MENÜ

Roberto Hilbert: İlkay Gündoğan'ın Manchester City kariyeri her şeyi anlatıyor

Ülkemizde bir dönem Beşiktaş’ta forma giyen ve şu an Bundesliga 2 ekiplerinden Gr. Fürth’ün U19 takımını çalıştıran Alman futbolcu Roberto Hilbert, Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası öncesi açıklamalarda bulundu.

Roberto Hilbert: İlkay Gündoğan'ın Manchester City kariyeri her şeyi anlatıyor

2010 yılında Stuttgart'tan Beşiktaş'a transfer olan ve siyah beyazlı ekipte 110 maça çıkan Hilbert, Almanya Milli Futbol Takımı’nın dünya kupasındaki şansı ve A Milli Futbol Takımımız’la ilgili düşüncelerini Spor Arena'ya verdiği röportajda dile getirdi.

Haberin Devamı

2014 Dünya Kupası şampiyonu olan ve bu seneki turnuvada E grubunda İspanya, Kosta Rika ve Japonya ile mücadele edecek olan Almanya'nın hedefleriyle ilgili konuşan Hilbert, “Biz Almanya’yız ve Almanya’nın hedefi her zaman bir turnuvayı kazanmaktır. Grupta veya o turda kimin olduğu önemli değil” dedi.

Manchester City formasıyla dikkat çeken performansa imza atan Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan’ın performansıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Roberto Hilbert, şöyle devam etti:

“İlkay Gündoğan, Manchester City’de kaptanlık yapıyor ve şu ana kadar harika bir kariyer geçirdi. Bu da onun kulüpteki ve milli takımdaki liderliği hakkında her şeyi anlatıyor.”

Cilt kanserine yakalanan ve daha önce 3 kez ameliyat edilen Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih’in tecrübeli file bekçisi ve Alman Milli Takımı’nın kalecisi Manuel Neuer’in durumuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Alman futbolcu, “Umarım Manuel Neuer yine oynamayı başarabilir. Ama Almanya’da başka harika kalecilerimiz de var. Bence teknik direktör Hansi Flick diğerlerine de güvenebilir” dedi.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası Elemeleri play-off turunda Portekiz ile karşılaşan ve 3-1 mağlup olarak dünya kupasına katılma biletini kaçıran A Milli Futbol Takımımız ile ilgili de konuşan Roberto Hilbert, “Bana göre Türk Futbolunun yeniden yapılanması gerekiyor. Altyapıya daha çok önem verilmesi ve oyuncuların kendini geliştirmesi için Türk futbolunun, federasyonun ve kulüplerin daha sabırlı olması gerektiğini düşünüyorum. Teknik direktör Stefan Kuntz ve Hamit Altıntop, futbolda çok yetkin insanlar. Türk futbolunu daha ileriye taşırlarsa sevinirim” diye belirtti.

Son olarak Beşiktaş’taki teknik direktörlük değişimine değinen Alman futbolcu, teknik direktör Valerien Ismael’le yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Şenol Güneş’le ilgili, “Çok fazla deneyime sahip, en iyi eğitmen” diye sözlerine ekledi.

YORUM YAZ