MENÜ

Portekiz'de Benfica, 38. kez şampiyon!

Portekiz Primeira Ligi'nin son haftasında sahasında Santa Clara'yı 3-0 mağlup eden Benfica, 4 yıl aradan sonra 38. şampiyonluğunu ilan etti.

Portekiz'de Benfica, 38. kez şampiyon!

Sezon boyunca D-Smart ekranlarından futbolseverlerle buluşan Portekiz Ligi'nde şampiyon bu akşam oynanan karşılaşmalar sonunda belli oldu. Roger Schmidt yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Benfica, kendi taraftarı önünde Santa Clara takımını 3-0 yenerek Portekiz Ligi’nde 4 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

GOLLER RAMOS, SILVA VE GRIMALDO'DAN

Saat 20.00’de başlayan karşılaşmanın ilk yarısı Benfica’nın üstün oyunuyla geçildi. Henüz karşılaşmanın 7. dakikası oynanırken Goncalo Ramos sahneye çıktı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Dakikalar 29’u gösterirken bu kez de Rafa Silva sahne aldı ve Benfica adına skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında 55. dakikada penaltı kazanan Benfica takımında, topun başına geçen Alejandro Grimaldo tabelayı bir kez daha değiştirdi ve skor 3-0 oldu.

38. KEZ ŞAMPİYON

Benfica-Santa Clara karşılaşmasında başka gol olmadı ve Benfica, Portekiz Ligi’nde 2022-2023 sezonu şampiyonluğunu ilan etti, 38. kez mutlu sona ulaştı.

PORTO 2. SIRADA TAMAMLADI

Aynı gün aynı saatte ikinci sırada yer alan Porto ise sahasında Vitoria Guiamares’i konuk etti. Sergio Conceiçao'nun öğrencileri şampiyonluk için Vitoria Guiamares’i 3-0 mağlup etmesine rağmen, bu skor şampiyonluk için yetmedi ve Portekiz Ligi’ni 2. sırada tamamladılar.

Haberin Devamı

YORUM YAZ