MENÜ

Premier Lig'in yayın ihalesi yapıldı! Rekor fiyat...

Biribirinden zevkli maçlara ev sahipliği yapan İngiltere Premier Ligi için 2025 yılından itibaren dört yıllık yayın ihalesi yapıldı. Ortaya çıkan rakam ağızları açık bıraktı. İşte detaylar...

Premier Lig'in yayın ihalesi yapıldı! Rekor fiyat...

Dünyanın en çok izlenen ve takip edilen futbol organizasyonu olarak gösterilen Permier Lig'de yayın haklarının dört yıllık satışı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sky Sports ve TNT Sports, 2025 yılından itibaren dört yıllığına yayın haklarını elde etti. İhale 6.7 milyar Sterlin'e (Yaklaşık 245 milyar TL) tamamlandı.

KAÇ MAÇ YAYINLAYACAKLAR

İhalenin sonucuna göre, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Comcast'a ait olan İngiliz yayın kuruluşu Sky, en az 215 karşılaşmayı canlı olarak ekranlara getirecek.

Bir diğer Amerika Birleşik Devleri merkezli şirket olan Warner Bros Discovery ile BT Group arasındaki ortak girişim, TNT Sports ise cumartesi günü öğleden sonra oynanacak 52 maçı canlı yayınlayacak.

BBC ise karşılaşmalardan önemli anları yayınlama haklarını kazandı.

Premier Ligin yayın ihalesi yapıldı Rekor fiyat...

AMAZON'DAN ŞAŞIRTAN KARAR

Şu an 20 maçı yayınlama hakkını elinde bulunduran internet devi Amazon ise ihaleye teklif vermedi. Şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre; şirket elinde bulundurduğu UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarını İngiltere'de yayınlamaya odaklanacağı ifade edidi.

Haberin Devamı

Ünlü iş insanı Len Blavatnik'in desteklediği spor yayıncısı DAZN ise, daha önce yayın ihalesini alma isteğini dile getirmesine rağmen ihale sonucunda herhangi bir hak elde edemedi.

HEPSİNİ GERİDE BIRAKTI

Premier Lig bu ihaleyle birlikte rakip ligleri geride bıraktı.İtalya Serie A'nın yurt içi yayın hakları, spor yayın grubu DAZN ve Warner Bros Discovery'e 1 milyar Euro'dan daha büyük bir bedele satıldı.

Fransa Ligue 1 ihalesi ise gelen tekliflerin düşük kalması nedeniyle yeniden yapılmak üzere iptal edilmişti.

Premier Ligin yayın ihalesi yapıldı Rekor fiyat...

AVRUPA'NIN EN PAHALISI OLDU

Premier Lig, elde ettiği gelir açısından Amerikan Futbolu Ligi NFL, ABD Beyzbol Ligi MLB ve NBA'den sonra en pahalı dördüncü spor organizasyonu oldu. Avrupa'da ise birinci sırada yer alıyor.

Premier Ligin yayın ihalesi yapıldı Rekor fiyat...

YORUM YAZ