MENÜ

Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'ndeki rakiplerimizi tanıyalım

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimiz Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu.

Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'ndeki rakiplerimizi tanıyalım

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-24 sezonu 2. ön eleme turu kura çekimi bugün İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşti. Temsilcimiz Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi FK Zalgiris Vilnius (Litvanya) / FC Struga (Makedonya) eşleşmesinin galibi olacak.

Haberin Devamı

ZALGIRIS VILNIUS BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Litvanya ekibi Zalgiris, 1947 yılında kuruldu. Karşılaşmalarını 5.067 kişi kapasiteli LFF Stadyumu'nda oynuyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz 2022'de Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde Malmö'yü eleyen Zalgiris, bir üst tura Bodo/Glimt'e elendi.

Avrupa Ligi play-off turuna kalan Zalgiris burada da Ludogorest'e elenerek Konferans Ligi'nde gruplara kaldı. Kulüp böylece UEFA müsabakalarında grup aşamasına kalan ilk Litvanya ekibi olmuştu.

Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligindeki rakiplerimizi tanıyalım

Bu sezon 18 haftası geride kalan Litvanya A Ligi'nde 37 puan toplayan Zalgiris, lider Panevezys'in altı puan gerisinde.

800 KİŞİLİK STADI OLAN TAKIM STRUGA

Galatasaray'ın bir diğer muhtemel rakibi ise Kuzey Madekonya ekibi Struga... Ligini 10 puan farkla şampiyon olarak tamamlayan Struga, maçlarını 800 kişi kapasiteli Gradska Plaza Stadyumu'nda oynuyor.

Haberin Devamı

2015 yılında kurulan Struga'yı 63 yaşındaki Arnavut teknik adam Shpetim Duro çalıştırıyor.

SAN MARINO EKİBİ LA FIORITA

1967 yılında kurulan La Fiorita, maçlarını 500 kişi kapasiteli Igor Crescentini Stadyumu'nda oynuyor. San Marino ekibi geçen sezon topladığı 60 puanla ligi üçüncü sırada tamamlamıştı.

Takımı futbolculuk döneminde Atalanta ve Bologna gibi takımlarda forma giymiş olan 43 yaşındaki Thomas Manfredini çalıştırıyor.

Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligindeki rakiplerimizi tanıyalım

ZIMBRU CHISINAU'YU TANIYALIM

Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden bir diğeri de Moldova ekibi Zimbru Chisinau... Moldova Süper Ligi'nin güçlü ekiplerinden biri olan sarı-yeşilliler, maçlarını 10 bin 400 kişilik Zimbru Stadyumu'nda oynuyor.

Geçen sezon ligi üçüncü sırad tamamlayan Moldova ekibini, 49 yaşındaki Lilian Popescu çalıştırıyor.

ARNAVUT TEMSİLCİSİ TİRANA

Beşiktaş'ın olası rakiplerinden biri Arnavut ekibi Tirana... Geçem sezon ligi Partizani Tirana'nın önünde aynı puanla ancak dört averaj farkla şampiyon olarak tamamladı.

'NE OLACAĞINI BİLEMİYORUZ'

1020 yılında kurulan Tirana, maçlarını Selman Stermasi Stadyumu'nda oynuyor. Arnavut ekibini 45 yaşındaki Orges Shehi çalıştırıyor.

DINAMO BATUM 100. YILINI KUTLUYOR

Beşiktaş'ın rakibi olabilecek bir diğer takım ise, Gürcistan ekibi Dinamo Batum. Bu sezon 19 haftası geride kalan ligde 42 puanla en yakın rakibinin dört puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Haberin Devamı

Takımı 58 yaşındaki teknik adam Gia Geguchadze çalıştırıyor.

Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligindeki rakiplerimizi tanıyalım

EN ZORLU RAKİP CLUJ

Adana Demirspor'un rakibi ise Romanya temsilcisi Cluj oldu. Daha önce Şampiyonlar Ligi gruplarında Galatasaray ile eşleşmiş olan Rumen ekibini tahmini kadro değeri yaklaşık 28 milyon Euro civarında.

Takımın en değerli isimleri arasında ise stoper Andrei Burca, sağ bek Manea ve orta saha oyuncusu Nana Boaten gösteriliyor.

Maçlarını Dr. Constantin Radulescu Stadyumu'nda oynayan Cluj'u daha önce Atalanta, Sassuolo ve Genoa gibi takımları da çalıştırmış olan 62 yaşındaki İtalyan teknik adam Andrea Mandorlini çalıştırıyor.

Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligindeki rakiplerimizi tanıyalım

YORUM YAZ