MENÜ

Portekiz futbolunda şike skandalı! Benfica'ya soruşturma açıldı

Portekiz futbolu şok bir gelişme ile sarsıldı. Savcılık Benfica'ya 2016-2019 yılları arasındeki altı maçla ilgili şike ve teşvik soruşturması açtı. İşte detaylar...

Portekiz futbolunda şike skandalı! Benfica'ya soruşturma açıldı

Avrupa futbolunun önde gelen liglerinden biri de şüphesiz ki Portekiz Ligi... Ülkenin önde gelen köklü kulüplerinden Benfica ile ilgili şok bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Son olarak 2018/2019 sezonunda şampiyon olan ve ardından sırasıyla Porto, Sporting ve yeniden Porto şampiyonluğu gören Benfica üç sezondur şampiyonluğa hasret.

Bu sezon 22. hafta itibariyle 59 puanla lider olan Benfica'nın başı ağrıyacak gibi...

Portekiz futbolunda şike skandalı Benficaya soruşturma açıldı

BU SEZON PORTEKİZ LİGİ NE DURUMDA?

22 haftası geride kalan Portekiz Ligi'nde Benfica 59 puanla ligin zirvesinde yer alıyor. Kırmızı-beyazlıları 51 puanla Porto takip ediyor. Üçüncü sıradaki Braga'nın puanı ise 49.

Ligin önde gelen takımlarından biri olan Sporting CP ise 44 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

ŞİKE İDDİASI

Portekiz'de yayın yapan TVI'nin haberine göre; adı şike ve teşvik iddialarına karışan Benfica'nın 2016 ve 2019 yılları arasında oynanan maçlara şike karıştırdığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Portekiz futbolunda şike skandalı Benficaya soruşturma açıldı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Portekiz Cumhuriyet Başsavcılığı Ofisi'nde yapılan açıklamaya göre toplam 12 maçın soruşturulduğu doğrulandı. Benfica'nın altı maçta şike amaçlı rakip futbolculara para dağıttığı belirtildi. Diğer altı maçta ise Porto ve Sporting'in rakiplerine teşvik primi verildi.

2016 ve 2019 yılları arasında üç kere şampiyon Benfica'nın şike ve teşvik için para dağıttığı altı maç TVI tarafından açıklandı.

Maritimo 0-2 Benfica
Rio Ave 0-1 Benfica
Boavista 2-2 Benfica
Benfica 5-0 Maritimo
Benfica 5-1 Boavista
Porto 1-1 Vitoria Setubal

YORUM YAZ