MENÜ

Salzburg'dan Türk teknik direktör sürprizi! Resmen açıklandı

Avusturya Bundesliga Şampiyona Grubu'nda son iki maçını da kazanamayan RB Salzburg, radikal bir değişikliğe gitti. Teknik Direktör Gerhard Struber'i görevden alan Avusturya kulübü, teknik direktörlük koltuğuna Türk antrenörü getirdi. İşte detaylar...

Salzburg'dan Türk teknik direktör sürprizi! Resmen açıklandı

Avusturya Bundesliga'da Şampiyona Grubu'nda mücadele eden Salzburg, son iki maçta beş puan kaybı yaşadıktan sonra teknik direktör değişikliğine gitti. İç sahada Rapid Wien ile 1-1 berabere kaldıktan sonra deplasmanda LASK takımına 3-1 mağlup olan kırmızı-beyazlılar, Gerhard Struber ile yollarını ayırdı. Salzburg, göreve geçici olarak Türk teknik direktör Onur Cinel'in getirildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

RESMEN AÇIKLANDI

Kulüpten yapılan açıklamada, "2023/24 sezonunun bitimine altı maç kala FC Red Bull Salzburg antrenör değişikliğine gitti. Onur Cinel sezon sonuna kadar Red Bulls'u Gerhard Struber'den devralıyor. Daha önce kulübümüzün UEFA Gençlik Ligi takımını çalıştıran 38 yaşındaki Onur Cinel, FC Liefering tarafından sezonun son haftaları için serbest bırakıldı. Onur Cinel, ortaklarımızdan olan FC Liegering'e dönmeden önce, şampiyonluk yarışının sonuna kadar Salzburg'un başında yer alacak" ifadeleri kullanıldı.

'MİNNETTARIM, SABIRSIZLANIYORUM'

Kulübün resmî internet sitesinde, Türk asıllı Alman antrenör Onur Cinel'in sözlerine de yer verildi. 38 yaşındaki teknik adam, "FC Red Bull Salzburg beni çağırdıktan sonra takıma yardım etmek istediğimi hemen anladım ve bana duydukları inanç için onlara minnettarım. Şimdi oyuncuları ve personeli daha yakından tanımak ve onlarla birlikte sahada olmak için sabırsızlanıyorum. Kısa sürede güçlü bir birlik oluşturmalı ve her maçta en üst düzeyde performans göstermeliyiz ki kulübün hedeflerine ulaşabilelim" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

'BUNUN ALTINDAN NASIL KALKACAĞIZ?'

'ONUR KENDİSİNİ KANITLAMIŞ BİR ANTRENÖR'

Salzburg Sportif Direktörü Bernhard Seonbuchner ise teknik direktör değişikliği ve Onur Cinel ile ilgili şunları söyledi: "Son maçların gidişatına bakarak ve durumun kapsamlı bir analizini yaptıktan sonra, şampiyonluk yarışının sonu için takıma yeni bir itici güç getirmemiz gerektiğine ikna olduk. Tüm odağımızı ve konsantrasyonumuzu zirvede kalmaya ve Bundesliga şampiyonluğunu tekrar Salzburg'a getirmeye adıyoruz. Şu anda sadece önümüze odaklanıyoruz ve bunu sezonun geri kalanında teknik direktörümüz olacak olan Onur Cinel ile yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Onur, iş birliği kulübümüz FC Liefering'de kendisini kanıtlamış bir antrenör. Ayrıca bizim nasıl futbol oynamak istediğimizi de biliyor. Bu da onun göreve getirilmesinin bir başka nedeni."

 

YORUM YAZ