MENÜ

Premier Lig yönetimi toplandı: Everton'a iki şok daha

Premier Lig'de Everton'a verilen 10 puan silme cezasının ardından Premier Lig yönetimi bu sabah Londra'da toplantı yaptı. Bazı kulüpler de bu toplantıya katıldı. Everton iki şoke edecek kararla daha karşı karşıya... İşte detaylar...

Premier Lig yönetimi toplandı: Everton'a iki şok daha

İngiltere Premier Lig ekibi Everton'a verilen 10 puan silme cezası ve Manchester City'nin 115 FFP kuralını ihlal ettiği iddiasıyla açılan soruşturmanın ardından Premier Lig yöneticileri bu sabah Londra'da bulunan beş yıldızlı bir otelde toplantı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

300 MİLYON STERLİNLİK TAZMİNAT

Toplantıya West Ham United Başkan Yardımcısı Karren Brady ve Burnley Başkanı Alan Pace de katıldı. Toplantının ana maddesi Everton'a verilen 10 puan silme cezası olacak, ancak İngiliz ekibinin yöneticileri karara itiraz edeceklerini açıklamıştı.

Premier Lig yönetimi toplandı: Evertona iki şok daha

Son iki sezonda Premier Lig'den Championship'e düşen Burnley, Leicester City ve Leeds United'ın Everton'a kendilerinin ligden düşmesine neden olan ihlaller gerçekleştirdiği için 300 milyon Sterlin oranında bir tazminat istediği öğrenildi.

DOKUZ PUAN SİLME CEZASI DAHA GELEBİLİR

Eğer bu talepte başarılı olurlarsa, bu durum Everton için işlerin daha içinden çıkılmaz bir hale gelmesi anlamını taşıyacak. 10 puanın yanı sıra dokuz puan daha silme cezası almalarına neden olabilecek. Böylelikle Everton'ın toplamda 19 puanı silinmiş olacak.

Haberin Devamı

Premier Lig yönetimi toplandı: Evertona iki şok daha

MANCHESTER CITY'E AÇILAN DAVA

Son Şampiyonlar Ligi ve Premier LİG şampiyonu yaklaşık 115 FFP kuralını ihlal etmekle suçlanıyor. Rakip kulüplerin hissedarları, City'nin suçlu olup olmadığını ve olası cezanın ne olabileceği konusunda karar vermek için ilerleme kaydedilip edilmediğini Premier Lig yönetimine sorma kararı aldı.

KİRALA YASAĞI GELİYOR

Toplantıda konuşulacak bir diğer konu ise sahibi aynı olan kulüplerin arasında kiralık oyuncu transferine geçici olarak yasak getirilmesi olacak.

Premier Lig yönetimi toplandı: Evertona iki şok daha

Newcastle United Menajeri Eddie Howe geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Pro Ligi ekibi Al-Hilal'de forma giyen Ruben Neves'in hayranı olduğunu açıklamıştı. Suudi Arabistan merkezli Kamu Yatırım Fonu, Al-Hilal'in % 75'inin, Newcastle United'ın ise % 80'inin sahibi durumunda.

Premier Lig yönetimi toplandı: Evertona iki şok daha

YORUM YAZ