MENÜ

PSG, Lionel Messi konusunda kararını verdi! Kadro dışı kaldı

PSG'nin Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin Suudi Arabistan gezisi nedeniyle antrenmanları kaçırmasının sonucu belli oldu. Fransız ekibi, duruma ilişkin bir yaptırım kararı alarak Lionel Messi'yi iki haftalığına kadro dışı bıraktı.

PSG, Lionel Messi konusunda kararını verdi! Kadro dışı kaldı

PSG'de Lionel Messi krizi yaşanıyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Arjantinli yıldızın takımdan ayrılması beklenirken sezon içerisinde yaşanan olay, iki taraf arasındaki ilişkiyi çok daha gergin hale getirdi.

Haberin Devamı

ANTRENMANLARI KAÇIRDI

PSG'de Lionel Messi, kulüpten onay almadan gerçekleştirdiği Suudi Arabistan seyahati nedeniyle takımın pazartesi ve salı günü planlanan antrenmanlarına katılamadı. Yaşanan bu gelişme, Fransız ekibini oldukça rahatsız ederken Arjantinli yıldıza yönelik bir yaptırım uygulanması gündemdeydi.

PSG, Lionel Messi konusunda kararını verdi Kadro dışı kaldı

GEZİYİ İKİ KEZ ERTELEMİŞTİ

Lionel Messi'nin ticari bir anlaşma kapsamında gerçekleştirdiği Suudi Arabistan gezisi, daha önce iki kez ertelenmek durumunda kaldı. MARCA'nın edindiği bilgiye göre Messi, Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e karşı alınan yenilgi ve Ligue 1'de gelen yenilgi sonrası bu geziyi iptal etmişti.

ÜÇÜNCÜ İPTAL ŞANSI YOKTU

MARCA'nın haberine göre Lionel Messi'nin geziyi üçüncü kez iptal etme imkanı bulunmuyordu. Suudi Arabistan'da yüksek sıcaklıkların yaşanacağı döneme girilirken bu gezinin daha fazla geciktirilmesine izin verilmedi.

Haberin Devamı

PSG, Lionel Messi konusunda kararını verdi Kadro dışı kaldı

PLANLADIĞI GİBİ GİTMEDİ

Lionel Messi, Suudi Arabistan gezisini pazartesi ve salı günleri idman olmayacağına yönelik yüksek ihtimal üzerinden planladı. Çünkü hafta arası maçı yoktu ve 7 Mayıs Pazar günü oynanacak mücadele öncesinde pazartesi ve salı günlerinin izinli geçmesi muhtemeldi. Fakat işler, planladığı gibi gitmedi.

Ligde iç sahada alınan Lorient yenilgisi sonrası PSG, antrenmanlara pazartesi gününden başlama kararı aldı ve başladı. Ancak oyuncu Fransa dışında olduğu için artık çok geçti.

PSG, Lionel Messi konusunda kararını verdi Kadro dışı kaldı

CEZASI BELLİ OLDU

Lionel Messi'nin bu seyahati kulübe bildirdiğine ilişkin haberler olsa da PSG'nin onay verdiği ve ticari anlamda Fransız kulübünün de dahil olduğu bir sürecin gerçekleşmediği ifade edilmekte. Bu nedenle Lionel Messi'nin durumuna ilişkin düşünme sürecinde olan PSG, yaptırım uygulama kararı aldı.

PSG'nin aldığı karara göre Lionel Messi, iki haftalığına kadro dışı bırakıldı. Bu sürede takımın formasını giyemeyecek olan Arjantinli yıldız, antrenmanlara da katılamayacağı gibi iki haftalık maaş kesintisine de uğrayacak. Bu iki haftalık süreçte Arjantinli yıldıza bir ödeme yapılmayacak.

PSG, Lionel Messi konusunda kararını verdi Kadro dışı kaldı

21 MAYIS'TA DÖNEBİLİR

Verilen ceza doğrultusunda Lionel Messi, pazar günü oynanacak Troyes ve 13 Mayıs'taki Ajaccio mücadelelerini kaçıracak. Bu iki lig maçında forma giyemeyecek Arjantinli yıldız, görev verilmesi halinda 21 Mayıs'taki Auxerre maçında oynayabilecek.

Haberin Devamı

İPLER KOPUYOR

Alınan kararda Lionel Messi ile yola devam etme düşüncesinin azalması etken olarak gösterilirken yaşanan olayın netice olarak da Lionel Messi'nin önümüzdeki sezon PSG forması giymeyeceğini bir kez daha ortaya koyduğu belirtiliyor. 

 

PSG, Lionel Messi konusunda kararını verdi Kadro dışı kaldı

 

YORUM YAZ