MENÜ

Roger Schmidt'ten Orkun Kökçü'ye çok sert yanıt! Benfica karıştı...

Benfica ve A Millî Takımı'nın yıldızı Orkun Kökçü, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda takımdaki rolünden duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Benfica Teknik Direktörü Roger Schmidt ise yıldız orta saha oyuncusuna cevap verdi. İşte detaylar...

Roger Schmidt'ten Orkun Kökçü'ye çok sert yanıt! Benfica karıştı...

Benfica, Portekiz Ligi'nin 26'ncı hafta karşılaşmasında Casa Pia'yı deplasmanda Arthur Cabral'ın 74'üncü dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek puanını 64'e yükseltti ve lider Sporting'in 1 puan gerisinde 2'nci sırada yer aldı. Benfica Teknik Direktörü Roger Schmidt, hafta içi Hollanda basınına verdiği bir röportajın ardından milli oyuncu Orkun Kökçü'yü Casa Pia ile oynanan maçın kadrosuna dahil etmedi. Alman teknik adam, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında milli oyuncu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"SÖZLERİNİ OKUDUM"

Orkun Kökçü'nün verdiği röportaja çok şaşırdığını belirten Schmidt, millî maç arasının ardından Orkun Kökçü ile konuşacağını söyledi. Orkun'un kendileri için önemli bir oyuncu olduğunu ve onu tekrardan takıma dahil etmek için çaba sarf edeceklerini belirten Schmidt, "Böyle bir röportaj verdiğinizde takımda olamazsınız, çok önemli bir maçta kadroda yer almanız mümkün değil. Sözlerini okudum, kendisiyle konuşma fırsatım olmadı. Millî maç arasından sonra onunla konuşacağım" ifadelerini kullandı.

Roger Schmidtten Orkun Kökçüye çok sert yanıt Benfica karıştı...

"BU RÖPORTAJ ORKUN'A YAKIŞMIYOR"

Orkun'un verdiği röportajın yıldız futbolcuya yakışmadığını vurgulayan 57 yaşındaki teknik adam, "Dün ve bugün tamamen bu maça odaklanmıştık çünkü en önemli şey bu. Yaptığı şey iyi değildi, bu çok açık, herkes biliyor. Bu röportaj Orkun'a yakışmıyor. Bu yüzden bu kadar şaşırtıcı. Çünkü kendisi çok iyi bir oyuncu ve çok iyi bir insan. Bir anda bu röportajı neden verdi, bilmiyorum. Zaten Benfica'da çok maç oynadı, iyi oynadı, gol attı, çok asist yaptı. Aslında her şey yolundaydı, o yüzden bilmiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"NEDEN BÖYLE DAVRANDIĞINI ANLAYAMIYORUM"

Millî futbolcuyla konuşacaklarını dile getiren Schmidt, "Orkun'la konuşmam lazım. Şu anda neden böyle davrandığını anlayamıyorum ama elbette bundan memnun değiliz. Tabii ki bu takım için iyi değil, Benfica için iyi değil ama her şeyden önce onun için iyi değil. Çünkü bu onu zor durumda bırakıyor. Ama şimdi bizim görevimiz onu doğru zihniyetle Benfica'ya geri getirmek çünkü o bizim için önemli bir oyuncu. Ona ihtiyacımız var. Çok önemli iki maç arasında bu durumun yaşanması elbette iyi değil ama takım ve oyuncular önemli olana, yani sahadaki performansımıza odaklanabileceklerini gösterdiler" sözlerini sarf etti.

Roger Schmidtten Orkun Kökçüye çok sert yanıt Benfica karıştı...

ORKUN KÖKÇÜ NE DEMİŞTİ?

Millî oyuncu Orkun Kökçü, geçtiğimiz günlerde Hollanda basınına verdiği röportajda takımdaki durumuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Buraya geldiğimden beri beni özel hissettiren biri olmadı. Buna teknik direktör Roger Schmidt de dahil. Ben masaya vuran ya da taleplerde bulunan biri değilim ama belki de bana verdiği rol nedeniyle fazla mütevazıydım. Teknik direktör beni savunmaya yakın oynatıyor, bana her türlü görevi veriyor ama benim niteliklerimden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız buna gerek yok. Ben ileriyi düşünen biriyim, ileriye attığım paslarla tanınırım. İstatistiklerim bunu ispatlıyor. Benfica için daha fazlasını verebilirim. Belki de hayal kırıklığım bundan kaynaklıdır."

Haberin Devamı

'TÜM KALELERDE GOL ATIYORSUN...'

"SONUÇLARI KABUL EDİYORUM"

Orkun Kökçü, hocasının açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Instagram'dan hikâye göndererek mesaj veren yıldız futbolcu şu notu düştü: "İlk olarak söylemek istediğim şey, teknik direktöre ve kulüpteki insanlara saygımın büyük olduğudur. Futbolda detaylar önemlidir. Ancak her şey yolunda giderse kupalar kazanabiliriz. Bu aynı zamanda birbirimizi eleştirmek anlamına da gelir. Son aylarda vizyonumu kulüp içinde de kesinlikle tartıştım. Kulübün doğuracağı sonuçları kabul ediyorum ve artık millî takımımla yola çıkacağım. Benfica için her şeyimi vermek üzere iki hafta sonra geri döneceğim. Gerçek Orkun'un tek isteği kazanmaktır!"

YORUM YAZ