MENÜ

Şampiyonlar Ligi Türkiye için çok kritik! Kaderimiz kupayı kazanana bağlı...

İstanbul'un ev sahipliğindeki Şampiyonlar Ligi finali için artık 4 aday kaldı. Real Madrid-Manchester City ve Milan-Inter eşleşmelerinin galipleri, 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda şampiyonluk için sahaya çıkacaklar. Kupayı kazanacak takım Süper Lig şampiyonunun Devler Ligi yolunu da yakından ilgilendiriyor.

Şampiyonlar Ligi Türkiye için çok kritik! Kaderimiz kupayı kazanana bağlı...

Bu yıl İstanbul'un ev sahipliğinde 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi finali için artık 4 aday kaldı... Yarı finallerde İngiliz Manchester City, son şampiyon İspanya'dan Real Madrid'le, iki İtalya ekibini karşı karşıya getirecek kapışmada da Milan, Hakan Çalhanoğlu'lu Inter'le karşılaşacak.

Haberin Devamı
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

Real, geçen sezon yine aynı turda City'yi elemişti. City'nin hocası Pep Guardiola eşleşme için "Herkes, Devler Ligi'ni kazanmanın hayalini kurar. Ancak bunu kazanmak Real Madrid'i yenmeniz gerekir" yorumunu yaptı.

Şampiyonlar Ligi Türkiye için çok kritik Kaderimiz kupayı kazanana bağlı...

5. kez rakip olacaklar

Diğer tarafta Milan ile Inter, bu sezon toplamda 5. kez (rekor) birbirlerine rakip olacaklar. Inter, kupayı kazandığı 2010, Milan da şampiyon olduğu 2007'den sonra ilk kez yarı finale kaldı. İki takım bu arenada daha önce 2003'te yarı final, 2005'te çeyrek finalde karşılaştılar ve hepsinde Milan, turu geçen taraf oldu.

Şampiyonlar Ligi Türkiye için çok kritik Kaderimiz kupayı kazanana bağlı...

Ruslar devre dışı, Türkiye 19. sıraya...

UEFA'nın, Rusya'yı kupalardan men etme kararı devam ediyor. 2023-24'te de yüksek ihtimalle Ruslar'ın resmi olarak kupalardan devre dışı kalacak olması, gelecek sezonki katılımı ilgilendiren 2021-22 Ülke Sıralaması'nı 20. bitiren Türkiye'nin, 19. sıraya yükselmesi anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Kaderimiz kupayı kazanana bağlı

Bu sayede Süper Lig şampiyonumuz, Devler Ligi'ne 1. ön elemeden (İlk maçları 11/12 Temmuz) değil, 2. ön elemeden (25/26Temmuz) katılacak. Ancak yarı finale kalan takımlardan Milan ve İnter, Serie A'da ilk 4'ü henüz garantilemedi. Eğer bu sezon şampiyon olacak takım, yerel liginde de Kupa 1 biletini alamazsa, Süper Lig'in şampiyonu turnuvaya 1. ön elemeden başlayacak.

Şampiyonlar Ligi Türkiye için çok kritik Kaderimiz kupayı kazanana bağlı...

Chelsea Taraftarlarının Şampiyonlar Ligi Kupası Sevinci

YORUM YAZ