.