MENÜ

Samuel Eto'o hakkında Kamerun polisi şike soruşturması başlattı!

Samuel Eto'o hakkında şike iddialarıyla nedeniyle Kamerun polisi tarafından soruşturma başlatıldı. Futbol Federasyonu Başkanı Samuel Eto'o'nun, Victoria United'ın 1. Lig'e çıkması için 2. Lig'de maçlara müdahale ettiği öne sürüldü.

Samuel Eto'o hakkında Kamerun polisi şike soruşturması başlattı!

Kamerun polisi, Samuel Eto'o'nun bir şike skandalının parçası olduğu iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Aralık 2021'den bu yana Kamerun Futbol Federasyonu'nun (Fecafoot) başkanlığını yürüten eski Barcelona forveti, Victoria United'ın başkanı Valentine Nkwain olduğu iddia edilen ve 'Bobdidy' olarak bilinen biriyle yaptığı konuşmanın kaydının kamuoyuna yansımasının ardından Temmuz ayında Kamerun'un ikinci ligindeki maçlarda şike yapılmasına yardımcı olmakla suçlandı.

Camfoot'a göre, Eto'o'nun maçları manipüle ederek kulübü ikinci ligden terfi ettirme sözü verdiği iddia edildi - bu iddia eski forvet ve kayıttaki sesin kendisine ait olmadığını söyleyen Nkwain tarafından reddedildi.

Samuel Etoo hakkında Kamerun polisi şike soruşturması başlattı

Polis, "yetkinin kötüye kullanılması ve yolsuzluk" iddialarına ilişkin bir soruşturma başlattığını doğruladı. Soruşturmada yer alan bazı kilit tanıkların ifadelerine başvuruldu. Soruşturma ayrıca Eto'o'nun görev süresi boyunca Fecafoot'ta 40 kadar kişiyi kapsayabileceğine inanılan daha geniş yolsuzluk suçlamalarını da inceleyecek.

Haberin Devamı

Samuel Etoo hakkında Kamerun polisi şike soruşturması başlattı

Kayıtta Eto'o'nun Nkwain'e geçen yıl Aralık ayında Victoria'nın 1-0 mağlup olduğu bir maçla ilgili olarak "yapabileceğimiz şeyler var ama çok sağduyulu olmalısın kardeşim. Merak etme, sana üç puanını vereceğiz ve hakemi açığa alacağız. Opopo [Victoria'nın takma adı] birinci lige çıkmalı. Bizim hedefimiz bu. Bu bizim federasyonumuz. Victoria United yükselecek.' dediği iddia ediliyor.

Samuel Etoo hakkında Kamerun polisi şike soruşturması başlattı

Eto'o Haziran ayında İtalyan Gazzetta dello Sport gazetesine verdiği demeçte "futbola yatırım yapan ve kulübünü Kamerun'un en iyilerinden biri yapmak isteyen bir arkadaşıyla konuştuğunu" söyledi. Eto'o şöyle demişti: 'Kendisine karşı herhangi bir hakem hatasını önlemek için mümkün olan her şeyi yapacağımı söyleyerek onu rahatlattım.'

ŞAMPİYONLUK ORANLARI GÜNCELLENDİ!

Samuel Etoo hakkında Kamerun polisi şike soruşturması başlattı

Haber, Kamerun futbol yetkililerinden oluşan bir grubun, geçen yıl Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Cezayirli bir gazeteciyle yaşadığı "şiddetli tartışmanın" da aralarında bulunduğu bir dizi kamuoyu olayının ardından FIFA'yı Eto'o'ya karşı harekete geçmeye çağırmasının ardından geldi.

Lyanco'dan şok eden hareket! Rakibini tokatladı Transfer dönemi boyunca adı Beşiktaş ile birlikte anılan ancak Katar ekibi Al Gharafa'ya transfer olan Lyanco, herkesi şok eden bir harekete imza attı. Takımının, Al Sadd'a 4-0 kaybettiği maçta rakip futbolcunun tepkisine 'tokat' ile cevap veren 26 yaşındaki futbolcu oyundan ihraç edildi. İşte o anlar...

Aralarında Kamerun Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Pierre Semengue'nin de bulunduğu grup, FIFA Başkanı Gianni Infantino ve Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Başkanı Patrice Motsepe'ye ortak bir mektup yazarak eski golcünün "kendisini Fecafoot başkanlığına yasadışı bir şekilde dayatmaya" devam etmesine nasıl izin verildiğini sorguladı.

Haberin Devamı

Samuel Etoo hakkında Kamerun polisi şike soruşturması başlattı

YORUM YAZ