MENÜ

Şampiyon Alanya! 0-0 (3-4)

Altınordu ve Giresunspor'un ardından PTT 1. Lig'e yükselen son takım Alanyaspor oldu. 90 dakikası golsüz biten maçın uzatmalarında da ses çıkmadı. Penaltılarda Turuncu-Yeşilliler 4-3'le mutlu sona ulaşırken, Hatay üst üste ikinci kez final kapısından döndü.

Şampiyon Alanya! 0-0 (3-4)

PTT 1. Lig finalinden 14 gün sonra 2. Lig finalinin oynatılmasını nasıl anlayamıyorsak; bu maçın en basitinden Kasımpaşa yerine Olimpiyat Stadı’na verilmesini de mantık çerçevesinde değerlendirip kabullenmek pek mümkün değil. ‘Zaten neyimiz doğruydu ki sezon boyunca 2. Lig finalimiz doğru olsun’ diye hayıflanırken başladı maç. Hatayspor; Göztepe, Alanyaspor ise Ankaragücü gibi iki büyük camiayı saf dışı bırakıp geldi İstanbul’a. Hatay geçen sezon da aynı yoldan geçip, bileti Fethiye’ye vermişti. Yine finale kadar gelip bu işi ne kadar istediklerini gösterdiler. Alanya ise Mehmet Altıparmak’la 19-20 kişilik dar kadrosuyla çok istikrarlı bir sezon geçirdi. İki takımın da hakkıydı yani gelecek sezon PTT 1. Lig’de mücadele etmek. Ancak son biletin sahibi Alanyaspor oldu. İlk yarıda iki takım da kontrollüydü. Alanya, Hatay’a göre topu daha fazla ayağında tutan ve ne yapmak istediğini bilen taraf gibi görünse de Burak ve Efecan’ın çabaları Ankaragücü’ne 3 gol atan yorgun Aydın’ın ayaklarında eridi. Özellikle Gökhan Ünver ve Ömer Bozan’la üretken olan Hatay’da ise ileri uçta Taylan kayıplardaydı.

Haberin Devamı

Direkler konuştu!

İkinci yarı daha tempolu başladı. 51’deki karambolde golü kaçıran Hatay, 59’da yüzde yüzü harcadı. Stoper Enes’in uzun topunda Taylan karşı karşıya dışarı attı. 66’da bomboş kalan Gökalp’in kafası kötüydü. 77’de Halil’in frikiğini, 79’da Taylan’ın direk dibine bıraktığı topu çıkaran kaleci Haydar alkış hak etti. Kalan bölümde sonuç değişmedi, maç uzatmalara gitti. Her iki uzatma devresinde de tabela aynı kaldı. 116’daki Soner’in volesi, 118’de Taylan’ın şutu direkte patladı. Şampiyonu penaltılar belirledi. Halil, Emre Özkurt ve Soner’in penaltılarına karşılık Emre, Şamil, Gökhan ve Aydın’la rakibine 4-3 üstünlük kuran Alanyaspor kupayı kaldırdı. Son bir cümle de futbolculara gelsin. Bu statta birbirini yiyen Süper Lig topçularının aksine oyunu hiç çirkinliştirmedikleri için yeşil zemindeki herkese teşekkür ederim...

Haberin Devamı

Ömer Necati Albayrak

HATAYSPOR 3-4 ALANYASPOR (31.05.2014)

HATAYSPOR İSTATİSTİKLERİ

ALANYASPOR İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ