MENÜ

Şampiyonlar Ligi: AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesi korkunç olay!

Devler Ligi ön elemesindeki AEK-Dinamo Zagreb karşılaşması öncesi deplasman yasağı olmasına rağmen 100-120 civarındaki Hırvat grup, konvoy yaparak Atina’ya geldi. Holiganlar, ev sahibi ekibin taraftarlarına saldırdı ve çıkan olaylarda da bir Yunan vatandaşı hayatını kaybetti.

Şampiyonlar Ligi: AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesi korkunç olay!

Yunanistan’ın AEK ile Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb takımları arasında dün oynanması gereken UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçı öncesinde taraftarlar arasında Başkent Atina’da adeta meydan savaşı yaşandı. Korkunç olay, karşılaşmadan bir gün önce akşam saatlerinde yaşandı. Önceki gün deplasman yasağı olmasına rağmen Dinamo taraftarları olduğu öğrenilen yaklaşık 100-150 kişilik bir holigan grup, konvoy halinde araçlarıyla Yunanistan’a geldi. Polisin normalde grubu fark ettiği ancak daha sonra araçların farklı yönlere giderek izlerini kaybettirdikleri iddia edildi. Hırvat holiganların, AEK’nın ezeli rakiplerinden Panathinaikos’un holigan grubuyla buluştuğu ve bu geliş organizasyonunun da bu sayede sağlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

AEK’lı bir taraftar kurtarılamadı

Söz konusu grup, Aya Sofya Stadyumu’na yakın bir yerde AEK taraftarlarının bulunduğu bir yere saldırdı. Çıkan arbedede de 29 yaşındaki Michalis Katsouris isimli AEK’lı bir taraftar bıçaklandı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. UEFA, yaşananlar sonrası mücadeleyi erteledi. Kavgada 3 Yunan, 5 Hırvat hastanelik oldu, toplamda 15 kişi yaralandı.

98 kişi gözaltına alındı

Yaralananlar arasında kafasına taşla vurulmuş 18 yaşının altında bir çocuk da olduğu bildirildi. Olaydan yarım saat geçtikten sonra duruma el koyan polisin, 98 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı. UEFA, yaşananlardan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu açıkladı ve olayın sorumlularının en kısa sürede adalet önünde hesap vermeleri gerektiğini vurguladı. Hırvatistan’daki rövanş karşılaşması planlandığı gibi 15 Ağustos’ta yapılacak. Atina’daki maçın ise 18 Ağustos Cuma ya da 19 Ağustos Cumartesi günü oynanması planlanıyor.

YORUM YAZ