MENÜ

Premier Lig'den iki kulübe şok haber: Altı puan silme cezası

İngiltere'de Premier Lig yönetimi Finansal Fair Play Kuralları ile ilgili denetlemelere devam ediyor. İki kulüp daha altı puan silme cezasıyla karşı karşıya... İşte detaylar...

Premier Lig'den iki kulübe şok haber: Altı puan silme cezası

İngiltere Premier Ligi'nde Finansal Fair Play Kuralları sert bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Premier Lig yönetimi son olarak iki kulübün bu kuralları ihlal ettiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Daha önce 10 puan silme cezası alan Everton ile Notthigham Forest'ın altı puan silme cezası alması gündemde.

VE ÖDÜL MESSİ'NİN ELLERİNDE

EVERTON'DAN AÇIKLAMA

Mavi - beyazlılar, Premier Lig yönetiminin açıklamasının ardından bir duyuru yayınladı. Yapılan açıklamada yeni bir puan silme cezasıyla karşı karşıya kalınmasının sebebinin, Premier Lig'in kurallarındaki bir eksiklikten meydana geldiğini ifade ettiler.

Premier Ligden iki kulübe şok haber: Altı puan silme cezası

CEZAYA İTİRAZ ETTİLER

"Ceza, 2019/20, 2020/21, 2021/22 ve 2022/23 sezonlarını kapsayan bir dönemle ilgilidir. Dolayısıyla, kulübün halihazırda 10 puanlık bir yaptırım aldığı mali dönemleri (2019/20, 2020/21 ve 2021/22) içermektedir. Kulüp şu anda bu yaptırıma itiraz ediyor.

"Premier Lig, EFL de dahil olmak üzere diğer yönetim organlarının aksine, halihazırda cezaya tabi olan mali dönemlerdeki ihlal iddiaları nedeniyle bir kulübe yaptırım uygulanmasını engelleyen kurallara sahip değildir.

Haberin Devamı

"Sonuç olarak - ve Premier Lig'in bu tür konuları 'sezon içinde' ele alma yönündeki yeni taahhüdü nedeniyle - kulüp, temyizin sonucunu beklerken değişime tabi olan bir PSR hesaplaması sunmaktan başka seçeneği olmayan bir konumdadır.

Premier Ligden iki kulübe şok haber: Altı puan silme cezası

"Kulüp şimdi, daha temyiz duruşması bile yapılmadan, halihazırda yaptırıma tabi tutulduğu aynı mali dönemleri içeren bir başka Premier Lig şikayetini savunmak zorundadır. Kulüp, bu durumun Premier Lig kurallarındaki açık bir eksiklikten kaynaklandığı görüşündedir."

YORUM YAZ