MENÜ

Şampiyonlar Ligi maçları öncesi Türkiye'ye destek mesajı

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda oynanan PSG - Bayern Münih ve Milan - Tottenham maçları öncesi Türkiye ve Suriye'de yaşanan deprem felaketi için saygı duruşunda bulunuldu, Türkçe ve Arapça olarak "Yanınızdayız" yazılı pankart açıldı.

Şampiyonlar Ligi maçları öncesi Türkiye'ye destek mesajı

Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından UEFA, maddi yardımda bulunacağını açıklamıştı. Türkiye ve Suriye’ye ilk etapta 200 bin Euro'luk desteğin yapılacağı ifade edilirken, tüm kulüp müsabakalarında depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı belirtilmişti.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA EK BAĞIŞ

UEFA, haziran ayında İstanbul’da yapılacak olan Şampiyonlar Ligi Final haftasında ise ek bağış toplamak için harekete geçileceğini vurgulamıştı. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, “UEFA bu bağışı, acil insani müdahaleyi desteklemek için yapıyor." ifadelerini kullandı.

MAÇLAR ÖNCESİ SAYGI DURUŞU

Son 16 turu ile birlikte yarın yeniden başlayan 2022/23 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Türkiye ile dayanışmaya girildi. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda; PSG-Bayern Münih ve Milan-Tottenham maçlarından önce saygı duruşunda bulunuldu.

Şampiyonlar Ligi maçları öncesi Türkiyeye destek mesajı

'YANINIZDAYIZ'

Aynı zamanda saygı duruşu sırasında açılan pankart dikkat çekti. Pankarta Türkçe ve Arapça olarak "Yanınızdayız" yazılarak, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere destek verildi. Tribünlerde ise Türkiye ve Suriye bayrağı açılarak destek verildi. 

YORUM YAZ